Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai sigură trecere de pietoni din lume? Pare o zebră obișnuită, dar aparențele înșală (Video)

Asa cum putem constata uitandu-ne la statisticile privind accidentele rutiere din orase din intreaga lume, simpla trecere de pietoni, banala zebra cu linii unidimesionale statice, de prea multe ori nu este de ajuns pentru a proteja pietonii.
Cea mai sigură trecere de pietoni din lume? Pare o zebră obișnuită, dar aparențele înșală (Video)

Am vazut cu alta ocazie eforturile facute in diverse parti ale lumii pentru a creste vizibilitatea marcajului si pentru a-i indemna pe soferi sa respecte semnificatia lui (Reinventarea zebrei: Idei de treceri de pietoni pentru strazi mai sigure). Va aratam astazi inca o initiativa ingenioasa.

Poate una dintre cele mai sigure treceri de pietoni din lume a fost instalata recent in Quebec, in cadrul unei campanii de constientizare a Societatii Asigurarilor Auto a provinciei canadiene.

Intr-un clip postat pe pagina de Facebook Trust Me, I'm an Urbanist, putem vedea cum, atunci cand un pieton se pregateste sa traverseze pe trecere, liniile aparent vopsite pe partea carosabila se ridica vertical, formand o bariera care impiedica inaintarea autovehiculelor pana in momentul in care pietonul ajunge pe partea cealalta a strazii.

Pe benzile care alcatuiesc bariera sunt inscriptionate mesaje pentru soferi, precum "Trecerile protejeaza pietonii. Multumim pentru ca ai oprit". Vrand-nevrand.
Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva