Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Centru de fitness intr-o forma arhitecturala contemporana

Centru de fitness intr-o forma arhitecturala contemporana

Echipa de arhitecti Mario Bolivar a propus o volumetrie indrazneata pentru centrul de fitness construit orasul Villahermosa, Mexic. Conceptul pentru acesta a pornit de la conditionarile impuse de forma si dimensiunile terenului, un triunghi de doar 500mp avand o cadere de aproape 7m de la un capat la celalalt. Zona amenajata pentru parcare ocupa intreg parterul si a fost astfel conceputa incat sa urmeze panta strazii ce o flancheaza, permitand accesul cu usurinta al masinilor.

 

Conform cerintelor beneficiarului spatiile trebuiau sa aiba suprafete egale astfel ca arhitectii au trebuit sa inalte volumul la aproximativ 9m peste nivelul strazii. O scara principala conduce catre zona de acces in cladire aplasata la al doilea nivel al clubului. Din foaierul de intrare se ajunge direct in zona de fitness si prin intermediul unui nod de scara se coboara catre nivelurile inferioare unde s-au amenajat vestiarele, grupurile sanitare si o zona de relaxare.

 

 

Terenul se afla in fata zonei care a fost subiectul proiectului de dezvoltare urbana Tabasco 2000 si din acest motiv, arhitectii au gandit ca volumetria sa fie infasurata in sticla permitand celor din centrul de fitness sa se bucure de perspective spectaculoase catre imprejurimi. Pentru a proteja interioarele de razele puternice ale soarelui anvelopanta a fost compusa din doua foi de sticla securizata, iar la interior au fost montate ecrane din matase care nu incomodeaza privitorii.

 

Zona din spate a volumetriei este sustinuta prin intermediul unor elemente metalice triunghiulare ce fac referire directa la forma terenului. Pentru ca trebuiau sa respecte limitele de proprietate, nefiind permise depasiri cu elemente in consola, arhitectii au folosit la maxim suprafata pusa la dispozitie, extinzand volumul cat mai mult posibil spre varful lotului. Perspectiva obtinuta in momentul in care constructia este privita din josul strazii impresioneaza prin alura zvelta si consola impresionanta.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva