Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Chinezii construiesc un zgârie-nori cu o cascadă uriașă pe fațadă

Inalt de 121 de metri, zgarie-noriul Liebian International Building, care este construit in prezent in orasul Guiyang din sud-vestul Chinei, nu va fi cea mai inalta cladire din lume, dar cu siguranta va fi una dintre cele mai spectaculoase.
Chinezii construiesc un zgârie-nori cu o cascadă uriașă pe fațadă

Asta pentru ca una dintre fatadele sale este decorata intr-un mod foarte deosebit: cu o cascada artificala care curge de la o inaltime de 108 metri.

Cascada va fi una dintre cele mai mari de acest gen din lume si cea mai inalta incorporata pe peretele unei cladiri. Instalatia este prevazuta cu patru pompe care se alimenteaza din cisterne gigantice cu apa de ploaie amplasate in subteran.

Arhitectul cladirii si-a dorit sa recreeze pentru locuitorii din Guiyang prezenta naturii salbatice chiar si printre zgarie-nori, spun reprezentantii constructorului, grupul chinez Ludi Industry.

Liebian International Building ar urma sa faca parte dintr-un complex imobiliar mai vast, alaturi de un turn de aceeasi inaltime situat pe o structura de tip podium.

Cele doua cladiri vor gazdui birouri, un hotel de lux si un centru comercial.

Desi inca se lucreaza la Liebian International, cascada este functionala inca de acum doi ani, timp in care a fost activata doar de sase ori. Cel mai probabil pentru ca o singura ora de functionare costa peste 800 de yuani, adica mai mult de 100 de euro.

 

Foto: Twitter/@Furmadamadam


Chinezii construiesc un zgârie-nori cu o cascadă uriașă pe fațadă

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva