Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai noi imagini cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

Lucrarile au avansat la podul peste Dunare dintre Tulcea si Braila, dupa cum putem vedea in cele mai noi filmari de pe santier realizate cu drona.
Cele mai noi imagini cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila
Captura Facebook / Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

La sfarsitul anului trecut a fost finalizata betonarea la turnul de la Braila, la cota de 186 de metri, partea superioara urmand sa fie betonata monolit, iar in aceasta perioada sunt ridicate grinzile de rigidizare.


La turnul de la Jijila, betonarea ajunsese pe 7 ianuarie la cota de + 162,5 metri (cu un ritm al turnarilor de circa 2 metri /24 h), a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Facebook, care a postat recent urmatorul videoclip: 

 

 

Cele doua turnuri, situate fiecare pe cate un mal al Dunarii, vor avea la final o inaltime de 192,64 metri, devenind astfel cele mai inalte constructii din Romania. 

 

Podul suspendat peste Dunare de la Braila, supranumit in presa "Golden Gate-ul de peste Dunare", este cel mai important proiect de infrastructura din Romania din ultimii 30 de ani. 

 

Podul va masura in total aproape 2 kilometri (1.974,30 metri), iar deschiderea principala va fi de aproape 1.120 de metri. Spre comparatie, podul Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri si o deschidere centrala de 1.280 de metri. Cablurile de sustinere vor avea 81.000 de kilometri de fir de otel. Podul va avea o latime de peste 30 de metri si patru benzi de circulatie pentru masini. Vor fi prevazute si benzi pentru trafic pietonal si pentru biciclete.

 

Proiectul prevede si construirea langa pod a 23 de kilometri de drum expres.

 

Constructia ar urma sa fie finalizata in 2023.

 

Clipul de mai jos a fost realizat la inceputul anului de Leopold Balaes, un operator video din Tulcea, care urmareste evolutia lucrarilor la pod.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva