Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să vă asigurați ventilarea eficientă acasă, cu Altecovent

Altecovent, furnizor de soluții complete privind ventilarea automatizată în spații diverse, recomandă ventilarea cu pompă de căldură integrată. Despre ce presupune acesta, avantaje, cum să aveți vara răcoare și mereu aer fresh în interior, fără să mai fiți condiționați de ferestrele deschise, descoperim în rândurile ce urmează.

Cum să vă asigurați ventilarea eficientă acasă, cu Altecovent

Dar mai întâi, să lămurim cum stă treaba cu ventilația cu recuperare de căldură. De acest concept nu mai suntem atât de străini, însă să spunem că a devenit în ultimii ani tot mai popular în rândul consumatorilor casnici de asemenea. Presupune un mod mai eficient de a controla ventilația încăperilor. Există varianta centralizată și descentralizată, sisteme de capacități diferite, astfel încât să se preteze oricărui tip de spațiu. Aici în principal depinde de volumul de aer de care aveți nevoie, în raport cu numărul de persoane ce folosesc un spațiu și suprafața acestuia.

 

Cum să vă asigurați ventilarea eficientă acasă, cu Altecovent

Cert este că fie că vom vorbi despre case mai noi sau mai vechi, problema ineficienței legată de ventilarea clasică există. Nu mai este suficient să deschideți ferestrele zilnic și să creați curenți de aer reci. De altfel în unele cazuri nu vă prea ajută acest gest. Pentru că poluarea este la cote alarmante, pentru că în funcție de cum este amplasată o locuință și ferestrele acesteia poate că nici nu se simte prea bine aerul mai rece. Ori poate umiditatea din casă este greu de ținut sub control și ajunge astfel igrasia să vă amenințe sănătatea.

Pentru asta și alte zeci de motive, sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt o recomandare. Iar cel de la Altecovent le comercializează, sunt specialiști ai nișei ce proiectează și vă și pot recomanda ceva optim conform spațiului avut în vedere. Să vedem însă mai departe de ce cele cu pompă integrată sunt pe lista de recomandări.

Ce este ventilația cu pompă de căldură integrată

Este sistemul de ventilație controlabilă cu un randament mai bun. În oferta de la Altecovent regăsim acest tip de sistem de marca Komfovent. Presupune o mai bună eficiență energetică, extra confort pentru utilizator, întrucât îi este furnizat în mod constant aer curat, filtrat de particule de praf și alți alergeni. Dar face și ceva mai mult decât atât: recuperează din căldura aerului ce îl evacuează, pentru a o transfera către aerul ce îl introduce în încăperi, recuperează umiditatea, ventilează și răcește, încălzește suplimentar.

Cum să vă asigurați ventilarea eficientă acasă, cu Altecovent

Să înțelegem concret modul de funcționare al unui sistem de ventilatie cu pompa de caldura integrată. Are două trepte, una de încălzire și una de răcire. În modul de încălzire, schimbătorul de căldură acționează eficient. În plus, pompa de căldură inclusă va ajuta la încălzirea aerului curat, ce este introdus în încăperi. În modul său de răcire va furniza aer mai rece, astfel încât contribuie activ la reducerea cheltuielilor aferente unității de condensare exterioară.

O astfel de alegere este și mai sănătoasă, dacă ne gândim că uneori facem abuz de aer condiționat (care la rândul său vine cu o serie de riscuri privind starea de sănătate și cu dezavantajul faptului că are un consum ce se resimte la facturile lunare de electricitate). Ne presează nevoia de a ne crea acel confort termic, când afară temperaturile clocotesc mercurul din termometre. Odată ce aveți instalat în casă un sistem de ventilație cu pompă de căldură confortul resimțit de utilizator este la cote mai mari, atât vara, cât și iarna.

Casa pasivă termic - de ce vă interesează și cum vă ajută un sistem de ventilare

Pe principiul, dacă tot faceți un upgrade privind sistemele casei atunci să fie ceva rentabil pe termen lung, cu siguranță va fi de interes să descoperiți eficiența acelor sisteme ce contribuie la casa pasivă.

Pentru că suntem tot mai alerți privind consumul de resurse, pentru că ne interesează să fim eficienți în ceea ce privește consumul și cheltuielile lunare, conceptul de casă pasivă începe să fie mai mult prezent în realitatea noastră și în prezentul nostru. Este vorba de o serie de măsuri luate pentru ca locuința să fie declarată pasivă termic. Presupune să nu necesite mai mult de 15 kWh pe metru pătrat/an pentru confort termic. Vorbim despre sistemele de încălzire, despre iluminat și electrocasnice.

Pentru a lua măsurile necesare în acest sens, veți ține cont de izolarea clădirii, de calitatea tâmplăriei, dar și de eficiența unui sistem de ventilare a aerului, cu recuperare de căldură. Atenție însă la ce anume alegeți. Nu toate brandurile producătoare de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură dețin și certificatul de Casă Pasivă. Prin urmare, Altecovent recomandă variante de încredere, de la branduri pe măsură, precum Wafe (Wafe 350), Komfovent (Komfovent R 450 V) sau Paul. Astfel de opțiuni le regăsiți la un click distanță și pot fi achiziționate direct din pagina oficială - ventilatiecurecuperarecaldura.ro. Faceți asta însă când ați înțeles complet ce înseamnă tipul de sistem de care aveți nevoie acasă. Nu orice este bun, dacă nu există un corespondent făcut în raport cu nevoia.

Cu alte cuvinte, va fi determinat volumul de aer necesar zilnic, în ce parametri ar trebui să funcționeze o unitate, în ce stadiu sunteți cu locuința, dacă se pot face intervenții majore sau nu, dacă va fi ales un sistem centralizat sau descentralizat. Unde se fac carotari, câte, ce traseu are tubulatura, în cazul în care alegeți sistemul descentralizat sunt de asemenea detalii de care trebuie să vă interesați înainte de toate.

Explicație bonus - sistem centralizat sau descentralizat?

Nu se poate spune că unul față de celălalt este mai bun. Depinde de mai mulți factori din cazul fiecăruia. Depinde totodată și de buget sau de alte situații implicite - nivel de umiditate mai ridicat pe care doriți să îl controlați. Însă ca diferențe notabile între cele două vorbim despre:

Sistemul centralizat
● Dispune de mai multe unități de control. Acestea sunt montate în perete și la exterior vizibilă este doar grila de ventilație.
● Nu implică trasee de tubulatură.

Sistemul descentralizat
● Implică o unitate de control, ce va fi montată în camera tehnică special amenajată sau chiar în podul casei.
● Implică numaidecât un traseu de tubulatură.
● Sistem recomandat celor în faza de construcție a casei.

Indiferent de alegere, Altecovent dispune de sisteme din ambele categorii de produse. În cazul celor care au și trasee de tubulatură, Altecovent recomandă sistemul radial semiflexibil antibacterian. De altfel cu acesta este și mai convenabil de lucrat, mai convenabil și pe termen lung privind avantajele pe care le are utilizatorul în mod direct. Iată despre ce este vorba:

● Instalarea va fi mai rapidă și mai simplă.
● Se adaptează oricărui tip de instalare.
● Are proprietăți antistatice și antibacteriene, dar și antifungice.
● Lungimea poate fi ușor modificată.
● Implicit se curăță ușor.
● Distribuția uniformă a aerului, unul din avantajele însemnate.
● Mai puține pierderi de presiune.

Și cu toate acestea costurile la achiziție nu sunt foarte mari. În comparație cu alte tipuri de produse din aceeași clasă vorbim despre prețuri rezonabile. În plus, același furnizor pune la dispoziție toate componentele pentru ventilația centralizată, de la tubulaturi până la distribuitoare, iar per total prețul pe care vi-l face va fi unul mai convenabil, decât dacă ați achiziționa separat toate cele necesare.

Cum să vă asigurați ventilarea eficientă acasă, cu Altecovent

Pentru că oferă servicii complete, echipa Altecovent se poate ocupa integral de proiecte de acest gen. Consiliază, vă ajută să faceți alegerea corectă în raport cu necesitatea așa cum se impune ea conform spațiului, dar și ținând cont de buget. Tot ei se ocupă de proiectare și montaj complex. Iar post achiziție, pentru că oferă și garanții, orice intervenție, mentenanță sau reparație poate fi lăsată în seama lor spre a fi soluționată.

Din rațiuni practice, veți aprecia ca din același loc să puteți să rezolvați tot ce ține de aceste sisteme. Iar colaborarea continuă și post montare. Pot să apară diverse conflicte între diverși prestatori de servicii. Așadar preferați ca totul să aibă o continuitate lină când alegeți pe cei cu care puteți colabora la nivel complex. Iar serviciile Altecovent sunt din categoria celor complexe.

În prima faza puteți solicita o ofertă de preț. Verificați pagina online, descoperiți implicit proiecte recent realizate, precum și toată informația de care aveți nevoie.

Reținem că...

În gama de la Altecovent regăsim disponibile sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, implicit cele pentru băi și cele cu pompă de căldură integrată. Acestea sunt utile atât pentru uz industrial, cât și pentru consumatorii casnici, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură ce pot acoperi debite de aer între 50 m3/h și 1400 m3/h, cu încălzire/răcire între 3.7/3 KW - 9.6-7.8kW etc. Adică cele care se pretează atât în case mici, cât și cele necesare în spații extinse, unde fluxul de persoane este mare, spații destinate petrecerii timpului liber sau chiar a unor activități - săli de fitness spre exemplu.

Pentru că se vor deplasa oriunde în țară, nu ezitați să cereți o ofertă de preț și să descoperiți un mod practic prin care vă puteți îmbunătăți climatul casei, cu un câștig major al faptului că veți contribui la a crea contextul perfect pentru casa pasivă. Detalii în pagina oficială.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ALTECOVENT
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.