Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Complex rezidential de case pasive in Tunari, judetul Ilfov, echipat cu unitati de ventilatie Atrea

Complex rezidential de case pasive in Tunari, judetul Ilfov, echipat cu unitati de ventilatie Atrea

Vor fi construite aproximativ 60 de case pasive, care vor fi echipate cu unitati de ventilatie Atrea, Duplex EC4 370 m3/h si Duplex EC4 510 m3/h, certificate de catre institutul Passive House din Darmstatd.

 

Pentru prima casa de showroom a fost folosita centrala Duplex EC4 370 m3/h, montata in camera tehnica, suspendata de plafon.

Rolul echipamentului  Duplex EC4 370 este de a extrage aerul viciat din casa si de a introduce aer proaspat de afara cu recuperarea caldurii din interior.

 

Sistemul de control este automat cu 8 intervale pe zi si 10 nivele de ventilatie pe fiecare interval. Recuperatorul de caldura are placa de retea integrata ce permite controlul unitatii de la distanta, prin telefon sau PC.

 

 Datorita eficientei mari, de pana la 93%, la -15 grade afara si + 22 grade aer extras din interior, temperatura aerului proaspat introdus va fi de aproximativ +18 grade. Vor fi recuperati 4 kW pe ora.

 

Sistemul de tubulatura a fost executat din conducte PVC. Aerul viciat este extras din bucatarie, bai si hol, iar cel proaspat va fi introdus in living, dormitoare si birou.

 

Material publicat in data de 18.11.2014
Revizuit in data de 02.09.2019

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ATREA