Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Concurs de soluții pentru Pavilionul Național al României la EXPO 2020 Dubai

Ordinul Arhitecților din România împreună cu Filiala București a O.A.R. și Anuala de Arhitectură București anunța lansarea Concursului de Soluții "Pavilionul Național al României la EXPO 2020 Dubai".
Concurs de soluții pentru Pavilionul Național al României la EXPO 2020 Dubai
YouTube

Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea realizării Pavilionului Național al României la Expo 2020 Dubai pentru atribuirea contractului de proiectare și curatoriat.

România își propune să participe la Expoziția Mondială 2020 din Dubai cu un pavilion expozițional care să găzduiască timp de șase luni activități specifice unei expoziții internaționale: evenimente artistice și diplomatice, expoziție permanentă și expoziții temporare, acțiuni de dialog intercultural și de ospitalitate.

Tema Expoziției 2020 Dubai este "Conectând mințile, creăm viitorul" (Connecting Minds, Creating the Future) și dorește să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizații, sectoare de activitate și diverse locuri geografice precum și pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continua schimbare.

Pentru a dezvolta tema principală au fost alese trei subteme: oportunități, mobilitate și sustenabilitate. Ele formează de altfel și cele trei secțiuni fizice ale expoziției, care are un plan tripartit. România a optat pentru secțiunea sustenabilitate, unde va construi un pavilion național.

Autoritatea contractantă este Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială București a O.A.R., Anuala de Arhitectura București, cu girul Ordinului Național și cu respectarea standardelor Uniunii Internaționale a Arhitecților. Concursul vizează stabilirea unei soluții arhitecturale pentru clădirea pavilionului, a unui concept expozițional și a unor elemente de identitate vizuală.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă, conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

 

Premiile acordate:

 

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 170 000 de USD, exclusiv TVA 

Premiul II:  7000 (USD)

Premiul III: 3000 (USD)

Mențiunea 1: 1000 (USD)

Mențiunea 2: 1000 (USD)

 

Sursa: Comunicat de presa OAR

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România