Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să finisezi o fațadă istorică?

Din cauza ploilor, a razelor solare, a diferențelor de temperatură, a poluării etc., fațadele finisate cu tencuială obișnuită se degradează în timp.
Cum să finisezi o fațadă istorică?

Referință

1. Deseori infiltrațiile de apă conduc la desprinderea tencuielilor de pe zidărie, ceea ce presupune o renovare amplă a fațadei.


2. Desprinderea tencuielii de pe suport este o altă problemă care se datorează faptului că aceasta nu are caracteristicile (compoziția) necesare pentru a rezista la intemperii.


3. Fisurile care apar la tencuiala obișnuită sunt primul semn al degradării finisajului exterior.


4. În funcție de rețeta mortarului de tencuială, acesta va rezista mai mult sau mai puțin în timp. Unul din efectele vizibile la suprafața acesteia fiind
sfărâmarea, măcinarea.


5. Influența mediului poluant, cum ar fi depunerile de praf, zonele de trafic intens sau cele poluante,duc la deteriorarea tencuielilor.


6. Decojirea (desprinderea) stratului de finisaj apare fie din cauza unei tencuieli necorespunzătoare, fie din cauza aplicării necorespunzătoare.

 

 

Soluție

1. Se verifică cu ciocanul stabilitatea și duritatea tencuielii vechi.


2. În cazul în care aceasta nu este stabilă se curăță peretele până la cărămidă.


3. Se repară porțiunile de perete prin aplicarea unui șpriț și apoi a unei tencuieli de bază cum ar fi weber BC15 și apoi a tinciului weber BM15-W astfel
încât peretele să fie drept, fără denivelări.


4. La pereții de piatră sau cărămidă degradați și cu denivelări mari se înglobează plasă sudată sau armătură de fier cu ajutorul tencuielii weber BC15.


5. Înaintea aplicării mortarului de finisaj (tinci) se va menține un timp de uscare de 10 zile pentru fiecare cm grosime a tencuielii. Apoi se aplica un strat
de tinci alb weber BM15-W.


6. Tinciul se drișcuiește cu ajutorul unei driști de burete sau polistiren. După 24-48 ore peretele se finisează utilizând vopseaua weber.ton variosil.

Produse recomandate

Mortar de tencuire pe baza de ciment - weber BC15

Pulbere de culoare gri pe baza de ciment, adaosuri minerale si rasini sintetice, de calitate profesionala. Este usor lucrabil, cu rezistenta marita si aderenta buna la suport. Pentru aplicare manuala.


Domenii de utilizare:

Se utilizeaza pentru egalizarea, tencuirea peretilor din orice tip de zidarie si a tavanelor la constructii noi si la renovari. Recomandata atat la interior, cat si la exterior, aplicabila in mai multe straturi.


Avantaje:

- pentru interior si exterior

- rezistenta mare la socuri mecanice

- posibilitate de incarcare dintr-un singur strat

- permite respirarea peretelui

Tinci alb weber - BM15-W

Pulbere de culoare alba pe baza de ciment alb, adaosuri minerale si rasini sintetice, de calitate profesionala. Este usor lucrabil, cu rezistenta marita si aderenta buna la suport. Pentru aplicare manuala.


Domenii de utilizare:

Se utilizeaza pentru nivelarea, finisarea tencuielilor de baza. La interior si exterior, aplicabil in mai multe straturi. Neacoperit cu alt material de finisaj asigura un aspect placut, rustic.


Avantaje:

- pentru interior si exterior

- rezistenta mare la abraziune

- suport ideal pentru finisajele ulterioare

- ideal pentru fatade istorice

Vopsea silicatica pentru exterior - weber.ton variosil

Vopsea minerala pentru fatade, gata preparata, pe baza de silicat de potasiu (apa sticlata), cu aditivi organici pentru stabilizare, componente minerale, pigmenti de calitate superioara si aditivi de hidrofobizare. Strat final pentru suprafete de fatade minerale.


Domenii de utilizare:

Pentru finisarea, decorarea cladirilor noi si pentru renovarea cladirilor vechi. Recomandat pentru recolorarea fatadelor. Rezista in medii “grele”, recomandat pe fatade expuse la poluare, praf, in zone cu trafic intens. Rezista la actiunea apei si are permeabilitate extrem de buna la vapori de apa. Poate fi utilizata pentru protejarea/colorarea tencuielilor decorative (gama weber.pas si weber MIN100) la finisarea sistemelor de izolatie termica si de asemenea, ca strat final peste tencuiala de baza (ciment, var-ciment) sau tencuieli termoizolatoare netezite cu tinci. Se poate aplica conditionat si pe alte suporturi cum ar fi gips-carton, tencuieli si vopsele de var, tencuieli de ipsos etc.


Avantaje:

- permeabilitate ridicata la vapori

- rezistenta mare la actiunea razelor UV

- rezistenta la actiunea microorganismelor

- rezistenta mare la murdarire

- durata lunga de viata

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SAINT-GOBAIN WEBER
Lucru în România