Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum se îndepărtează depozitele de săruri de pe suprafețele din beton și piatră naturală

Uneori, pe suprafetele placate cu piatra naturala, dar si pe cele acoperite cu beton, poti vedea pete cu aspect laptos care confera placarilor un aspect neplacut. Ele provin din sarurile care se ridica la suprafata odata cu apa din substrat, prin porii pietrei (betonului) si se manifesta ca pete dupa evaporarea apei care a transportat aceste saruri.
Cum se îndepărtează depozitele de săruri de pe suprafețele din beton și piatră naturală

Indepartarea lor printr-o spalare simpla nu da rezultate, sarurile se dizolva in apa lasand suprafata curate insa, odata cu evaporarea apei, petele revin.

Este nevoie de un detergent special, pentru piatra, eficient si usor de aplicat, care sa redea suprafetei aspectul initial. Insa, inainte de a-l folosi, este nevoie sa verifici starea placarii - o sursa de umiditate de genul infiltratiei, aflata sub placare, va zadarnici eforturile de eliminare a petelor, provocand mereu altele noi. Deci mai intai indeparteaza sursa de umiditate si abia apoi te poti intoarce la pete.

Pentru inlaturarea acestora iti recomand detergentul de piatra naturala CEMENT GROUT&SALT RESIDUE REMOVER, realizat de compania britanica LTP, lider in productia de solutii pentru tratarea tuturor suprafetelor din piatra naturala, ceramica, beton, teracota, terrazzo, caramida.

Acesta este eficient nu doar in eliminarea petelor, ci si a reziduurilor de adezivi si chit, la curatenia dupa santier. Se foloseste la interior si la exterior, in egala masura, diluat sau nu, dupa gradul de contaminare a suprafetei (exceptie fac placarile polisate din marmura, travertin, limestone, onyx pentru care nu se recomandaacest tip de detergent)

La fel ca in toate situatiile in care sunt necesare interventii asupra pietrei natural trebuie sa tii cont de reactia acesteia la aplicarea tratamentului. De aceea, aplica Solutia ca proba mai intai pe o suprafata redusa, cat mai ascunsa, ca sa eviti orice surpriza. Piatra naturala prezinta niveluri diferite de porozitate, in functie de tipulei, dar si de locul de extractie, de aceea este bine sa vezi de la inceput cat de bine va reactiona.

Aplicarea se face direct pe suprafata, de regula prin pulverizare, iar imprastierea si uniformizarea se fac fie manual (folosind perie, burete sau laveta), fie mecanizat. Pentru detalii de aplicare exista instructiuni specifice.

Dupa curatare si indepartarea reziduurilor este necesara impermeabilizarea suprafetelor pentru protectia acestora la apa, grasimisi diversi agenti de patare.

Astazi la PIATRAONLINE ai in “Promotie” multe pachete destinate tratamentului profesional al placarilor din piatra, ceramica, beton continand solutii pentru curatarea,impermeabilizarea si intretinerea acestorsuprafete, indiferent de finisajul lor.

Comanda online chiar acum sivei obtine produsele la un prêt redus cu 30%. Aplicarea lor este simpla si usor de realizat chiar de catre tine, in regim Do It Yourself.


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE