Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum ar putea arăta a doua cea mai înaltă clădire din lume

A doua cea mai înaltă clădire din lume ar putea fi construită în Sankt Petesburg, Rusia. Arhitecţii scoţieni de la Kettle Collective au prezentat designul unui zgârie-nori înalt de 703 metri, numit Lakhta Centre II.

Cum ar putea arăta a doua cea mai înaltă clădire din lume

Acesta ar urma să fie construit la marginea oraşului Sankt Petersburg, lângă prima clădire Lakhta Centre, care este sediul companiei ruse Gazprom şi cea mai înaltă clădire din Rusia (462 de metri). Tony Kettle, fondatorul Kettle Collective, este fostul director al biroului de arhitectură RMJM din Edinburgh, care a creat designul câştigător al competiţiei pentru proiectarea Lakhta Centre. Proiectul a fost finalizat ulterior de arhitecţii ruşi de la Gorproject.

Randările pentru Lakhta Centre II înfăţişează un turn de 150 de etaje cu faţada din sticlă, înconjurată de un exoschelet metalic spiralat. Daca va fi construit, va avea un etaj ocupat aflat la cea mai mare înălţime din lume (590 de metri).

"Designul este atât estetic, cât şi funcţional, deoarece va reduce considerabil forţa vântului care va afecta structura, reducând în acelaşi timp dimensiunea elementelor structurale necesare. Stratul exterior al clădirii este format din coloane spiralate care creează o structură de tip diagrid elicoidală organică", spune Tony Kettle într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, Lakhta Center II va fi "un model de design sustenabil" pentru clădiri înalte.

Imobilul va cuprinde spaţii pentru birouri, locuinţe şi zone de recreere.

"Acesta este un parteneriat extrem de important pentru biroul nostru şi vine într-un moment plin de provocări la nivel global, nu doar pentru Kettle Collective, ci pentru întreaga industrie, în condiţiile în care încercăm să facem faţă efectelor pandemiei", spune Colin Bone, director în cadrul Kettle Collective.

Cea mai înaltă clădire din lume este la momentul actual Burj Khalifa, din Dubai, care măsoară 828 de metri.

 

Cum ar putea arăta a doua cea mai înaltă clădire din lume
Cum ar putea arăta a doua cea mai înaltă clădire din lume

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva