Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Descoperă tipurile de șarpante din lemn, realizate de DOXAR

Structura de rezistență a acoperișului, cea care susține învelitoarea din țiglă sau alt material, care este la vedere, poartă denumirea de șarpantă. Aceasta poate fi din lemn, din beton cu lemn sau din metal. În marea majoritate a cazurilor, firmele specializate în construcții, printre care se numără și Doxar, optează pentru șarpantele din lemn, deoarece sunt ușor de executat și prezintă o rezistență ridicată la solicitările învelitorilor de orice tip. Lemnul din care poate fi realizată o șarpantă poate fi atât masiv, cât și stratificat (lemn lamelat încleiat denumit și glulam).

Descoperă tipurile de șarpante din lemn, realizate de DOXAR

Datorită dotărilor tehnologice (software și hardware) de care dispune Doxar în prezent, putem să vă oferim o gamă vastă de șarpante din lemn (structuri de acoperiș din lemn) pentru diverse tipuri de construcții. Așadar, putem oferi clienților noștri de la șarpante aparente din lemn masiv sau stratificat, cu diverse prelucrări arhitecturale specifice anumitor zone și cerințe, până la șarpante din lemn industrializate, cu ferme din plăci multicui.

Atât tehnologia pe care o deținem, cât și experiența pe care am dobândit-o în acest domeniu, ne permite să executăm structuri de acoperiș de la deschideri obișnuite (uzuale) pentru acoperișuri de construcții rezidențiale, până la deschideri mari pentru acoperișuri de construcții industriale, cum ar fi: săli de sport, săli de evenimente sau hale industriale. Cea mai mare deschidere de acoperiș realizată până în prezent de Doxar este de 24 metri.

Șarpantele se realizează din grinzi lamelare și elemente prelucrate mecanic, cu ajutorul tehnologiei și softurilor pe care le deținem. Prin modul de prelucrare a părților interioare a acestora, putem clasifica șarpantele din lemn în două mari categorii, și anume: șarpante aparente și neaparente.

Șarpanta aparentă este lăsată „deschisă” la interior, adică neacoperită de lambriu sau alte finisaje, cu căpriorii lăsați la vedere, oferind un aspect foarte rustic, spectaculos și apreciat de cunoscători.

 

Descoperă tipurile de șarpante din lemn, realizate de DOXAR
Descoperă tipurile de șarpante din lemn, realizate de DOXAR

Șarpanta neaparentă este „închisă” la interior, adică acoperită de lambriu sau alte finisaje, fără a lăsa la vedere căpriorii sau alte elemente componente, oferind un aspect mai modern clădirii construite.

Descoperă tipurile de șarpante din lemn, realizate de DOXAR

Cu o capacitate de producție alcătuită dintr-un colectiv de specialiști și având la dispoziție numeroase utilaje și softuri speciale de prelucrare de ultimă generație, a permis ca Doxar să abordeze diverse construcții, atât rezidențiale, cât și industriale, cu șarpante din lemn.

Astfel, dacă ești în căutarea unei firme specializate în construcții din lemn, nu ezita să ne contactezi!

Descoperă tipurile de șarpante din lemn, realizate de DOXAR

Dacă ți-a plăcut articolul nostru despre șarpante din lemn, te mai așteptăm să aprofundezi și alte subiecte despre construcții din lemn realizate de Doxar.

Articol scris de
DOXAR GRUP