Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai ciudate case din lume

Cele mai ciudate case din lume

Cand ne gandim la cum arata o casa ne vin in minte mai multe tipuri de locuinte de la cea in care traim pana la cele pe care le vedem in fiecare zi in drumurile noastre prin oras sau cele pe care le vedem in reviste, pe internet, cele in care visam sa locuim. Insa locuintele pot avea forme complet diferite de imaginea pe care o avem in minte, pot fi construite folosind materiale neconventionale si in locuri neobisnuite. Va prezentam mai jos o galerie de case care ies din tipare de la case de lemn inspirate de zgarie-nori la case cu design futurist.

 

Casa lui Bart Prince - Albuquerque, New Mexico

 

Arhitectul Bart Prince este renumit pentru abordarea sa incredibil de creativa in proiectarea structurilor. Casele pe care le-a creat nu seamana cu casele "cutie" in care suntem noi obisnuiti sa traim , sunt ciudate, au volumetrii organice   si sunt cu siguranta unice . Prince sustine ca proiectele sale pornesc de la interior spre exterior si ca fiecare casa pe care o construieste are o idee clara in spatele ei. Afisate sunt propria casa lui Prince  in Albuquerque (sus)  si de sedere Seymour  in Los Altos, California.

 

 

Dar al Hajar - Yemen


Acest palat de piatra frapant nu este nici hotel , nici muzeu. Nu este nici macar o resedinţa  permanenta. Dar Al Hajar a fost construita ca o "casa de vara" de catre Imam Yahya in 1930   si este un exemplu uimitor de arhitectura sculptata in piatra. Stand la baza impunatoare a acestei structuri  trebuie sa  iti lungesti gatul pentru a vedea si partea de sus. Palatul a fost restaurat intre timp astfel  incat vizitatorii sa poata  cumpara un bilet pentru a avea parte de o  vedere de 360 ​​de grade  a peisajului din jur.

 


 

Bubble House – Tourettes-sur-Loup, Franta

 

Casa Bubble House din  TOURRETTES-sur-Loup, Franţa  are o vechime de 35 de ani  si  inca nu a a fost terminata dar acest lucru nu a oprit Ministerul francez al culturii sa o listeze  ca monument istoric. Proiectat in anii '70 de catre arhitectul maghiar Antti Lovag pentru designerul de moda Pierre Cardin , "Casa cu bule" are forme futuriste si in acelasi timp organice, are     mobilierul incorporat  iar ferestrele sunt ovale si convexe .Designul este gandit pentru ca beneficiarul sa poata profita optim de peisajul vulcanic al Coastei de Azur  iar geamurile ofera cu siguranţa  o priveliste frumoasa  catre Marea Mediterana.

 


 

Zgarie nori din lemn - Arkhangelsk, Rusia

 

Nikolai Sutyagin, un fost gangster, a inceput sa construiasca acest "zgarie nori din lemn" in Arkhangelsk, Rusia intentionand sa fie o constructie cu numai doua etaje. Dupa ce a calatorit in Japonia si Norvegia pentru a vedea case de lemn a realizat ca nu folosise spatiul acoperisului destul de eficient si a continuat constructia.  “Initial am adaugat 3 etaje dar apoi casa arata  diform, ca o ciuperca,” a spus el. “Asa ca am mai adaugat inca un etaj dar tot nu arata cum ar fi trebuit asa ca am continuat. Ce vedeti astazi este un accident fericit. ” Multimilionarul a saracit dupa ce posesiunile sale au fost distruse cat timp a stat in inchisoare si casa a inceput sa se degradaze insa in ciuda acestei realitati Nikolai locuieste inca la parterul cladirii cu sotia lui.

 

 

 

Casa Upside Down - Szymbark, Polonia


Om de afaceri polonez  si filantrop, Daniel Czapiewski a construit   Casa  Upside Down ca o declaraţie despre perioada comunista   si sfarsitul lumii. A fost nevoie de 114 de zile pentru a finaliza constructia deoarece muncitorii au fost dezorientati de unghiurile peretilori. Casa atrage desigur partea sa de turisti in micul sat   Szymbark, iar acestia ameţesc si au "rau de mare" dupa doar cateva momente  in interiorul casei.

 


 

Vila Hang Nga  – Dalat, Vietnam

 

Parand desprinsa dintr-un basm care a luat o intorsatura gresita structura bizara din Dalat, Vietnam a fost construita de fiica mainii drepte a lui Ho Chi Minh. Doamna Hang Nga a creat vila care ii poarta numele si care mai este cunoscuta drept "Crazy House" pentru a-si manifesta interesul in domeniul artei si al arhitecturii. Construita din beton casa functioneaza astazi ca restaurant si zona de receptie pentru un hotel francez  adiacent,  alaturarea constructiilor oferind un contrast izbitor de stiluri arhitecturale. Se pare ca interiorul este chiar mai neobisnuit avand o multime de decoratiuni kitsch incluzand si un soim gigant cu ochi cu lumini rosii

 

 

Casa cu forma de vas de WC – Suweon, Coreea de Sud


Neobisnuita casa cu forma unui vas de WC a fost construita pentru a marca lansarea Ascoiatiei Mondiale a Toaletei (World Toilet Association), o campanie pentru cresterea gradului de igiena in toalete in lumea intreaga. Sim Jae-Duck, poreclit Primarul Toaleta, a construit structura din beton si sticla in Suweon, orasul lui natal din Coreea de Sud. In centrul casei se afla o toaleta inconjurata de pereti transparenti de sticla care elibereaza fum pentru a da senzatia de intimitate celor care o folosesc.  Sim, care a fost nascut intr-o toaleta si a facut din igiena toaletelor afacerea vietii sale, locuieste acum in Casa cu forma de vas de WC.

 

 

Inversion House  - Houston, Texas

 

Cand doua studiouri vechi detinute de The Art League din Houston urmau sa fie demolate acestia au decis sa le transforme intr-o instalatie de arta temporara.

Artistii Dan Havel si Dean Ruck au alterat sculptural cele doua cladiri, desprinzand placarile exterioare ale fatadelor  pentru a simula aspectul unui fel de vortex  sau palnie. Deschiderea era de fapt o intrare ingusta sau mai degraba un tunel (doar copii puteau sa treaca prin ea) care strapungea cele doua cladiri si se termina intr-o curte adiacenta.  

 


 

Casa in forma de pantof  (Shoe House) - Africa de sud

 

Casa Shoe House din Africa de Sud este creatia artistului Ron Van Zyl care a construit-o pentru sotia lui Yvonne in 1990. Casa este un fel de muzeu pentru sculpturile in lemn ale artistului. Casa face parte dintr-un complex de cladiri care include o casa de oaspeti, un loc pentru camping, un restaurant, o piscina si un bar.

 

 

Casa in forma de nava spatiala (Space House) – Signal Mountain, Tennessee

 

Casa care are forma unei farfurii zburatoare situata in Signal Mountain a fost construit de Curtis King impreuna cu fii lui in 1970 si atrage destui curiosi din zona care vin sa o vada si fac poze de ani buni. Sase piloni din beton par a fi un suport de aterizare sub cladirea ciudata.

 

 

Traducerea si adaptar: Radulescu Laura Teodora

Sursa: http://weburbanist.com

BC011.jpg
BC011.jpg
BC005.jpg
BC005.jpg
Birou parametric BP001.jpg
Birou parametric BP001.jpg
Birou parametric BP002.jpg
Birou parametric BP002.jpg
Birou parametric BP003.jpg
Birou parametric BP003.jpg
Birou parametric BP004.jpg
Birou parametric BP004.jpg
Cele mai ciudate case din lume
Pexels

The Shard (Londra, Marea Britanie) – Roma Agrawal

Cea mai înaltă clădire din Marea Britanie a fost proiectată de arhitectul italian Renzo Piano și ridicată în perioada 2009-2013. Parte a echipei care a conceput impresionantă fleșă a turnului a fost și inginerul structurist Roma Agrawal. Agrawal, proaspăt absolventă la acea vreme, a lucrat la proiect timp de șase ani.

Cele mai ciudate case din lume

Podul Waterloo (Londra, Marea Britanie) – 350 de femei

Numit în memoria bătăliei de la Waterloo din 1815, Podul Waterloo avea să fie cunoscut mai apoi și ca ”Podul Doamnelor”. Din motive de siguranță, s-a dispus înlocuirea podului original, iar lucrările la noua structură au început în 1934. În 1939 a izbucnit războiul, iar numărul bărbaților care lucrau la pod a scăzut de la 500 la 50 de muncitori. Femeile britanice au preluat ștafeta, făcând posibilă inaugurarea podului în 1945. A fost nevoie de jumătate de secol pentru ca eforturile lor să fie recunoscute, atunci când istoricul Christine Wall a descoperit, în 2015, o serie de fotografii care confirmau prezența pe șantier a aproximativ 350 de femei.

Image by daniele trevisan from Pixabay

Cele mai ciudate case din lume
Facebook / The High Line

The High Line (New York, SUA) – Elizabeth Diller

Unul dintre cele mai faimoase exemple de utilizare creativă a spațiului public, parcul liniar elevat High Line amenajat pe o linie dezafectată de tren poartă semnătura arhitectei Elizabeth Diller, alături de cea a partenerului său Ricardo Scofidio de la biroul Diller Scofidio + Renfro. Prima fază a proiectului a fost finalizată în 2009. Dilller a fost numită de Time Magazine unul dintre cei mai influenți arhitecți din lume.

Cele mai ciudate case din lume
Facebook / Château de Chenonceau

Castelul Chenonceau (Valea Loarei, Franța) – Catherine Briçonnet

Popularul castel Chenonceau în stil renascentist a fost construit pe râu, pe locul unei mori. Potrivit cărții ”Women in Architecture from History to Future”, lucrările de renovare care au început după ce Thomas Bohier a cumpărat proprietatea în 1513 au fost supravegheate de soția sa, Catherine Briçonnet, după ce Bohier a plecat la război. Briçonnet este cunoscută pentru proiectarea celei dintâi scări cu rampă dreaptă din Franța, unde erau folosite până atunci doar scări în spirală. S’il vient à point, me souviendra (”Dacă îl duc la capăt, voi fi ținută minte”), poate fi citit pe poarta castelului.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.