Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cladire de apartamente in Berlin cu zero emisii de carbon

Cladire de apartamente in Berlin cu zero emisii de carbon

 

Imobilul Boyenstrasse exploateaza la maxim principiile unei case pasive in vederea obtinerii unui grad ridicat de eficienta energetica. Amplasata intr-unul din cartierele centrale ale orasului, cladirea de apartamente a fost prevazuta cu o serie de dotari precum un sistem de ventilare cu recuperare de caldura, un sistem termoizolant foarte performant, precum si panouri foto-voltaice care distribuie energia suplimentara mai departe in reteaua locala.

 

Imobilul cu sapte niveluri a fost foarte bine izolat de mediul exterior prin anvelopanta generala si vitraleje cu trei foi de geam, ce practic il fac etans. Energia produsa de panourile solare este folosita pentru alimentarea sistemului de ventilare, care joaca un rol important in asigurarea eficientei intregii cladiri. Sistemul de ventilare mecanica asigura necesarul de aer proaspat si un control al climatului interior, optimizand procesul de incalzire/racire al apartamentelor.

 

Poiectul a fost inclus pe lista restransa a finalistilor pretendenti la premiul Passive House Award 2014. Acest concurs urmareste sa faca cunoscute proiectele din cadrul Uniunii Europene care pun in aplicare pricipii ale designului pasiv.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România