Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Centrul Spa - Elementele esențiale ale unei amenajări de succes

În întreaga lume și în ultimi ani si în România, domeniul Medical Spa & Wellness se face remarcat datorită profitului adus, dar și a cererii din ce în ce mai mari pentru asemenea servicii.
Centrul Spa - Elementele esențiale ale unei amenajări de succes

Dacă sunteţi dispus să investiţi într-un centru Spa, vă recomandăm câteva puncte de plecare, câteva repere de care să ţineţi seama: armonia mediului ambiant, realizarea unei legături între atmosfera de Spa şi terapiile practicate şi desigur, multă creativitate şi inspiraţie. 

Pentru a realiza designul unui Spa, se porneşte mai întâi, împreună cu inițiatorul și cu proprietarul viitoarei locații, de la mici schiţe detaliate care treptat se vor transforma în proiectul propus. Trebuie avute în vedere mai multe aspecte, ca: specificul locației, sursele și resursele naturale, dimensiunea spaţiului, iluminatul natural şi artificial, mobilierul, personalizarea prin muzică și culoare, specificul olfactiv al viitoarelor proceduri etc.

 

Accentul se pune pe implicarea tuturor simțurilor, ambiental, eleganţă, simplitate, într-un cuvânt pe estetică și funcționalitate. Echipa care va putea pune în practică proiectul dvs. va fi formată dintr-un designer, un arhitect, un consultant SPA şi un inginer constructor. Aceştia sunt experimentati, vizionari în ceea ce priveşte cristalizarea personalitatii viitorului Spa, profesionisti in culoarea, textura şi materialele ce vor fi folosite. Lucrând împreună, ei fixează coordonatele de ambianţă, decor, design.


Referitor la alegerea materialelor viitorului Spa, câteva lucruri ar trebui să fie în atenţia dvs.: umiditatea într-un Spa se ridică la în jur de 65%, protejarea elementelor din zonă împotriva oxidării, durabilitatea şi siguranţa materialelor, tratarea lemnului pentru creşterea rezistenţei, utilizarea unui cartuş termostatic pentru robineţi, folosirea sticlei - geamul securizat -, dotarea cu podele anti-alunecare... și multe, multe alte specificații și necesități ce trebuie respectate.


Este importantă de la inceput idee de afacere, adică definirea conceptului viitorului Spa: spa urban sau spa integrat într-un hotel sau medi-spa sau spa de destinație etc.


Acest lucru se stabileşte înainte de formarea echipei şi de începerea designului. Spaţiul va trebui să respecte standardele minime în realizarea proiectului de design interior. Un rol important în designul unui SPA îl are lumina naturală. Lumina poate încălzi sau răci atmosfera unui spaţiu. Lumina mai slabă este percepută ca fiind mai puţin agresivă. Pentru lumina artificiala - lumânările, lămpile, iluminarea din podea și pereţi, precum şi complementarea cu lumina naturală, toate se iau în considerare.

 

Alegerea și definirea zonelor verzi cu elemente din natură integrate în SPA se face cu multă grijă, în funcţie de tema spaţiului amenajat, care poate fi, de exemplu: marină, montană, exotică, retro sau eco.


Alţi factori importanți sunt: temperatura, zgomotul, zonele de depozitare, calitatea materialelor.


Rămâne la latitudinea echipei să combine diferitele stiluri. În tot ce se întreprinde, regula generală este cea a simţului estetic şi o bună cunoaştere a conceptului de Spa. Atmosfera creată poate fi modernă, tradiţionala, futuristă, minimalistă sau pur și simplu originală!


Armonizarea tuturor criteriilor amintite depinde de profesionalismul celor care proiectează spaţiul şi de finanțarea deschisă de proprietarul proiectului.

 

Vă doriți sa implementați un astfel de business, însă nu știți la cine să apelați pentru a primi sfaturi obiective și îndrumare corectă? Echipa noastră vă stă la dispoziție!

Centrul Spa - Elementele esențiale ale unei amenajări de succes

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva