Cele mai inspirate amenajari pentru spatiul de studiu al copiilor

Parintii de astazi au in mare masura credinta ca cei mici nu mai invata ca inainte. Nu mai citesc, nu se mai ocupa de scoala si petrec mai mult timp decat ar trebui pe internet. Desi psihologii au multe pareri in ce priveste acest lucru si o serie de sfaturi in domeniu, primul pas care ar trebui facut in sensul organizarii copilului este sa i se organizeze mediul. Inceputul il face un spatiu de studiu, adica un birou bine ales, atragator, modern, care sa tina cont atat de functionalism, cat si de nevoile esetetice atat de dezvoltate astazi printre copii. Iata idei, atat pe gustul fetelor, cat si al baietilor.
Foto via home-designing.com










Despre Băile Govora:
Valoarea Băilor Govora stă în planificarea inițială: oraș nou, realizat de stat pe baza unui regulament modern, ca obiectiv de sănătate publică. Stațiunea a fost înființată în 1887, la inițiativa directă a prim-ministrului I.C. Brătianu și a medicului general Nicolae Popescu-Zorileanu, în contextul dorinței din epocă de a beneficia, pe teritoriul tânărului Regat al României, de stațiuni balneare similare cu cele din vestul Europei. Aplecarea societății românești pentru cultura franceză a făcut ca Băile Govora să fie realizată după modelul orașului-parc adoptat de stațiuni balneare franceze precum Vittel, Vichy, Evian sau Aix-les-Bains. Valorile arhitecturale și culturale creează un peisaj cultural valoros la nivel național și, la nivel european, un exemplu relevant de oraș termal la granița dintre Orient și Occident, încă puțin cunoscut.
Valorile arhitecturale, peisagere și urbanistice, alături de cele balneo-terapeutice, diferențiază orașul ca destinație și pot crește calitatea vieții localnicilor. Conturarea unui spațiu public de calitate și păstrarea identității mediului construit este un prim pas pas decisiv spre atingerea potențialului cultural local, dar se poate realiza doar printr-o abordare care sprijină colaborarea public-privat și participarea activă a comunității și societății civile.

Despre Studiogovora:
Studiogovora reunește un colectiv de specialiști activi în Băile Govora ce oferă asistență pentru reabilitarea fondului construit și organizează Zilele Arhitecturii Balneare, eveniment dedicat revitalizării patrimoniului prin artă și implicare civică. Studiogovora a fost fondat în 2019 cu scopul de a documenta moștenirea culturală a Băilor Govora și de a dezvolta proiecte pentru revitalizarea acesteia. Colectivul interdisciplinar lucrează cu autoritățile locale, antreprenori și membri ai comunității locale, precum și cu profesioniști din diverse domenii, pentru a crea o viziune comună care utilizează patrimoniul și identitatea balneară ca instrumente puternice în dezvoltarea orașului.
Studiogovora este formată din Ștefania și Radu Tîrcă, Irina Leca, Catinca Mănăilă, Roxana Mazilu și Bianca Oneață. Radu și Ștefania sunt arhitecți și doctoranzi în arhitectură. Irina este istoric de artă și manager cultural și s-a alăturat echipei în 2020 ca manager de proiecte. Catinca este specialist în patrimoniu cultural și se ocupă de interpretarea, promovarea și comunicarea patrimoniului arhitectural. Roxana este specialist în comunicare și autoarea platformelor online dedicate cunoașterii istoriei și promovării stațiunii Băile Govora. Bianca este absolventă de comunicare și gestionare a site-urilor web. Bianca și Roxana s-au alăturat echipei în 2022 și, asemenea lui Radu, au crescut în Băile Govora.


