Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum întreții pereții verzi din licheni stabilizați

Peretii verzi au fost patentati ca solutie decorativa de o firma italiana infiintata in 2008. Ideea lichenilor decorativi i-a venit agronomului italian Stefano Laprocina, care a cautat solutii pentru a imbina vegetatia cu interiorul si exteriorul cladirilor contemporane, adica de a aduce in mediul urban natura, fara ca aceasta sa necesite intretinere sau sisteme complexe de irigare.
Cum întreții pereții verzi din licheni stabilizați
In 2009 a fost patentata ideea de a folosi licheni peun suport, iar acest suport sa fie mai departe montat pe pereti, produsul fiind denumit Mosswall.

Daca ai inviorat camera sau biroul tau cu un perete de licheni este foarte important sa cunosti modalitatea de intretinere a acestora pentru a putea avea parte de ei cat mai mult timp posibil.

Lichenii si muschii nu sunt plante foarte pretentioase, insa, ca orice alta planta, au nevoie de ingrijire specifica. Chiar daca sunt stabilizati cu ajutorul unei solutii care ii ajuta sa se pastreze pana la 10 ani, ei sunt inca vii si nu si-au pierdut proprietatile.

Au nevoie de umiditate pentru a ramane in viata pentru ca neavand pamant nu isi pot extrage apa decat din aer. Umiditatea incaperii se recomanda a fi intre 40-60%. Daca ii plasezi intr-o incapere cu aer uscat, este indicat sa ii pulverizezi cu apa o data la doua saptamani, pentru ca lichenii sa nu se usuce si sa isi piarda din culoare.

Nu este recomandat sa ii plasezi sub bataia directa a soarelui, pentru ca acesta ii va usca mai repede, isi vor schimba textura si vor deveni casanti.
Cum întreții pereții verzi din licheni stabilizați
Lucru în România