Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum te scapă un recuperator de căldură de umiditatea din casă?

Casele care sunt foarte bine etanșate, izolate, cu geamuri termopan, nu lasă să iasă căldura în exterior, însă, în același timp, rămâne în interior și umiditatea.
Cum te scapă un recuperator de căldură de umiditatea din casă?

Printr-o ventilație continuă, recuperatorul scoate aerul umed din încăpere și aduce aer proaspăt și uscat de afară. Practic, evacuează aerul umed din încăpere și aduce aer uscat de afară. Astfel, printr-un proces continuu, reduce nivelul de umiditate din încăpere.

Dacă nu există o soluție de ventilație care, mecanic, să scoată această umiditate în exterior și, mecanic, să aducă aer proaspăt în încăpere, atunci, nivelul de umiditate crește și se formează condensul pe geamuri. Umiditatea prea mare poate să ducă, ulterior, la probleme mai grave, cum ar fi igrasia și mucegaiul. De aceea, este foarte important să rezolvăm problema umidităţii excesive din locuință.În concluzie, o soluție de ventilație elimină permanent:

- umiditatea excesivă din încăpere
- dioxidul de carbon
- mirosurile
- toate gazele toxice care se formează în încăpere (monoxid de carbon, radon) și în plus
- aduce aer proaspăt de afară, bogat în oxigen

Altă soluție de eliminare a umidităţii sunt dezumidificatoarele. Dacă alegeți o astfel de soluție, trebuie să aveți în vedere faptul că:

- au consum mult mai mare de energie
- permanent este nevoie de golirea rezervorului care se umple cu apă
- nivelul de zgomot este destul de mare, ceea ce îl face să nu poată fi utilizat mai ales pe timp de noapte
- nu poate fi o soluție permanentă
- recirculă aerul din încăpere și îl usucă.

Așa că, dacă vrei să scapi pentru totdeauna de problema umidității excesive din locuinta ta, dar şi în situaţia în care construiești o casă nouă, gândește-te la o soluție de ventilație cu recuperare de căldură, care, pe lângă faptul că scoate umiditatea din încăpere, îţi aduce aer curat de afară și îți păstrează căldura în interior, aducând economii cu încălzirea pe timp de iarnă.

Ai mai multe întrebări sau doreşti mai multe detalii? Intră acum pe www.pranaromania.ro. Suntem la dispoziţia ta pentru a raspunde la toate întrebările.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert