Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce trebuie să știi înainte să montezi tavanul fals

Montarea tavanului fals nu este deloc dificila, insa este important sa respecti cativa pasi. Iata cateva sfaturi practice!
Ce trebuie să știi înainte să montezi tavanul fals
Exista doua tipuri de tavan fals: casetat (suspendat) si tavan fals din polistiren. Tavanul fals casetat este accesoriul ideal care te ajuta sa ascunzi instalatiile tehnice, dar care iti si permite accesul facil la nevoie. Este foarte des intalnit in spatiile comerciale, dar si in cladirile rezidentiale. Iata cateva aspecte de retinut inainte de montarea tavanului fals casetat.

Fa-ti un plan al incaperii. Pentru a-ti procura necesarul de componente de care ai nevoie, de la structura tavanului, pana la tije, fibluri si profile, fa-ti un plan al incaperii.

Calculeaza care este numarul de placi de care ai nevoie, dar si cum va fi necesar sa tai placile pentru a obtine un rezultat simetric la margini. Inca din stadiul de proiect, gandeste si care va fi rolul grinzilor, daca le vei incorpora in aspectul final ori le vei acoperi.

Verifica daca este nevoie de decupaje. Tavanul din spatiile comerciale are diferite difuzoare, ventilatoare ori guri de aerisire deja montate. Daca va trebui sa acoperi tot tavanul cu ajutorul placilor, nu uita sa decupezi panourile inainte de a le monta. De asemenea, nu uita de corpurile de iluminat suspendate, daca este cazul.

Daca doresti sa cunosti mai multe detalii despre tavanul fals metalic, ne poti lasa oricand cererea ta la adresa office@prometalsrl.ro.
Articol scris de
PROMETAL CEILING DESIGN
Lucru în România

Alte articole interesante