Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce tip de cameră de încărcare (căsuţă de andocare) ar trebui să alegi?

Ce tip de marfuri gestioneaza centrul tau de logistica influenteaza direct tipul vehiculelor si al echipamentelor de incarcare necesare, iar acestea din urma vor influenta la randul lor tipul de camera de incarcare pe care ar trebui sa-l folosesti.
Ce tip de cameră de încărcare (căsuţă de andocare) ar trebui să alegi?

Vom vorbi in continuare despre cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte de a alege o incinta / casuta de andocare.

Ce tip de vehicul folosesti?

Marimea camionului folosit pentru incarcarea sau descarcarea marfurilor joaca in rol important in alegerea tipului de camera de incarcare. Trebuie sa alegi o rampa de egalizare care sa asigure un transfer lin al bunurilor intre vehiculul andocat si camera de incarcare si sa selectezi un obturator termic si o rampa potrivite pentru vehiculul pe care il folosesti. Daca lucrezi cu vehicule de dimensiuni variate, ar trebui sa iei in considerare alegerea unei rampe de egalizare potrivite pentru vehicule de toate marimile.

Cum sunt incarcate / descarcate marfurile?

In cazul unui mic centru logistic care deserveste doar autoutilitare, se poate folosi o rampa de egalizare manuala. Daca insa procesul de incarcare / descarcare implica folosirea unor vehicule precum stivuitoare sau transpaleti electrici ar trebui sa alegi o rampa de egalizare cu o capacitate de incarcare ridicata, care sa asigure un transfer lin intre rampa si podeaua vehicului.

Ce tip de marfuri?

Daca gestionezi marfuri sensibile la temperatura, ar trebui sa iei in considerare o camera de incarcare izolata termic sau o rampa de egalizare cu obturator termic si usi sectionale izolate termic. De asemenea, daca gestionezi marfuri grele vei avea nevoie de o rampa de egalizare cu o capacitate ridicata de incarcare.

Sunt multe aspecte de luat in considerare atunci cand alegi o camera de incarcare, insa cele de mai sus reprezinta un bun punct de pornire.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva