Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai înaltă clădire din vestul Europei este construită în cel mai neașteptat loc

Cea mai inalta cladire din vestul Europei nu va fi construita in Londra sau in Paris, cum te-ai putea astepta.
Cea mai înaltă clădire din vestul Europei este construită în cel mai neașteptat loc

Zgarie-noriul care va detrona Shard (Londra), care detine in prezent acest titlu, va fi ridicat in Brande, o mica localitate daneza de numai 7.000 de locuitori, si va servi drept sediu pentru compania de fashion Bestseller.

 

Bestseller, ale carei radacini se trag chiar din Brande, unde compania a fost infiintata in 1975 de familia celui care astazi este cel mai bogat om din Danemarca, Anders Holch Povlsen, a primit recent unda verde din partea consiliului local pentru a construi impozanta cladire.

 

Anders Krogh, managerul proiectului numit Tower&Village, precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca acesta este insa doar primul pas dintr-o "lunga calatorie". 


"Cu proiectul Tower&Village, Bestseller regandeste ideea clasica a unui sediu si creeaza un plan pe termen lung pentru prezenta companiei in Brande", spune Krogh.


Cladirea a fost proiectata de arhitectul danez Dorte Mandrup si va masura 320 de metri atunci cand ar urma sa fie finalizata, in 2030. Spre comparatie, Turnul Eiffel din Paris are 324 de metri.

Randarile ilustreaza o cladire dreptunghiulara zvelta, din sticla si otel. La baza vor fi construite mai multe cladiri joase si de inaltimi medii cu acoperisuri verzi, fiind urmarita si obtinerea certificarii DGNB, un standard pentru cladiri verzi.

 

Dezvoltatorii spera ca proiectul va contribui la revigorarea industriei turistice a regiunii. Brande se afla in Iutlanda, al carei relief in general plat va permite observarea cladirii de la 60 de kilometri distanta.

 

"Va fi un reper, dar va functiona si ca o atractie arhitecturala de care vor beneficia oaspetii hotelurilor, studentii si ceilalti utilizatori ai cladirii", sustine Krogh.

 

Desi cladirea va fi cu siguranta o aparitie cel putin inedita in peisajul rural inconjurator, planurile companiei nu au atras o opozitie prea puternica din partea localnicilor, asa cum ne-am putea astepta, asta conform presei locale. O umbra de critica a venit din Copenhaga, unde publicatia de satira RokokoPosten a comparat Tower&Village cu "Ochiul lui Sauron" din trilogia The Lord of the Rings.


Cea mai inalta cladire din Europa se afla in Rusia. Este vorba de complexul multifunctional Lakhta Center, care are 86 de etaje si masoara 462 de metri.

 

Randari: Dorte Mandrup / Mir

Cea mai înaltă clădire din vestul Europei este construită în cel mai neașteptat loc
Cea mai înaltă clădire din vestul Europei este construită în cel mai neașteptat loc

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva