Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Dintr-un fost spatiu comercial, o locuinta pe patru nivele, in Madrid

Dintr-un fost spatiu comercial, o locuinta pe patru nivele, in Madrid
Un spatiu comercial din Madrid a fost transformat intr-o locuinta. Partea interesanta este ca, desi avea 104 metri patrati, acest spatiu era distribuit pe patru nivele. Ceea ce a dus la obtinerea unui camin atipic, dar nu lipsit de farmec. In afara de facilitatea pe care, de fapt, cele patru nivele o ofera pentru distriburiea functiunilor de locuire, amenajarea plina de culoare creeaza si ea un ambient familiar si cochet.

 

Separarea cu ajutorul treptelor se poate dovedi o idee perfecta pentru delimitarea spatiilor, oferind solutii pentru cei care vor sa isi faca o locuinta pe verticala deoarece au amprente mici la sol. In cazul de fata, nici lipsa ferstrelor in unele spatii nu a fost o problema, acestea fiind destinate dormitorului adultilor, holului, baii si bucatariei.

Din punct de vedere decorativ, chiar si pentru cei care vor doar idei de amenajare, livingul est epunctul de atractie - atragator si dinamic, inspira prin culorile solare, galben intens, rosu, portocaliu, care decoreaza si inveslesc spatiul.

 

 

Mai multe pe Micasa

solid.jpg
solid.jpg
Rampa hidraulica ergonomica - STERTIL Seria P.JPG
Rampa hidraulica ergonomica - STERTIL Seria P.JPG
Pachet Soundbar Bose 700 si bas Bose 700
Pachet Soundbar Bose 700 si bas Bose 700

Dotat cu cele mai noi tehnologii patentate, Soundbarul Bose Ultra separă sunetul instrumentelor de vocile personajelor sau interpreților și direcționează emisia sonoră în mod echilibrat în întreaga încăpere, pentru o experiență audio spațială unică.

Caracteristici Soundbar Bose Ultra:
• oferă o experiență audio multidimensională, datorită tehnologiei Bose Immersive Audio;
• sunetul este multidirecțional, datorită tehnologiilor A.I. Dialogue Mode și Bose TrueSpace;
• oferă posibilitatea de a conecta televizorul folosind HDMI eARC sau conexiunea audio optică;
• oferă posibilitatea de a se conecta la anumite modele de căști Bose, pentru a asculta fără a deranja persoanele din jur;
• oferă posibilitatea de a se conecta la alte boxe Bose Bluetooth, pentru a extinde experiența de ascultare la întreaga casă;
• configurarea este facilă din aplicația gratuită Bose Music;
• are un design minimalist și elegant, datorită materialelor premium.

Soundbar Bose Ultra
Soundbar Bose Ultra

Pentru o experiență Home Cinema completă, vă recomandăm un soundbar dotat cu tehnologie de ultimă oră, de dimensiuni reduse, ușor de integrat în orice tip de decor.

Caracteristici Soundbar Smart Bose 600:
• sunetul este perfect, chiar dacă soundbar-ul este poziționat pe un suport mai înalt, datorită tehnologiei Dolby Atmos, tehnologiei exclusive Bose TrueSpace și a difuzoarelor cu emisie verticală;
• muzica poate fi ascultată individual la căști sau în diverse încăperi în același timp, folosind boxele Bose, datorită tehnologiei Bose SimpleSync;
• oferă acces facil prin Wi-Fi la serviciile muzicale integrate din aplicația Bose Music, precum și posibilitatea de a face streaming prin Bluetooth, Apple AirPlay 2, Spotify Connect ori Chromecast încorporat;
• este dotat cu un microfon array încorporat, având funcția de detectare a vocii;
• se conectează la televizor prin cablu HDMI-eARC sau cablu audio optic (ambele furnizate în pachet);
• este dotat cu tehnologia Voice4Video;
• are un design elegant și dimensiuni reduse.

Soundbar Bose 600
Soundbar Bose 600

Sunteți în căutarea unui soundbar cu dimensiuni mici, care oferă un sunet puternic și clar? Soundbar-ul Bose TV este soluția ideală!

Caracteristici Soundbar Bose TV:
• este dotat cu două difuzoare full-range, pentru un sunet amplu, și cu un tweeter amplasat central, pentru și mai multă claritate;
• claritatea vocilor este amplificată în modul Dialog;
• permite streamingul din orice dispozitiv Bluetooth;
• poate fi montat pe perete cu ajutorul unor suporturi opționale (se vând separat);
• necesită o singură conexiune la TV;
• prin HDMI-CEC, se poate folosi telecomanda TV-ului pentru a controla volumul;
• este compatibil cu modulele de bas Bose 500 și Bose 700, la care poate fi conectat printr-un singur fir;
• are dimensiuni reduse (doar 5 cm înălțime), fiind ușor de amplasat în orice spațiu.

Soundbar Bose TV
Soundbar Bose TV

Optați pentru unul dintre soundbarurile sau sistemele Home Cinema Bose atunci când doriți să petreceți momente relaxante alături de cei dragi și să vă bucurați de o experiență audio personalizată, din confortul propriului cămin.

Bose în Romania prin All Audio

Contact:
București, Str. Puțul lui Zamfir nr. 45-47, et. 2, Sector 1
Tel: 0728 82 22 22
Program: Luni – Vineri, 10:00 - 18:00
www.all-audio.ro

Dintr-un fost spatiu comercial, o locuinta pe patru nivele, in Madrid

Uscarea hainelor in casa – ce riscuri implica

 

Numeroase studii realizate pana acum au demonstrat ca uscarea rufelor in casa poate creste nivelul umiditatii din interior cu pana la 30%. Din hainele care nu sunt bine stoarse se pot evapora chiar si 2-3 litri de apa. Dar chiar si dintr-o masina de haine uscate la 1000-1200 de rotatii, mai bine de 1 litru de apa dse va evapora in incapere.

Potrivit Centrului American pentru Prevenirea si Combaterea Bolilor (CDC), exista unele afectiuni sau simptome care pot fi asociate cu excesul de umiditate, corelat cu un nivel scazut sau crescut al temperaturii:

  • simptomele respiratorii – sunt afectate mucoasele nazale, ale gatului, dar si plamanii; de exemplu, manifestarile astmului se pot acutiza;
  • aspergiloza – infectiile produse de speciile de ciuperci din genul Aspergillus (exemple: microtoxicoza, manifestarile alergice); cea mai raspandita specie este Aspergillus fumigatus;
  • pneumonia de hipersensibilitate – reactie alergica a plamanilor dupa inhalarea repetata a unor spori de ciuperci, bacterii sau alte substante chimice;
  • infectiile respiratorii, rinitele alergice, bronsitele, eczemele - toate sunt favorizate de existenta in aer a alergenilor, pe fondul umiditatii crescute.

Riscurile pe care le implica uscarea hainelor in casa pot fi mai ridicate in cazul unor categorii de persoane vulnerabile, cum ar fi:

  • bebelusii si copiii mici, cu pielea sensibila, care nu au un sistem imunitar foarte bine dezvoltat;
  • persoanele care au deja alergii, pentru ca se expun unor factori declansatori cum sunt acarienii din aer sau mucegaiurile;
  • persoanele in varsta.
Dintr-un fost spatiu comercial, o locuinta pe patru nivele, in Madrid

Solutii pentru un aer de calitate, cand usuci rufele in casa

 

Ca sa eviti riscurile pe care le implica un nivel prea crescut al umiditatii, recomandarea expertilor de la National Institutes of Health este sa mentii un nivel al acesteia care sa se incadreze intre 40 si 60%.

Ca sa te asiguri ca in casa ta este mentinut un mediu sigur, din acest punct de vedere, stiind ca nu ai alta posibilitate de a usca rufele, decat in interiorul locuintei, poti folosi instrumente de masurare, cum sunt higrometrele sau, si mai bine, dezumidificatoare care au un higrostat integrat. Acestea permit masurarea umiditatii dintr-o incapere si extragerea excesului de umiditate odata ce ai setat un anumit nivel optim. Depasirea valorilor tinta de umiditate duce la pornirea automata a aparatului, iar atunci cand nivelul dorit este atins, el se deconecteaza de la sine.

Alege dezumidificatorul AlecoAir D10 Junior, cu un design compact si usor de manevrat. Il poti pune la lucru in camera in care usuci rufele, reducand acest proces cu peste 50%, dar si riscul de a avea un aer prea umed cu 100%. D10 JUNIOR poate fi folosit deopotriva pentru controlul umiditatii in locuinta zi de zi. Gratie higrostatului integrat, aparatul porneste automat cand umiditatea din incapere creste peste nivelul setat.

Umiditatea crescuta este un factor favorizant pentru dezvoltarea unor alergeni, ceea ce poate determina aparitia unor alergii sau intensificarea manifestarilor unor afectiuni respiratorii deja existente.

O alta solutie eficienta pentru a mentine un aer sanatos in locuinta poate fi un aparat 2 in 1, adica dezumidificator si purificator. In felul acesta, scapi de umiditate, dar si de particulele de detergeni din aer care au ramas in rufe si dupa procesul de clatire. Cu ajutorul unui astfel de aparat, tii sub control nivelul umiditatii din casa, iar un sistem multiplu de filtrare, inclusiv cu filtru HEPA, permite retinerea pana la 95% a particulelor de pana la 0,3 microni, asa cum sunt sporii de mucegai, bacteriile, polenul, acarienii din praf si alti alergeni. Retine ca un filtru HEPA este recomandat sa fie schimbat o data sau de doua ori pe an, in momentul in care devine gri. Totodata, un aparat care are si functie de ionizare emite ioni negativi care se prind de particulele poluante. Acestea devin mai grele si sunt mai usor de absorbit.

Descopera dezumidificatorul si purificatorul AlecoAir D16 PURIFY, cu filtru HEPA si functie de ionizare, pentru eliminarea excesului de umiditate, mentinerea nivelului optim de umiditate si filtrarea particulelor poluante.

 

Uscarea rufelor – reguli simple, pentru un aer proaspat

 

Chiar si atunci cand nu ai spatiu pentru uscarea rufelor in afara locuintei, exista cateva reguli simple, pe care, daca le respecti, poti mentine un aer proaspat in casa. Aceasta, pe langa folosirea aparatelor inteligente, special concepute pentru a-ti asigura un aer de calitate in interior.

Iata care sunt recomandarile de care ar fi bine sa tii cont:

  • usuca rufele in spatii mici – chiar si atunci cand folosesti un dezumidificator dotat inclusiv cu functie de uscare a rufelor, pentru a avea rezultate si mai rapide, este indicat sa intinzi rufele in spatii mici, cum este baia, de exemplu:
  • evita uscarea rufelor pe calorifer – acest lucru va duce la blocarea caldurii si tendinta de a da caldura mai mare inutil. In plus, uscarea rufelor va fi fortata si unele materiale au de suferit din acest motiv, imbatranind prematur.
  • foloseste masini de spalat puternice – cu cat rufele vor fi mai bine stoarse, cu atat se va evapora mai putina apa din ele, in timpul uscarii; prin urmare, foloseste masini de spalat care au programe speciale pentru clatire si stoarcere, la turatii mari;
  • utilizeaza ventilatoarele – daca nu folosesti un dezumidificator, apeleaza la un ventilator care sa circule aerul dinspre camera in care usuci rufele spre cea mai apropiata fereastra sau usa spre exterior.
  • nu spala multe haine odata – chiar daca ai o familie numeroasa, etapizeaza spalatul hainelor, astfel incat sa nu incarci franghia sau uscatorul cu ele; intinde-le pastrand o distanta cat mai mare intre ele, ca sa se usuce mai repede; pune camasile si halatele pe umerase. Aerul trebuie sa circule printre rufe, crescand suprafata de evaporare.

De regula, uscarea rufelor in casa nu este recomandata, pentru ca duce, inevitabil, la cresterea nivelului de umiditate si crearea unui mediu propice dezvoltarii mucegaiurilor, acarienilor si a altor bacterii. Daca folosesti un dezumidificator si un sistem de puificare aerului, aceasta activitatea nu va avea un impact asupra sanatatii familiei sau a sanatatii casei tale.

Sursa foto: AlecoAir, Shutterstock

Dintr-un fost spatiu comercial, o locuinta pe patru nivele, in Madrid

Expoziția oferă un cadru perfect pentru a-ți prezenta produsele și serviciile, punându-le în lumina reflectoarelor în fața unui public vast, format din profesioniști din industrie, investitori și potențiali parteneri de afaceri. Astfel, nu doar că îți vei consolida reputația în domeniu, dar vei avea și oportunitatea de a întări relațiile existente și de a stabili noi parteneriate strategice.

Dintr-un fost spatiu comercial, o locuinta pe patru nivele, in Madrid

Prezența ta la #ConstructAmbientExpo2024 nu este doar despre prezent, ci și despre viitor. Expoziția servește ca un catalizator pentru schimbările și inovațiile care vor defini peisajul construcțiilor în următorii ani. Fiind prezent aici, contribui la modelarea unui mediu în care comunitățile noastre vor beneficia de tehnologii de top, practici sustenabile și soluții creative.

Este o oportunitate de a te conecta cu lideri de opinie din industrie, de a învăța din experiențele altor profesioniști și de a împărtăși cunoștințele tale. Prin participarea la eveniment, nu doar că îți consolidezi poziția pe piață, dar ajuți și la crearea unui mediu propice pentru inovație și progres în sectorul construcțiilor și amenajărilor.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.