Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai frumoasă grădină de flori din lume pe timp de pandemie. Imagini de poveste

Gradina Keukenhof din Olanda, considerata cea mai frumoasa gradina de flori din lume - si cine poate obiecta vazand urmatoarele imagini -, atrage in fiecare an milioane de turisti.
Cea mai frumoasă grădină de flori din lume pe timp de pandemie. Imagini de poveste
Albert Dros

Primavara aceasta insa, cea cunoscuta si ca Gradina Europei se gaseste pentru prima oara in 71 de ani fara vizitatori care sa-i admire cele peste sapte milioane de lalele, de narcise, de orhidee si de alte incantari ale lumii botanice, care au inflorit ca in fiecare an, chiar daca ne aflam in plina pandemie.

 

Fotograful olandez Albert Dros a profitat de aceasta perioada extraordinara in care gradina, ca multe alte destinatii turistice, este inchisa publicului, pentru a surprinde cadre de poveste, pe care le impartaseste cu noi. 

 

Iubitorii de flori si de natura din intreaga lume isi pot clati ochii cu faimoasele campuri de lalele si prin intermediul unor tururi virtuale puse la dispozitie de angajatii gradinii.

 

Gradina Keukenhof si-a deschis prima oara portile in 1950, cand a fost vizitata de peste 236.000 de oameni din intreaga lume. In 2019, a atras, de-a lungul sezonului de opt saptamani, mai mult de 1,5 milioane de vizitatori din 100 de tari, zeci de mii de oameni plimbandu-se zilnic printre puzderiile de flori.

 

C.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva