Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai înaltă clădire din containere maritime din lume

Autoritatile britanice au dat unda verde construirii celei mai inalte cladiri din containere maritime din lume. Cladirea de birouri 118 VR urmeaza sa fie ridicata in estul Londrei si va masura 26 de metri.
Cea mai înaltă clădire din containere maritime din lume

In prezent, cea mai inalta cladire din containere din lume este magazinul Freitag din Zurich.

118 VR va avea noua etaje si se va alimenta partial cu energie solara produsa de panourile cu care va fi dotata.

Proiectul este dezvoltat de arhitectii de la Patalab Architecture, care au in vedere un sistem de fatada unitar, balcoane si spatii vitrate care vor masca in mare masura containerele refolosite, insa intentioneaza sa pastreze si ceva din aerul industrial al acestora. Astfel, la interior, peretii vor fi placati cu tabla cutata si vopsiti dupa schemele folosite de producatorii de containere maritime.


O conditie importanta pentru obtinerea autorizatiei a fost aceea ca cladirea sa intruneasca criterii foarte ridicate de eficienta energetica, mai exact obtinerea certificarii BREEAM cu calificativul excelent, capitol la care constructiile din containere maritime nu exceleaza de cele mai multe ori. In acest scop, arhitectii vor colabora cu consultantii in sustenabilitate de la Eight Associates si cu inginerii de Ingine.


"Pe langa faptul ca structura este aproape in intregime reciclata, vom incorpora celule fotovoltaice pe acoperis, precum si o multime de alte mici detalii care vor contribui la obtinerea certificarii si, important, la o cladire sustenabila pe termen lung", explica cei de la Patalab Architecture, potrivit New Atlas.

 

Costurile implicate de construirea cladirii vor fi cu aproximativ 30% mai mici in comparatie cu situatia in care s-ar folosi tehnici traditionale, punand astfel la dispozitia afacerilor aflate la inceput de drum optiuni mai accesibile de spatii de birouri. Nu in ultimul rand, durata desfasurarii constructiei va fi mult mai scurta.

 

"Sunt sigur ca vom vedea mai multe cladiri din containere maritime, deoarece argumentul economic este foarte puternic", a spus Uwe Schmidt-Hess, fondatorul Patalab Architecture, pentru Dezeen.

 

Randari: Patalab Architecture

Cea mai înaltă clădire din containere maritime din lume

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva