Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum cureți petele de rugină de pe pavajele din granit

Aparitia ruginei pe pavajele din granit este un lucru comun. Minereurile de fier (hematita, pirita) relativ des intalnite, produc, in urma oxidarilor cauzate de ploile acide sau de detergentii nepotriviti, decolorari substantiale ale suprafetelor. Petele ruginii, tipice, sunt rezultatele cele mai vizibile si greutatea eliminarii lor este cunoscuta. Mai multe solutii comerciale folosite in acest scop nu au reusit sa curete suprafetele decat superficial, dupa prima ploaie petele reaparand inca mai active.
Cum cureți petele de rugină de pe pavajele din granit

In acest context solutia LTP FERREX de la PIATRAONLINE vine cu avantajele prevenirii reaparitiei, dar si a curatarii suprafetelor de alte reziduuri. Eliminarea sarurilor ajunse pe suprafata placarii constituie un plus. Efectele curatarii sunt durabile si tratarea unor arii extinse elimina obisnuitele decolorari ruginii.

Aplicarea este extrem de facila, pur si simplu versi solutia pe suprafata patata, o imprastii si astepti cateva ore sa actioneze. Bulele ca de sampanie aparute iti indica faptul ca solutia lucreaza. Ce poate fi mai comod? La final speli zona cu multa apa curata si gata!

Poti incerca solutia si pe ardezie sau sandstone. Rezultatele iti vor depasi asteptarile, mai ales cand vei observa ca petele nu vor reaparea dupa prima ploaie. Si daca tii cont ca poti obtine rezultate si cu detergentul diluat nu se poate sa nu te intereseze si avantajele economice ale problemei.

Insa dupa aplicare porii pietrei vor fi deschisi asa ca iti recomand o impermeabilizare de profunzime (External Stone Sealer, Mattstone H2O sunt doi impregnatori ecologici potriviti, insa nu sunt singurii) si o intretinere corespunzatoare, adica folosind detergenti neutri.

O atentionare necesara: produsul e acid si nu se poate folosi pe suprafete sensibile din marmura sau travertin. Si nici pe suprafete lucioase. Pentru ele iti recomand Rust Stain Remover care lucreaza foarte bine tocmai pe ariile delicate.

Pentru informatii despre tratamentele placarilor de exterior vino la PIATRAONLINE pe Aleea Teisani 137A sau comanda on-line si vei putea pregati sezonul de iarna nu doar eficient, ci si economic.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE