Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum a fost construit cu sute de ani în urmă unul dintre cele mai faimoase poduri din lume (Video)

O animatie detaliata ne arata cum a fost construit, in urma cu sute de ani, unul dintre cele mai faimoase poduri din lume.
Cum a fost construit cu sute de ani în urmă unul dintre cele mai faimoase poduri
Pixabay
Constructia Podului Carol (Karluův Most) din Praga a inceput in 1357, din ordinul regelui Carol al IV-lea si sub bagheta athitectului Petr Parler, inlocuind podul folosit pana atunci pentru a traversa raul Vltava, ce fusese distrus de inundatii cu cativa ani inainte.

A fost finalizat la inceputul secolului al XV-lea, dupa moartea regelui, devenind o importanta ruta comerciala intre estul si vestul Europei si, pana la mijlocul secolului al XIX-lea, singura cale de a trece raul. Sprijinit pe 16 bolti, podul a fost construit in stil gotic cu piatra din regiunile din jurul Pragai si impodobit cu zeci de statui in stil baroc. Are o deschidere de 16-24 de metri si masoara 515 metri pe lungime si 9,4 metri pe latime.

Avariat in timpul Razboiului de 30 de ani, reparat, afectat de-a lungul timpului de inundatii si reparat din nou, podul s-a mentinut pana in zilele noastre, devenind o populara atractie turistica in Praga.

O animatie meticuloasa creata de Engineering and Architecture ne arata pas cu pas cum a fost construit Podul Carol din Praga, comprimand munca de aproape jumatate de secol depusa pentru ridicarea structurii in mai putin de trei minute.Imagine de Duernsteiner from Pixabay

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva