Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum aleg cărămida aparentă în amenajările interioare?

Cand in urma cu mai bine de 4.000 de ani inainte de Hristos mesopotamieni iscusiti uscau la soare vechiul chirpici, nimeni nu se astepta ca fiica acestuia, caramida, sa ajunga cel mai utilizat material de constructie de-a lungul secolelor.
Cum aleg cărămida aparentă în amenajările interioare?

Caramida clasica, executata din argila sau ceramica, a evoluat in variante moderne cum ar fi caramida din sticla si caramida aparenta. Caramida aparenta o imita pe cea clasica, inlocuind-o in proiecte in care elementul estetic primeaza. Atat in exterior, cat si in interior, caramida aparenta se foloseste in aplicatii diverse avand un accentuat rol decorativ (pereti interiori, ziduri, fatade, seminee etc.).

PIATRAONLINE recomanda caramida aparenta in proiectele de amenajari interioare si exterioare pentru calitatile ei incontestabile, dar si pentru pretul ei bun. 

Caramida aparenta traditionala, cu dimensiuni de 18x8x5 cm, cu o frumoasa culoare portocalie, seamana foarte mult cu caramida clasica ceea ce da placarii siguranta si impresia de autentic original. Peretii placati cu acest tip de caramida aparenta, ca si cei placati cu marmura Thassos Fileti antichizata, au un aspect clasic care aminteste de placarile secolelor trecute.

Cum aleg cărămida aparentă în amenajările interioare?

Marmura Thassos Fileti Antique


Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca intrucat PIATRAONLINE va poate oferi modele de caramida aparenta din sandstone care schimba registrul. Si chiar daca Agra Red Fileti si Teakwood nu se desprind in totalitate, prin finisajul antichizat, de caramida aparenta traditionala, totusi culoarea lor le asaza pe o pozitie superioara pe scala modernitatii. Tot prin culoarea in degrade si prin finisajul mat sandstone, Rainbow isi cucereste si el un loc binemeritat in preferintele clientilor iubitori ai modernului temperat. 

Cum aleg cărămida aparentă în amenajările interioare?

Caramida Aparenta Traditionala Deco Brick


Ca majoritatea placarilor cu piatra naturala, si acestea trebuie protejate la atacul agentilor corozivi, al apei si al prafului. De aceea se recomanda tratarea suprafetelor prin impermeabilizare. De altfel, sandstone este in mod special poros si vei fi surprins de cat de repede "suge" picatura de cafea scapata pe suprafata. Tratarea peretilor din caramida aparenta are ca prim pas spalarea acestora cu detergenti profesionali productie LTP (Marea Britanie). Pentru acest tip de piatra, cei mai eficienti sunt LTP Grimex, LTP Power Stripper, LTP Grout Stain Remover. A doua etapa este impermeabilizarea. Dintre impermeabilizantii LTP recomandam LTP Mattstone H2O, LTP Mattstone, LTP Colour Intensifier. Pentru intretinere bune rezultate dau detergentii de mentenanta LTP Stonewash si  LTP Waxwash.


PIATRAONLINE recomanda caramida aparenta pentru placari verticale interioare si exterioare. Descopera pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137 A si inspira-te!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România