Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum faci o intersecție periculoasă mai sigură? O colorezi!

Mai mult de 1,3 milioane de oameni mor in fiecare an la nivel global in accidente rutiere, in timp ce numarul ranitilor se ridica la 50 de milioane. O organizatie caritabila crede ca aceste statistici pot fi „imblanzite” prin transformarea intersectiilor periculoase in spatii viu colorate, prietenoase cu pietonii si cu biciclistii si mai restrictive fata de masini.
Cum faci o intersecție periculoasă mai sigură? O colorezi!

Initiativa pentru Siguranta Rutiera a organizatiei Bloomberg Philanthropies a folosit aceasta strategie in cazul mai multor intersectii din tari ca India, Brazilia si Columbia.

Recent, reprezentantii organizatiei au dat publicitatii o serie de imagini de tip inainte si dupa cu spatiile cosmetizate, despre care sustin ca au devenit mai sigure pentru toti participantii la trafic. Potrivit acestora, soferii au redus viteza atunci cand au luat virajele, in timp ce persoanele care se deplaseaza pe jos sau pe doua roti au beneficiat de zone de siguranta clar marcate ca atare.

Organizatia s-a concentrat asupra tarilor cu cetateni cu venituri mici spre mijlocii, in care au loc 90% dintre accidentele rutiere soldate cu decese din intreaga lume.

 

Foto:  PC-NACTO-GDCI

<b>Addis Ababa, Etiopia - Intersectia Sebategna</b>
Addis Ababa, Etiopia - Intersectia Sebategna

A fost prima intersectia modernizata in cadrul Programului pentru Intersectii Sigure al capitalei Etiopiei, o initiativa menita sa imbunatateasca siguranta pietonilor prin designul strazilor.

<b>Addis Ababa, Etiopia - Intersectia LeGare</b>
Addis Ababa, Etiopia - Intersectia LeGare

Geometria intersectiei a fost modificata in asa fel incat sa determine reducerea vitezei pentru viraje, reducerea distantelor pe care pietonii trebuie sa le traverseze si crearea de spatiu suplimentar pentru pietoni.

<b>Bogota, Columbia - Plaza</b>
Bogota, Columbia - Plaza

O parcare neutilizata din capitala Columbiei a fost transformata in spatiu public, prin aceasta fiind imbunatatita siguranta unei treceri de pietoni de-a lungul unui bulevard aglomerat.

<b>Bogota, Columbia - Bosa</b>
Bogota, Columbia - Bosa

In zona exista mai multe scoli, astfel incat proiectul a vizat sporirea sigurantei pentru pietoni, in special pentru elevi.

<b>Fortaleza, Brazilia - Cidade 2000</b>
Fortaleza, Brazilia - Cidade 2000

Cartierul Cidade 2000 a fost transformat in septembrie 2017, in cadrul proiectului Oras pentru Oameni, schimbarea fiind menita sa imbunatateasca siguranta rutiera si sa dezvolte spatiul public.

<b>Fortaleza, Brazilia - Spitalul Albert Sabin</b>
Fortaleza, Brazilia - Spitalul Albert Sabin

Geometria strazii Tertuliano Sales de langa Spitalul de copii Albert Sabin a fost modificata astfel incat trotuarele sa fie marcate mai clar, distantele pe care pietonii trebuie sa le traversezesa fie reduse, iar soferii sa micsoreze viteza cu care circula in zona.

<b>Mumbai, India - Intersectia Nagpada</b>
Mumbai, India - Intersectia Nagpada

Intersectia a devenit mai compacta, fiind creat un spatiu public mai vast si o zona mai sigura pentru tori utilizatorii.

<b>Mumbai, India - Intersectia Mithchowki</b>
Mumbai, India - Intersectia Mithchowki

Intersectia a fost transformata in cadrul unui experiement, obtinandu-se micsorarea vitezei pentru viraje, reducerea latimii benzilor de circulatie si spatiu suplimentar pentru pietoni. 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România