Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Clădirea Anului 2019: Un fost depou pentru locomotive transformat într-o bibliotecă superbă

In jur de 150 de arhitecti, de designeri si de profesori universitari au desemnat, in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura, o biblioteca publica din Tilburg, Olanda, drept Cladirea Anului 2019.
Clădirea Anului 2019: Un fost depou pentru locomotive transformat într-o bibliotecă superbă

Proiectat de Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau si Petra Blaisse, LocHal este un spatiu public care include pe langa biblioteca un centru cultural si spatii de co-working, toate amenajate in interiorul unui fost depou de locomotive construite in 1932.

"Juriul a fost impresionat de modul in care 'acest proiect a transformat o cladire semnificativa care urma sa fie demolata' si de modul in care 'rezultatul a creat un loc in care utilizatori diversi se pot intalni in scopuri multiple. In acest sens, cladirea a devenit un condensator social'", se arata intr-un comunicat de presa al Festivalului Mondial de Arhitectura, citat de CNN.

Arhitectii au pastrat in mare parte structura din otel a cladirii industriale, cu ale ei vitraje inalte si coloane nituite, care au modelat interiorul noului spatiu. Ca parte a omagiului adus istoricului structurii, mese masive construite deasupra vechilor sasiuri pot fi miscate pe sine pentru a crea patforme pentru evenimentele in aer liber.

 

"Cu toate functiile sale, a devenit cu adevarat un living, unde vii pentru o cana de cafea, sa citesti ziarul si sa te uiti la ceilalti. Desigur, pentru toti locuitorii din Tilburg, dar putem observa deja ca LocHal este vizitata de oameni din toata tara", spune Marcelle Hendrickx, membra a consiliului executiv din Tilburg


Proiectul LocHal a fost selectat de pe lista scurta a celor 18 castigatori ai diferitelor categorii ale festivalului, de la Small Project of the Year, la Landscape of the Year si la Future Project of the Year. Castigatorul a fost anuntat in cea de-a treia si ultima zi a evenimentului care a avut loc in Amsterdam.

In 2018, premiul a fost castigat de Kampung Admiralty, un proiect rezidential pentru varstnici din Singapore.

Foto: www.lochal.nlLocHal Public Library from Civic Architects on Vimeo.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva