Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum se întrețin corect piscinele de interior?

Dacă ai optat pentru o piscină de interior, este important să știi că, pentru buna ei funcționare, aceasta necesită o îngrijire periodică pe tot parcursul anului. Spre deosebire de piscinele clasice de exterior, cele interioare au nevoie, atât în sezonul rece, cât și în cel cald, de practici speciale de mentenanță. Deși utilizează aceleași sisteme de filtrare a apei ca piscinele exterioare, la bazinele de interior există câteva diferențe în ceea ce privește o îngrijire corespunzătoare.
Cum se întrețin corect piscinele de interior?

Iata care sunt principalele motive pentru care este important să realizezi mentenanța frecventă a bazinului îngropat de interior:

  • de cele mai multe ori, razele soarelui nu pătrund în încăperea în care se află bazinul, motiv pentru care șocurile regulate de clor în doze corecte joacă un rol important;
  • piscina este situată într-un mediu închis și nu beneficiază de aerisire naturală;
  • curățarea apei reprezintă o prioritate, bazinul de înot fiind destinat membriilor familiei și, bineînțeles, nu se dorește contaminarea cu boli din cauza apei murdare.
Cum se întrețin corect piscinele de interior?
Având în vedere aceste aspecte, dar și faptul că sistemul de filtrare al apei funcționează maximum 12 ore pe zi, piscina de interior necesită efectuarea rutinei de curățare mult mai des. Este recomandată utilizarea aparatelor cu vacuum pentru aspirarea pereților bazinului cel putin o dată pe săptămână pentru a evita formarea algelor, a mucegaiului de apă și așternerea mizeriei pe fundul bazinului.

De asemenea, specialiștii spun că este importantă utilizarea produselor chimice de restabilire a calității apei și curățarea profesională a filtrului o data la trei luni. Simpla spălare a acestuia nu este îndeajuns pentru a elimina grasimile, uleiurile și reziduurile organice din apa piscinei.

Piscinele de interior au, în general, un miros specific. Acesta nu trebuie să fie însă neplăcut. In cazul în care mirosul de clor e prea puternic, trebuie să știi că apa din bazin a suferit un dezechilibru al substanțelor chimice utilizate pentru tratare. Menținerea în parametrii normali ai concentrației chimice și a calității apei este esențială pentru buna funcționare a piscinei și pentru a nu pune în pericol sănătatea celor care utilizează bazinul.
Cum se întrețin corect piscinele de interior?
Atunci când se realizează verificarea pentru calitatea apei, este absolut necesar ca aceasta să includă teste la nivelul pH-ului și al clorului. De asemenea, este important să se acorde o atenție deosebită identificării tipului de miros pentru ca, mai apoi, să se utilizeze un tratament de șoc cu clor pentru ca valorile pH-ului să revină la normal.

O sursă a mirosului neplăcut poate să fie nivelul crescut de cloruri sau bromuri ce se formează, în special atunci când există un conținut ridicat de amoniat și azot în bazin. În acest caz, eficiența sanitară a produselor de curățare a apei este redusă drastic și, drept urmare, se va emana un miros puternic de clor, care duce la apariția unei alte probleme des întalnite la piscinele de interior - oxidarea apei.

Ce înseamnă oxidarea apei? Este un proces care presupune aplicarea unui șoc pe bază de clor care duce la arderea deșeurilor nefiltrate din apă (de exemplu, grăsimi care provin de la uleiurile de corp) și care se eliberează în aer. De multe ori, în cazul piscinelor de interior, multe dintre aceste deșeuri nu pot fi complet eliminate, barierele constând în ventilații slabe ale încăperii, care nu funcționează la o capacitate suficient de mare pentru a reuși să elimine toate resturile de pulberi. Acesta este motivul pentru care specialiștii recomandă aplicarea tratamentului de șoc pe bază de clor în doze concentrate, dar cu o frecvență lunară, pentru ca sistemul de ventilație să facă față și să funcționeze la capacitatea sa maximă.
Cum se întrețin corect piscinele de interior?
Deții o piscină de interior? Dacă da, lasă-ne câteva sfaturi de îngrijire pe care le aplici pentru a te bucura, în fiecare zi, de oaza ta de relaxare.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
KASTA METAL