Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Dăunătorii lemnului - insectele xilofage

Insectele xilofage sunt insectele care atacă şi distrug lemnul, larvele săpand canale pentru adăpost şi hrană. Se inmulțesc cu precădere în condiții de frig şi umezeală, iar elementele de construcții din lemn, piese de mobilier etc. pot fi distruse ireversibil dacă nu se iau măsuri la timp.
Dăunătorii lemnului - insectele xilofage
Flickr

Anobium punctatum sau Cariul comun al mobilei

Atacă doar alburnul lemnului, nu trăieşte pe lemn verde si nu atacă duramenul lemnului.

Xestobium rufovillosum sau Ceasornicul morţii

Poate infesta cheresteaua de foioase, dar lemnul trebuie să conţină ciuperci, pentru ca altfel gândacul nu este capabil să-l utilizeze. Se găsește în principal în lemn cu un conținut de umiditate mai mare de 14%. În păduri, gândacul se găsește pe diferite specii de lemn de esenţă tare. Ceasornicul morții invadează casele, el putând fi întâlnit în suporturi din lemn pentru locuințe (în special stejar) şi mobilier din lemn masiv greu (castan sau stejar).

Solutia oferita de noi in eradicarea acestor paraziti ai lemnului este Bochemit Plus I. Bochemit Plus I este un insecticid lichid, concentrat, destinat eliminarii insectelor dăunătoare aflate în toate stadiile de dezvoltare, din lemnul deja atacat. Produsul oferă, de asemenea, protecţie preventivă împotriva insectelor care distrug lemnul.

Dăunătorii lemnului - insectele xilofage
Lucru în România