Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum mai alegem azi o termoizolație eficientă?

Cu 10-15 ani în urmă termoizolarea clădirii era o opţiune de genul „dacă vreţi”. 5 ani mai târziu termoizolarea a devenit o componentă de bază privind construcţia unei clădiri şi implicit bugetul aferent de alocat. Astăzi termoizolarea unei clădiri nu numai că e o necesitate dar e şi un subiect amplu care nu se mai rezumă la un material, nici măcar la o grosime, ci şi la beneficii şi... din acelea sustenabile, care să reziste...
Cum mai alegem azi o termoizolație eficientă?

La ce ne uităm când alegem soluția de termoizolație?

Cei mai mulți se focalizează pe grosimea materialului de termoizolație și conductivitatea termică denumită lambda (λ) care conform standardului EN 1745 trebuie să fie < 0,1 W/mk.

 

Dar puțini sunt cei care iau în calcul măsura în care termoizolația permite un interschimb continuu de aer și vapori în interiorul zidului termoizolat (corespondentul sintagmei “pereți care respiră”), gradul de inerție termică a termoizolației, diminuarea la maxim posibil a punților termice și a zonelor de neomogenitate din cadrul termoizolației și de ce nu, clasa de reacție la foc.

 

 

Cu o clasă de reacție la foc A, soluția de termoizolație naturală pe bază de perlit expandat de la STYRONIT oferă cu doar 3 cm grosime (calcul realizat pe scenariul unei zidării de 25 cm grosime, conductivitate termică λ = 0,020 W/mk), o eficiență energetică sporită grație aplicării monobloc ca o tencuială normală, minimizând la maxim numărul de punți termice și numărul de zone de neomogenitate din suprafața finală a termosistemului. Totodată fiind un produs natural, certificat GREEN atât național cât și internațional, soluția de termoizolație naturală pe bază de perlit expandat STYRONIT este un produs sustenabil care nu își pierde în timp din proprietățile termoizolatoare, în urma interacționării cu apa sau cu razele UV, aspect existent la termoizolațiile realizate cu vata bazaltică, respectiv polistiren.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
STYRONIT Romania
Lucru în România