Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum arată casa ideală: Europeni versus americani

Europenii si americanii au viziuni surprinzator de diferite cand vine vorba despre casa ideala. In mod previzibil, si unii, si altii viseaza sa locuiasca undeva pe malul apei, intr-o casa nou-construita, si sunt prea putin interesati sa aiba in vecinatate un teren de golf. Preferintele diverg insa in privinta unor aspecte precum suprafata locuintei, materialele de constructie, dar si tipul de comunitate in care vor sa traiasca.
Cum arată casa ideală: Europeni versus americani

Foto: Pixabay

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de aplicatia Porch.com, care conecteaza proprietarii de locuinte si meseriasii, 45% dintre americani si 52% dintre europeni isi doresc o casa pe malul unei ape si doar 4%, respectiv 3% vor un teren de golf in apropiere.

De asemenea, majoritatea europenilor si a americanilor (51% in ambele cazuri) prefera suburbiile. Se remarca si faptul ca americanii inclina in mai mare masura spre zona rurala (31% fata de 21% in cazul europenilor), in timp ce europenii sunt ceva mai atrasi de mediul urban (21% fata de 18% in cazul americanilor).

Pentru mai mult de jumatate dintre locuitorii de pe ambele continente (54%) casa ideala ar trebui sa fie o constructie noua.

Cam atat cu punctele comune. Cand vine vorba de suprafata locuintei, americanii viseaza la 460 de metri patrati, patru domitoare si trei bai, in timp ce europenii ar fi fericiti cu numai 150 de metri patrati, doua dormitoare si doua bai.

In ceea ce priveste dotarile, primul pe lista celor mai multi americani este aerul conditionat, in timp ce in topul preferintelor majoritatii europenilor se afla panorile solare.

Diferente importante apar si in privinta tipului de comunitate in care oamenii isi doresc sa traiasca. Astfel, 23% dintre americani fata de 5,5% dintre europeni prefera comunitatile inchise, asa-numitele gated communities, un fel de enclave protejate in care nu au acces decat cei care locuiesc acolo.

 

Realizatorii documentarului BBC United Gates of America sugereaza ca radacinile acestui tip de comunitate, care continua sa castige popularitate in SUA, se gasesc intr-o nevoie paranoica pentru siguranta si il descriu ca o expresie a rasismului si a segregatiei care continua sa existe in sanul clasei mijlocii superioare americane.

 

Materialele sunt un al aspect in privinta caruia preferintele sunt diferite. Europenii inclina inspre acoperisurile din lemn si zidurile din piatra, in timp ce americanii prefera caramida. Ambele parti convin asupra blaturilor de bucatarie din granit, insa amercanii ar opta pentru pardoseli cu placi ceramice, in timp ce locuitorii de pe vechiul continent vor sa calce in bucatarie pe marmura si piatra.

 

In celelalte incaperi, si unii, si altii sunt de acord cu pardoselile din lemn, fireste. Surprinzatoare este insa optiunea clasata pe locul al doilea pentru 30% dintre americani si pentru 11% dintre europeni, si anume mocheta.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România