Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Diferența dintre ventilația centralizată și ventilația descentralizată

Sistemul de incalzire, aerul conditionat si sistemul de ventilatie - toate aceste sisteme sunt tot mai des intalnite in casele oamenilor. Ne dezvoltam, evoluam si, prin urmare, ne ghidam dupa principii noi in ceea ce priveste constructiile, care au la baza solutii legate de eficienta energetica si de asigurarea unui mediu sanatos.
Diferența dintre ventilația centralizată și ventilația descentralizată

In ultima perioada, oamenii au inceput sa inteleaga ca sistemul de ventilatie nu este necesar doar pentru cladirile industriale, ci si pentru cele rezidentiale. Este un "must-have" in casa fiecaruia dintre noi pentru a ne crea conditii favorabile de trai, adica un microclimat sanatos, mai ales pentru casele si apartamentele nou construite.

In majoritatea cazurilor se folosesc geamuri termopan, iar casele sunt izolate cu diferite tipuri de materiale care practic nu permit constructiei sa "respire". Iata de ce este atat de importanta ventilarea.

Astazi putem alege intre doua tipuri de sisteme de ventilare, pe care vi le prezentam in continuare pentru ca dumneavoastra sa puteti opta pentru cel care vi se potriveste cel mai bine.

Diferența dintre ventilația centralizată și ventilația descentralizată

Sistemul descentralizat este un sistem potrivit pentru locuinte sau alte tipuri de cladiri care sunt deja construite si locuite. Sistemul de ventilare descentralizat PRANA cu admisie si evacuare este un sistem compact, care presupune o instalare rapida si nu necesita reparatii ulterioare. Este potrivit pentru orice incapere din cladiri rezidentiale si industriale.


In schimb, sistemul centralizat este recomandat atunci cand casa sau cladirea este in faza de constructie. Un astfel de sistem presupune instalarea unuia sau mai multor schimbatoare de caldura, in functie de dimensiunile si necesitatile incaperilor, utilizarea tubulaturilor si altor elemente suplimentare.

Diferența dintre ventilația centralizată și ventilația descentralizată

Principala caracteristica a sistemului descentralizat este capacitatea crearii unui microclimat sanatos in fiecare incapere fara alte interventii.


Unde este recomandata instalarea unui sistem de ventilare descentralizat:


• Hoteluri si hosteluri

• Scoli si gradinite

• Cladiri de birouri

• Spitale, clinici, centre de reabilitare, cabinete stomatologice, cabinete cosmetologice

• Supermarket, hypermarket, centre comerciale

• Sali de sport, piscine interioare.


Sistemul de ventilare cu dublu flux si recuperare de caldura PRANA are un consum extrem de mic de energie electrica. Datorita acestui sistem de ventilare, aerul viciat din incapere va fi inlocuit cu cel proaspat si, astfel, nu va fi necesar sa deschideti geamul pentru aerisire si nu se va mai pierde caldura (iarna) si racoarea (vara). Pierderea de energie electrica si de caldura va fi semnificativ redusa, iar zgomotul de afara nu va mai fi o problema.

Diferența dintre ventilația centralizată și ventilația descentralizată

Sistemul descentralizat nu prevede costuri de mentenanta. Este usor de intretinut si foarte usor de utilizat. Spre deosebire de sistemul centralizat, acesta permite schimbul / inlocuirea elementelor recuperatorului in functie de necesitate fara a intrerupe activitatea din incapere. Asadar, sa analizam succint particularitatile sistemului centralizat si pe cele ale sistemului descentralizat:

Diferența dintre ventilația centralizată și ventilația descentralizată

Ramane, asadar, ca dumneavoastra sa luati decizia potrivita in ceea ce priveste ventilarea casei sau apartamentului - importanta atat pentru sanatatea dumneavostra si a familiei, cat si pentru durata de viata a constructiei.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert
Lucru în România