Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

De la pod la mansardă în 3 pași. Ghid practic pentru o renovare de succes

Dacă podul casei tale este un spațiu cu potențial, află că transformarea sa într-o mansardă locuibilă reprezintă un proces extrem de simplu de realizat, atât timp cât ai alături o echipă de arhitecți dedicată, cu idei eficiente și simplu de implementat.
De la pod la mansardă în 3 pași. Ghid practic pentru o renovare de succes
Pixabay

Simți nevoia de mai mult spațiu? Vrei să valorifici suprafața nefolosită a podului, transformând această zonă într-un spațiu extrem de util pentru toți membrii familiei tale? Aruncă atunci un ochi peste acest articol, pentru că vrem să discutăm împreună astăzi despre modul simplu și inteligent prin care un pod de casa, fără o întrebuințare clară, poate fi valorificat în cel mai inspirat mod posibil.

1. Apelează la o echipă de arhitecți

2. Termoizolarea - cel mai important pas

3. Alege stilul potrivit pentru mansarda ta


1. Apelează la o echipă de arhitecți

Pentru a-ți transforma podul într-o mansardă confortabilă, frumoasă și utilă, ai nevoie de ajutorul unor profesioniști în domeniu, cu soluții extrem de potrivite pentru proiecte de casa cu mansarda. Întregul proces de amenajare trebuie să graviteze în jurul utilității acestui spațiu pentru întreaga ta familie. De aceea, înainte de a cheltui inutil sume mari pe materiale și manoperă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să treci pe o foaie de hârtie modul în care vrei ca acest spațiu să fie integrat în cadrul general al locuinței tale.

2. Termoizolarea - cel mai important pas

După ce ai luat legătura cu o echipă de arhitecți în măsură să îți ofere sfaturi utile privind proiectele de casă cu mansardă, următorul pas firesc este termoizolarea. Dacă pentru utilitatea podului, fisurile sau pereții șubrezi nu reprezentau un impediment, știi foarte bine că noua ta mansardă trebuie să asigure confortul dorit. Așadar, trebuie să termoizolezi foarte bine acest spațiu. În acest sens, experții recomandă utilizarea vatei minerale, un material termoizolant extrem de eficient, atunci când discutăm despre eficiența termică oferită și prețul pe întreaga investiție.

3. Alege stilul potrivit pentru mansarda ta

După ce întregul proces de termoizolare a luat sfârșit, este cazul să te ocupi de amenajarea noii tale mansarde. Pentru a te bucura de un rezultat de excepție, aceeași firmă de arhitectură și design interior îți poate oferi sfaturile de care ai nevoie, astfel încât acest spațiu să capete exact aspectul dorit.

Cele mai multe proiecte de casă cu mansardă înglobează absolut toate încăperile disponibile sub acoperișul unui stil omogen, astfel încât amenajarea să ofere același confort și aceeași armonie, oriunde te-ai afla în casă. Așadar, chiar dacă vrei ca mansarda să fie un spațiu de joacă pentru copii, o sală de forță pentru tine sau pur și simplu o cameră pentru oaspeți, cel mai ușor este să ceri sfatul unui expert.

Indiferent de planurile pe care le ai pentru casă, noi credem că cele mai bune rezultate apar în urma unei colaborări cu o echipă de profesioniști, atunci când vrei să transformi radical o anumită parte din acest perimetru. Așa că intră chiar acum pe 1design.ro și ia legătura cu oamenii potriviți pentru proiectele tale de amenajare, pentru că în spatele acestor lucrări trebuie să existe întotdeauna o idee originală și simplu de implementat, dar gândită special pentru nevoile fiecărui client în parte.

Lucru în România