Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să alegeți masca de sudură perfectă

Masca perfectă pentru sudare are clasificarea 1/1/1/1. Filtrul cu autoîntunecare (ADF) constă într-un display cu cristale lichide, componente electronice, celule/baterii solare, senzori și un filtru UV/IR. Acest filtru se întunecă automat la amorsarea arcului electric.
Cum să alegeți masca de sudură perfectă

Cristalele lichide permit întunecarea automată a filtrului. Aranjamentul acestor cristale este controlat prin impulsuri electrice. În funcție de aranjament, cristale reacționează diferit la intensitatea luminii.

Filtrul UV/IR oferă protecție permanentă, indiferent dacă filtrul cu autoîntunecare se află în starea luminoasă sau în starea întunecată.

Senzorii filtrului detectează amorsarea arcului electric și transmit un semnal părții electronice, care va activa display-ul cu cristale lichide.

Cum să alegeți masca de sudură perfectă

Energia necesară funcționării filtrului ADF este asigurată prin două căi: energia în timpul sudării provine de la celulele solare, încărcate de la energia arcului electric, iar pentru faza de început a operației de sudare sunt disponibile baterii de backup.

Lentilele de protecție frontale protejează filtrul ADF de stropii de la sudare, iar lentilele de protecție posterioare protejează filtrul ADF de praf și alte impurități. Ambele tipuri de lentile de protecție sunt consumabile și se pot înlocui la nevoie.

Filtrele cu autoîntunecare sunt codificate conform EN 379, iar clasificarea cuprinde:

Clasa de calitate optică. Aceasta este determinată de durata de timp în care un sudor poate folosi masca pentru sudare cu filtru ADF fără apariția oboselii, pentru operații cu diferite cerințe privind performanțele vizuale.
Clasa de difuzie a luminii. Un procent prea ridicat de lumină difuzată micșorează contrastul. Concentrarea sudorului crește și, implicit și oboseala.
Clasa de omogenitate a filtrului ADF. Neomogenitățile în câmpul vizual duc la solicitarea diferită a ochiului și astfel, sudorul obosește mai repede.
Clasa de dependență unghiulară în transmiterea luminii (opțională). Aceasta măsoară gradul de întunecare când se privește sub diferite unghiuri, nu doar la 90°. În funcție de calitatea filtrelor cu autoîntunecare, există o variație de până la 3 grade a nivelului de protecție față de valoarea setată.

Fiecare clasă se stabilește în urma unor teste optice și este clasificată pe o scară de la 1 la 3: 1 fiind cea mai bună și 3 fiind cea de calitate inferioară.

Cum să alegeți masca de sudură perfectă
Marcajul filtrelor cu autoîntunecare este de tipul:
Cum să alegeți masca de sudură perfectă

Măştile de sudare de la Fronius înseamnă lucru în condiţii de maximă siguranţă, protecţie optimă şi cel mai înalt confort. Măştile cu filtre cu autoîntunecare oferă protecţie ridicată împotriva căldurii şi a radiaţiilor, protecţie permanentă la raze UV/IR şi confort optim la purtare.

VIZOR 4000 Professional

Noul Vizor 4000 Professional oferă protecție excepțională pentru sudor și face ca toate lucrările de sudare să fie mai sigure, mai eficiente, mai precise și mai confortabile, indiferent de poziția de sudare. O noutate deosebită a acestui model este posibilitatea de a comuta între modurile de funcţionare automată și manuală. În modul Auto, nivelul adecvat de protecție este setat automat în domeniul (Shade Level) SL 5 la SL 13. Un senzor suplimentar de lumină măsoară intensitatea arcului și oferă o vedere optimă a cordonului de sudură.

Cum să alegeți masca de sudură perfectă

FAZOR 1000


Modelul Fazor 1000 este adecvat în mod special pentru utilizatorii cu standarde înalte din domeniul bricolajului şi din centrele de formare profesională.

Cum să alegeți masca de sudură perfectă

VIZOR 4000 Air

Vizor 4000 Air l garantează alimentarea constantă cu aer proaspăt şi protecţia împotriva particulelor, a fumului rezultat la sudare şi a prafului.

Cum să alegeți masca de sudură perfectă

VIZOR BACKPACK

Dacă nu aveţi nevoie permanent de masca de sudare Vizor sau dacă doriţi să o transportaţi într-o altă locaţie, atunci “Vizor BackPack” este accesoriul ideal. “Vizor Backpack” vă protejează masca de murdărie şi de influenţele de mediu.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CM METAL TRADING