Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai aşteptate clădiri ale anului 2021

Pandemie sau nu, mai multe proiecte arhitecturale remarcabile sunt pe cale sa fie finalizate in acest an. De la muzee la complexe rezidentiale proiectate de arhitecti faimosi, haideti sa vedem o parte dintre cele mai asteptate cladiri in 2021.
Cele mai aşteptate clădiri ale anului 2021

 

Casa Muzicii Maghiare, Budapesta

 

Muzeu, sala de concerte si centru educational, Casa Muzicii Maghiare, un design semnat de arhitectul japonez Sou Fujimoto, este parte a unui proiect mai amplu de reamenajare a Parcului Orasului (Városliget), unul dintre cele mai intinse spatii verzi din capitala Ungariei. Prin perforatiile mai largi ale acoperisului valurit se vor ivi varfuri de arbori. Potrivit presei maghiare, cladirea cu o suprafata de 9.000 de metri patrati urmeaza sa fie gata pana la finalul anului. 

 

Aquarela, Quito

Complexul rezidential Aquarela, construit langa capitala Ecuadorului, este unul dintre cele mai recente proiecte ale arhitectului francez Jean Nouvel. Balcoane lungi placate cu piatra inconjoara si conecteaza intre ele corpurile separate care formeaza complexul, contribuind alaturi de obloanele vaste din lemn si de vegetatia de pe fatada la integrarea cladirii in peisajul montan inconjurator. In acest an urmeaza sa fie incheiata prima faza a proiectului, care va fi finalizat complet cel mai probabil in 2022.

Cele mai aşteptate clădiri ale anului 2021
Ateliers Jean Nouvel

 

Sunac Guangzhou Grand Theatre, Guangzhou

Proiectată de biroul de arhitectura londonez Steven Chilton Architects si decorata cu desene ale artistului Zhang Hongfei, cea mai noua sala de spectacole din orasul chinez Guangzhou, numit odinioara Canton, un port important al stravechiului Drum al Matasii, reuseste sa reproduca fluiditatea delicatului material, ca un omagiu adus trecutului comercial al regiunii. Cladirea cu o capacitate de 2.000 de locuri a fost finalizata in decembrie 2020 si va inaugurata in acest an.

 

 

 

Wormhole Library, Insula Hainan


Wormhole (“Gaura de vierme”) Library este o biblioteca construita pe insula chineza Hainan. Designul cladirii a fost prezentat vara trecuta de firma de arhitectura MAD, cu sediul in Beijing, inaugurarea urmand sa aiba loc chiar in acest an. Cladirea sculpturala construita din beton alb este punctata de deschideri circulare menite sa sugereze ideea unei “gauri de vierme care transcede timpul si spatiul”.

Cele mai aşteptate clădiri ale anului 2021
MAD

 

Bee'ah Headquarters, Emiratele Arabe Unite

Inspirat de formele dunelor de nisip din mijlocul carora se ridica, viitorul sediu al companiei Bee'ah din domeniul mediului a fost proiectat de arhitecta Zaha Hadid. Designul futurist al cladirii de 7.000 de metri patrati a fost prezentat prima data publicului in 2015, proiectul avand ca termen de finalizare acest an.

Cele mai aşteptate clădiri ale anului 2021
randare de MIR

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva