Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să alegi corect climatizarea fără curenți de aer pe timp de vară?

Chiar daca suntem in plina iarna, nu trebuie sa neglijam faptul ca sezonul cald se apropie cu pasi repezi si un lucru intelept este sa pregatim din timp climatizarea fara curenti de aer, pentru a ne bucura de tot confortul dorit pe toata durata verii toride. Climatizarea fara curenti de aer iti ofera practic un sentiment de racoare asemanator efectului dintr-o pivnita.
Cum să alegi corect climatizarea fără curenți de aer pe timp de vară?

Alege climatizarea fara curenti de aer care se potriveste cel mai bine locuintei tale!

 

Exista trei variante de climatizare fara curenti de aer: incalzirea / racirea in pardoseala, incalzirea / racirea in perete si racirea din tavan. Acestea pot fi sisteme umede (sapa si tencuit, pe perete sau in tavan) si sisteme uscate (in placi de rigips carton introduse in teava, sau la incalzirea / racirea in pardosela exista sisteme care sunt introduse in profile de aluminiu special concepute, care degaja caldura sau racire, peste care se aseaza o placa de betonita - direct peste finisaj, fie el parchet sau gresie).

 

Incalzirea sau racirea in pardoseala - cea mai ieftina climatizare fara curenti de aer!

 

Unul dintre cele mai importante avantaje ale incalzirii in pardoseala este pretul scazut. In plus, trebuie sa stiti faptul ca prin intermediul acestui sistem de climatizare, putem ajunge la o temperatura de 18 grade Celsius, in conditii de vara torida, unde afara sunt peste 40 de grade Celsius.

 

Incalzirea sau racirea in pardoseala este perfecta pentru spatii de birouri si spatii industriale. In cazul in care dorim sa montam acest sistem intr-un spatiu rezidential, trebuie sa avem in vedre urmatoarele lucruri:

1) Sistemul de incalzire / racire in pardoseala trebuie pornit inca de la inceputul verii, treptat, astfel incat sa putem scoate aerul cald afara din casa in mod progresiv. Daca pornim acest sistem la temperatura maxima, adica la 18 grade pe tur si vrem sa obtinem 20 de grade in casa in urmatoarea zi, atunci trebuie sa ne asteptam la putin condens pe pardoseala. Insa daca ii dam drumul treptat, cu o automatizare cu senzori de umiditate, nu va mai exista riscul crearii de condens.

2) Putem obtine clima pasiva prin intermediul incalzirii in pardoseala.

 

Ca si dezavantaj al incalzirii / racirii in pardoseala, trebuie sa stim ca, daca avem geamuri mari prin care soarele cade direct pe pardoseala, este posibil, in lipsa jaluzelelor care sa protejeze, sa observam putina roua pe acea suprafata.

 

Un alt dezavantaj este faptul ca daca ne dorim sa obtinem mai putin de 20 de grade Celsius pe timpul verii, este necesar sa purtam papuci de casa. Totusi, temperatura recomandata pe timpul verii este de 24 de grade, avand in vedere faptul ca temperatura corpului uman este de aproximativ 36 de grade.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CIUPIROM INSTAL
Lucru în România