Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Iata un spatiu deschis foarte modern, decorat in stil pop de Mao Lopez, in care cel mai interesant lucru este mobilitatea decorului. Acest tip de decor poate fi usor adaptat intr-o multime de case care au nevoie de o “noua fata”, rapid si usor de implementat. La fel de interesanta este existenta unor spatii deschise cu trecere dintr-unul in altul, care compartimenteaza spatiul in nu mai putin de trei zone de zi, fiecare cu destinatia lui.

 

De fapt, zonele bine delimitate vizual pot fi separate si fizic, cu ajutorul unui perete mobil, care gliseaza pe sine. Insa acest lucru se intampla doar in cazul in care o camera trebuie transformata, de pilda, in dormitor de oaspeti sau e nevoie de un spatiu privat, ferit de prea multe priviri. Altfel, deschiderea si luminozitatea pe care o ofera aceasta continuitate dintr-o camera in alta este preferata pentru intregul apartament. Pana si baia e separata doar cu pereti de sticla mata si imprimata, ceea ce pastreaza senzatia de deschidere, dar si aerul trendy al decorurilor.

 

Culorile dinamice, mai ales petele de culoare cu portocaliu si rosu, dau vitalitate spatiilor de zi. Mai mult, culorile tematice din fiecare spatiu se pot schimba usor in functie de sezon sau de starea de spririt a proprietarului doar cu ajutorul catorva elemente textile (covor, husa pentru pat etc.). Si bucataria este intregrata in planul deschis destinat activitatilor de peste zi. In schimb, dormitorul si baia merg pe culori mai calde, cu mult lemn, care genereaza relaxare si confort.

 

 

 

Mai multe informatii pe Home Designing

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Sou Fujimoto Architects

Kunstsilo, Norvegia

Muzeul de artă și centrul cultural Kunstsilo din Kristiansand, oraș din sudul Norvegiei, își va deschide porțile în luna mai a acestui an. Proiectul a presupus reconversia unui siloz de cereale din anii 1930. Designul propus de MX_SI și Mestres Wåge Arquitectes a câștigat o competiție internațională organizată în 2016, juriul apreciind modul în care este respectată structura istorică.

Sun Rock, Taiwan

Proiectul Sun Rock din Taiwan, o clădire acoperită aproape integral cu panouri fotovoltaice, care ar urma să genereze anual cel puţin 1 milion kWh de energie verde, urmează să fie finalizat și el în acest an.

Clădirea a fost proiectată de firma daneză de arhitectură MVRDV pentru compania de stat Taipower din domeniul energiei în anticiparea “tranziţiei planificate a Taiwanului la energia verde” şi va servi pentru depozitarea şi întreţinerea echipamentelor folosite pentru producerea de energie regenerabilă.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
MVRDV

Clădirea Adunării Naționale din Benin

Tot în acest an va fi inaugurat și noul sediu al parlamentului din Benin. Clădirea Adunării Naționale a fost proiectată de arhitectul african Francis Kéré, câştigătorul Premiului Pritzker 2022, care s-a inspirat din tradiţiile şi din biologia ţării, aducând prin designul său un omagiu arborilor impunători sub coroanele cărora comunităţile din vestul Africii s-au adunat generaţii la rând pentru a lua decizii de interes general.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Kéré Architecture

Centru de Cultură şi Artă din Jinghe New City, China

În 2024 este așteptată și clădirea care ”curge” asemenea unui râu printre stânci deasupra unei autostrăzi în Jinghe New City, un hub al științei și tehnologiei în plină expansiune situat la nord de oraşul Xi’an. Cu forme inspirate de văile săpate de râul Jinghe, Centru de Cultură şi Artă a fost conceput de biroul Zaha Hadid Architects.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Atchain

Hotelul Populus, SUA

Hotelul Populus din Denver, SUA, proiectat de arhitecții americani de la Studio Gang pentru a evoca scoarța unui arbore specific regiunilor mai reci ale Americii de Nord, are ca termen de finalizare anul 2024. Va fi primul hotel carbon-pozitiv din Statele Unite.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Studio Gang

Marele Muzeu Egiptean, Egipt

Unul dintre cele mai așteptate proiecte la nivel internațional, Marele Muzeu Egiptean își va deschide în sfârșit porțile în primăvara acestui an, la 22 de ani de la lansarea competiției de design. După finalizare va fi cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singure civilizații.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Facebook Grand Egyptian Museum
Culoare si spatii deschise pentru un interior modern

Tuburile corugate sunt compuse dintr-un material de plastic numit polietilenă de înaltă densitate cu pereți dubli (HDPE/PEHD). Cum poate fi rezistent acest tip de plastic? Datorită formei corugate pe care o are la exterior. Tubul corugate este format din două componente unite prin co-extrudare, astfel că partea exterioară are niște creste distribuite în spirală, lucru care avantajează tubul să fie rezistent la șocuri și la presiune. Nu doar că oferă o rezistență mecanică, ci dispun și de o rezistență chimică (rezistă la „atacul” compușilor chimici din sol). Vă recomandăm țevi corugate din clasa de rezistență SN4!

Ce ziceți de aceste tuburi corugate? Sunt utile din mai multe puncte de vedere, nu doar pentru că sunt rezistente și au o formă corugată, fapt ce le oferă și o ușoară flexibilitate...

Orice meseriaș și-ar dori să lucreze cu materiale rezistente, flexibile și ușoare, nu-i așa? N-are rost să amintim că la ora actuală se lucrează la materiale cu memorie. Cum vine asta? Materialul folosit poate fi modelat în tot felul de forme, iar după un timp, acesta revine la forma inițială. E drept că trebuie să fie și util în domeniul construcțiilor, dar tehnologia este făcută cu scopul de a aduce progres, nicidecum să stagneze (stagnarea înseamnă regres).

 

Viitorul sună bine?

 

Într-o lume în care automatizarea este prezentă în aproape toate procesele, iar inteligența artificială face „ravagii”, cât de plăcută este melodia viitorului? Există armonie în lucruri automatizate și repetitive?

Automatizarea nu ar trebui să sperie pe nimeni! Într-un fel, este obositor pentru om să facă niște acțiuni repetitive doar așa din automatism sau reflex. Omul are nevoie să gândească, iar dacă un robot i-ar lua locul în sarcinile repetitive, ar fi un pas înainte.

De exemplu, dacă aveți de construit un sistem de drenaj, nu mai bine puneți un robot să facă șanțurile în curte? Dumneavoastră trebuie doar să supravegheați ca totul să fie în parametri optimi și să nu sape unde nu trebuie, iar ulterior să instalați sistemul. Sau ați putea colabora direct cu robotul, iar acesta să facă sistemul de drenaj în funcție de instrucțiunile dumneavoastră. E drept că robotul nu poate fi numit prietenul omul (cum e câinele pentru om), dar este o unealtă care nu merită neglijată.

Dar cum ar suna viitorul dacă astăzi ați face planuri concrete? Un plan are nevoie de timp pentru analiză, apoi de un buget și în final de implementare. Orice familie își dorește să facă mici (sau mari) modificări în gospodărie. Omul care dorește să construiască se gândește la viitor, dar nu e suficient.

Pentru a „scrie” o partitură armonioasă pentru viitor, este nevoie de calitate. Tradus pentru domeniul construcțiilor, e nevoie de materiale de calitate! Noi vă oferim tuburi corugate de calitate în orice cantitate!

Poate spuneți că vreți calitate, nu cantitate. Ei bine, un singur tub corugat este de calitate. De câte tuburi corugate aveți nevoie? Vă oferim calitate în orice cantitate! Este un lucru înțelept să folosiți materiale de calitate atunci când construiți ceva. Vă doriți un proiect durabil, nu-i așa? Acest lucru se-ntâmplă cu materiale de calitate!

Viitorul este necunoscut și e bine să fie așa. Partea bună este că poate fi oarecum previzibil. Preferați să construiți o casă pe stâncă (sau în vârf de deal), decât o casă la malul mării, știind că este o zonă cu inundații grave o dată la 10 ani? Cu siguranță veți construi pe stâncă. Asta înseamnă că pe viitor, casa dumneavoastră va fi ferită de orice inundație.

E bine să gândiți în perspectivă pentru viitor! Este și mai bine să construiți în prezent pentru viitor! Cât timp aveți energie și curaj, puteți să vă înhămați la lucruri mari! Ulterior, puteți să dați sfaturi celor tineri și să le arătați că se poate...

 

Construiți în prezent pentru viitor!

 

Dacă tot aveți de gând să construiți ceva, atunci cel mai înțelept lucru este să construiți în prezent pentru viitor! Cum? Folosind materiale de calitate!

Românul își dorește să aibă de toate în propria țară, mai ales drumuri, autostrăzi, spitale, locuri de joacă pentru copii, dar toate acestea să fie de calitate... Chiar dacă ceea ce construiți nu are viață, este important să protejeze viața celor care beneficiază de construcție!

O lucrare cu materiale îndoielnice (de o calitate slabă, precară), pune viața în pericol oricărui om care intră în contact cu acea construcție. Nu mai bine evităm tragediile?

Nu vă zgârciți la materiale! Noi, de exemplu, vă oferim tuburi corugate, care sunt o soluție mai ieftină decât ce există pe piață, per ansamblu, dacă luăm în calcul transportul și utilajele pentru manipulare și instalare. Cu siguranță există și alte tipuri de materiale la prețuri accesibile, care să fie și calitative...

Aviz meseriașilor: dacă pentru gospodăria proprie doriți să aveți materiale de calitate (prin urmare, un proiect de succes), atunci recomandați și clientului să folosească produse calitative! Nu-i așa că vă e mai ușor să lucrați cu materiale de calitate? Parcă prea mulți nervi au consumat românii din cauza materialelor de slabă calitate...

Prevenția este cel mai bun medicament! Nu trebuie să se supere nimeni și nimeni nu trebuie acuzat de o lucrare făcută doar de „mântuială”. Dacă puteți să faceți ceva bun, atunci treceți la treabă!

Și noi putem contribui la viitorul copiilor și nepoților noștri. Cum? Prin dezvoltarea infrastructurii folosind materiale de calitate. Întotdeauna tonul se dă acasă, nu?

Viitorul sună bine dacă avem o mentalitate sănătoasă, dacă suntem răbdători, perseverenți și harnici. Românul este harnic, uneori perseverent, dar rareori „îmbrăcat” cu răbdare.

Noi, la TUBIMAX, ne dorim să fim de folos pentru toți românii, astfel că putem să vă livrăm orice produs de tubulatură, în orice cantitate și la orice diametru aveți nevoie, cu livrare oriunde în țară! Avem parteneri în puncte cheie din țară, deci putem să ne onorăm clienții și cu transportul.

Fie vorba între noi, infrastructura României oricum se va dezvolta. Timpul și calitatea lucrărilor realizate pe teritoriul României sunt principalii „dușmani” ai românilor. „Cu răbdarea treci marea” spune un vechi proverb... Dacă avem răbdare și materiale calitative, atunci cu siguranță fiecare cetățean va putea să-și facă partea începând cu propria gospodărie.

Cu tuburile corugate, în special cele cu diametre mari, puteți să mutați Dunărea... Nu promitem „marea cu sarea”, dar o conductă gigant din tuburi corugate nu este un lucru imposibil.

Dacă aveți nevoie de tubulatură sau de accesorii ce țin de proiecte de tubulatură, vă rugăm să luați legătura cu noi la numărul de telefon 0757 129 561 sau să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail vanzari@tubimax.ro. Vă mulțumim!

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern

  • Dezumidificatorul casnic este cel mai eficient aparat pentru eliminarea excesului de umiditate si poate colecta chiar si zeci de litri de apa pe zi, in functie de model. Singura grija pe care trebuie sa o ai este aceea de a goli regulat rezervorul. Principiul dupa care functioneaza dezumidificatorul este de a aspira vaporii din aer si, folosind principiul condensului, colectarea umiditatii excesive. In acelasi timp, aerul poate fi curatat de alte impuritati daca se foloseste un dezumidificator cu functie de purificare.

     

  •  

  • Daca vei combina actiunea dezumidificatorului cu cea a unui aparat de incalzire de calitate, vei obtine rezultate mai bune, mai ales daca temperaturile de afara scad dramatic. Daca este prea frig in balcon, pe ferestre va aparea condensul, la fel si atunci cand incalzesti excesiv fara a ventila.

     

Atentie! Pentru temperaturi scazute pe balcon, de sub 12-15 grade, alege un model de dezumidificator cu absorbtie. Intr-un climat rece, un dezumidificator cu compresor poate deveni ineficient.

 

Identificarea cauzelor legate de structura balconului

 

Umiditatea crescuta din interiorul balconului poate avea mai multe cauze care tin de structura constructiei acestuia. Cateodata, poate sa fie necesar sa apelezi la un specialist, care va evalua situatia si va identifica exact cauza, inainte de a propune solutii:

     

  • Astfel, umezeala poate fi cauzata de infiltrarea apei prin ziduri, din cauza unor ploi sau ninsori abundente. Eventualele fisuri din pereti pot conduce apa ca niste vase capilare catre interior, deci trebuie sa fie reparate.

     

  •  

  • Tamplaria invechita sau care nu a fost bine realizata, poate determina mentinerea unei umiditati crescute. Ferestrele sunt, de altfel, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere, atunci cand incerci sa reduci umiditatea din balcon. Verifica etanseitatea lor, repara zonele unde chitul s-a deteriorat si revopseste tocurile, daca sunt din lemn.

     

  •  

  • De asemenea, o solutie practica este folosirea pentru peretii balconului a unei vopsele antimucegai, aceeasi pe care ai putea sa o utilizezi in incaperile cu multa umezeala, precum baia.

     

  •  

  • Incearca sa faci reparatii imediat dupa ce ai remarcat o stricaciune, pentru a gestiona situatia cat mai eficient.

     

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern

Cum sa elimini mucegaiul din balcon

 

Este posibil ca, in pofida faptului ca ai luat masuri pentru impiedicarea infiltratiilor, sa apara mucegaiul.

Cel mai sigur si rapid mod de a scapa de el pe termen lung este folosirea unui dezumidificator casnic. Mediul propice al mucegaiului este dat de o umiditate crescuta de peste 60-70%. Inlaturand aceste conditii, mucegaiul va disparea in timp. Este posibil, insa, in functie de gravitatea situatiei, ca disparitia mucegaiului prin uscarea peretilor sa dureze cateva sapamani, mai ales daca sursele de umiditate inca exista.

Periculos pentru sanatate, mucegaiul acesta trebuie sa fie eliminat cat mai curand posibil daca este deja format pe pereti. Iata cateva solutii:

     

  • Otetul alb menajer - aceasta este o metoda naturala de a curata mucegaiul de pe pereti. Combina 300 ml de otet cu 200 ml de apa intr-o sticla cu pulverizator, apoi stropeste peretii cu acest amestec. Lasa sa actioneze pana a doua zi, apoi sterge peretii cu o carpa uscata. Repeta actiunea, daca este necesar.
  •  

     

  • Sapunul negru este util pentru a indeparta mucegaiul de pe imbinarile placilor de gresie. Toarna putin sapun negru pe rosturile placilor de curatat si lasa sa actioneze cateva minute. Freaca totul cu o perie, apoi clateste cu apa.
  •  

     

  • Zeama de lamaie este o alta metoda naturala de a indeparta mucegaiul dintre rosturi, fiind un fungicid. Amesteca detergentul pentru gresie cu zeama de lamaie, in cantitati egale, si freaca rosturile cu acest amestec, cu o perie. Lasa sa actioneze cateva ore, apoi clateste.
  •  

     

  • Inalbitorul - aceasta este de asemenea o metoda simpla de a indeparta urmele de mucegai. Toarna lichidul intr-o sticla cu pulverizator, stropeste petele, lasa sa actioneze aproximativ 15 minute, apoi clateste. Nu uita sa deschizi larg ferestrele, pentru a elimina mirosul neplacut.
  •  

     

  • Apa oxigenata - peroxidul de hidrogen are proprietati antifungice si antibacteriene, deci este util pentru eliminarea mucegaiurilor. Pur si simplu, pulverizeaza pe zonele acoperite cu mucegai, lasa sa actioneze timp de o ora si apoi repeta operatiunea, fara a clati.
  •  

Pentru a lupta impotriva problemelor provocate de umiditatea ridicata din balcon, nu ezita sa adopti o serie de bune obiceiuri. Usuca rufele intr-un balcon ventilat, foloseste un dezumidificator si evita diferentele mari de temperatura. Cea mai eficienta modalitate de a combate umezeala excesiva din balcon este identificarea cauzei, pentru a o gestiona corespunzator. Metodele prezentate mai sus sunt simple, practice si pot contribui la mentinerea unei umiditati optime in balcon si, implicit, la bunastarea ta cotidiana.

Sursa foto: Alecoair, Shutterstock

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern

Următorul moment important îl reprezintă apariția în emisiunea LIVE la postul DC News și DC Business, transmis atât la televizor, cât și pe platformele online. În cadrul emisiunii, alături de Robert Podaru, CEO Leviatan, și Maria Vasi, BIM Implementation Manager la Leviatan, Daniel a discutat despre importanța tehnologiilor de ultimă generație în industria construcțiilor. Înregistrarea acestei emisiuni poate fi urmărită aici.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern

Beneficiile vatei minerale Knauf Insulation

 

1. Eficiență energetică ridicată: Datorită proprietăților sale izolatoare excepționale, vata minerală Knauf Insulation ajută la menținerea unei temperaturi constante în interiorul clădirilor, reducând astfel consumul de energie, indiferent de anotimp.

2. Rezistență la foc: Materialul este incombustibil, oferind o protecție suplimentară împotriva incendiilor. Vata minerală bazaltică Knauf Insulation rezistă la temperaturi de până la 1.000°C, în timp ce vata minerală de sticlă Knauf Insulation nu arde până la 600°C.

3. Izolare acustică: Vata minerală Knauf Insulation reduce transmiterea sunetelor, creând astfel un mediu mai liniștit și mai confortabil.

4. Durabilitate: Este un material durabil, menținându-și proprietățile izolatoare pe termen lung.

5. Sustenabilitate: Knauf Insulation se angajează să producă vată minerală cu un impact redus asupra mediului, susținând practicile de construcții ecologice.

 

Tipuri de vată minerală Knauf Insulation

 

Knauf Insulation oferă diverse tipuri de vată minerală, fiecare proiectată pentru aplicații specifice în proiecte rezidențiale sau comerciale. Gama de produse din vată minerală este diversificată și adaptată pentru izolarea podului sau mansardei, pereților, pardoselilor, fațadelor și a altor zone importante precum spațiile necirculate sau subsolurile. Fiecare tip de vată minerală are caracteristici unice, cum ar fi densitate diferită, grosime variabilă și performanțe termice și acustice distincte, adecvate pentru diferite cerințe de izolare.

Alegerea tipului adecvat de vată minerală Knauf trebuie să se bazeze pe specificațiile proiectului și pe obiectivele de izolare dorite.

Construcții rezidențiale: Produsele sunt concepute pentru confort și eficiență, cu accent pe izolarea termică și acustică a pereților, acoperișurilor și pardoselilor.
Construcții comerciale: Accentul se pune pe durabilitate și performanță pe termen lung, cu soluții adaptate pentru spații mai mari și nevoi specifice de izolare.
Construcții industriale: Se prioritizează materialele cu rezistență ridicată și capacitatea de a suporta condiții extreme.
Cerințe termice și acustice: Se alege grosimea și densitatea adecvată pentru a îndeplini standardele specificate.
Conformitatea cu reglementările și standardele: Produsele sunt alese în conformitate cu normele locale și naționale.
Sustenabilitate: Se aleg produsele care reflectă angajamentul față de mediu și practici responsabile de producție.

Pentru a asigura o instalare și manipulare corectă a vatei minerale Knauf Insulation, următoarele practici de bază, împreună cu recomandări suplimentare, sunt esențiale:

1. Pregătirea zonei de lucru: Asigură-te că spațiul de instalare este curat și accesibil.

2. Utilizarea echipamentului de protecție: Poartă echipament de protecție adecvat, cum ar fi mănuși, ochelari de protecție și măști.

3. Tehnici de tăiere corecte: Folosește unelte adecvate pentru tăierea vatei minerale.

4. Instalarea eficientă: Plasează vata minerală cu atenție, evitând spațiile goale.

5. Verificarea și întreținerea: Verifică integritatea materialului și efectuează întrețineri periodice.

6. Asigurarea ventilației: Verifică dacă zona de instalare este bine ventilată.

7. Evitarea comprimării materialului: Nu comprima vata minerală, deoarece acest lucru poate reduce eficiența izolării.

8. Aranjarea straturilor: În cazul aplicării în mai multe straturi, asigură-te că straturile se suprapun corect.

9. Sigilarea rosturilor: Utilizează materiale adecvate pentru a sigila rosturile și a evita pierderile de căldură.

10. Consultarea instrucțiunilor producătorului: Urmărește întotdeauna instrucțiunile specifice ale producătorului pentru cele mai bune rezultate.

Culoare si spatii deschise pentru un interior modern
Pexels

Pornind de la un studiu din 2016 al lui Mohajerani, o altă echipă de la Școala de Inginerie din cadrul RMIT condusă de acesta a testat o metodă de fabricare a cărămizilor încorporând în argilă mucuri de țigară colectate. Concluziile au fost promițătoare.

Adăugând doar 1% material din mucuri de țigară, consumul de energie pentru producerea cărămizilor a fost cu 10% mai mic. Mai mult, au rezultat cărămizi mai ușoare și cu o conductivitate termică mai redusă. Cu această ocazie a fost identificată însă și o problemă a folosirii mucurilor de țigară în astfel de aplicații, și anume contaminarea bacteriană. Aceasta poate avea ca surse atât oamenii, cât și mediul, și poate afecta sănătatea utilizatorilor.

În timp ce propun diverse soluții pentru eliminarea dezavantajelor, oamenii de știință pun punctul pe i, atrăgând atenția că prima condiție pentru implementarea cu succes a soluțiilor de reciclare a mucurilor de țigară este ca autoritățile să reușească colectarea lor în primă fază. În acest demers, educarea și cooperarea populației sunt esențiale.

Abbas Mohajerani alături de cărămizi fabricate cu mucuri de țigară
www.rmit.edu.au
Abbas Mohajerani alături de cărămizi fabricate cu mucuri de țigară

Și nu sunt singurele exemple de moduri în care sectorul construcțiilor poate beneficia de eforturile de reciclare a deșeurilor rezultate din alte activități. Iată, de pildă, o companie care transformă plasticul în șosele, poate chiar mai durabile decât cele tradiționale.

Iar un grup de cercetători de la aceeași Universitate RMIT din Australia a găsit o cale de a recicla măștile faciale de protecție folosite, o sursă majoră de poluare în timpul pandemiei de coronavirus, într-un tip de material pentru asfaltare.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.