Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum a fost mutată o casă veche de peste 100 de ani la o altă adresă (Video)

O casa veche de 139 de ani din San Francisco, construita in stil victorian, a fost luata pe sus cu totul si mutata la o alta adresa, aflata la cateva strazi distanta de cea veche.
Cum a fost mutată o casă veche de peste 100 de ani la o altă adresă

O multime entuziasmata a privit cum Englander House, o cladire istorica din centrul orasului, inainteaza incet, dar hotarat catre destinatie, incarcata pe o platforma trasa de un camion.

Mutarea casei cu doua etaje si sase dormitoare, construita din arbori vechi de 800 de ani, a fost posibila in urma unui demers initiat cu cativa ani in urma de proprietar, care a trebuit sa obtina nu mai putin de 15 avize din partea institutiilor abilitate ale orasului, intreaga aventura costandu-l 400.000 de dolari, potrivit San Francisco Chronicle.

 

Operatiunea a necesitat o atentie deosebita, intrucat o portiune din drum este inclinata. Mai multe aparate de parcare, semafoare si linii electrice aeriene au fost inlaturate sau mutate de pe traseu, iar crengile unor copaci au fost taiate. O parte dintre cladirile de la noua adresa au fost la randul lor mutate pentru a face loc imobilului lung de 24 de metri. 

Pe lotul ocupat pana de curand de casa va fi construita o cladire de apartamente de opt etaje.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva