Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce să știi când alegi un ventilator pentru baie

Ce să știi când alegi un ventilator pentru baie

 

Tocmai din acest motiv, in incaperile care nu iti permit un geam spre exterior, ventilatoarele speciale pentru baie sunt solutia ideala. Si pentru ca vorbim despre o incapere in care exista aburi si umezeala mai mult decat in orice alta, pentru a evita formarea igrasiei, a mucegaiului si nu numai, este nevoie sa aduci in baie un ventilator suficient de puternic care sa aeriseasca in timp util incaperea.

 

Montarea unui ventilator pentru baie

 

Intr-o baie mica, acolo unde spatiul nu iti permite, montarea unui ventilator este recomandarea ideala, mai ales ca montarea lui nu presupune aglomerarea in plus a baii. Ventilatorul, de obicei, se monteaza pe gura de aerisire a blocului sau daca ai posibilitatea poti face o gaura in interior in perete, iar in exterior montezi un grilaj care are o sita deasupra.

 

Un ventilator montat pe gura de aerisire te ajuta si sa scapi de mirosurile neplacute care pot aparea in baie pentru ca sunt evacuate spre coloana de aerisire.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi, fie ca iei un ventilator pentru gura de aerisire a blocului sau nu, vei gasi aparate speciale gandite pentru a rezista in mediul umed din baie. Multe dintre ele vin dotate cu montaje electronice de temporizare si automatizare in sensul ca pot porni automat in momentul in care aprinzi lumina din baie si se opresc automat dupa o anumita perioada de timp.

 

De ce detalii trebuie sa tii cont cand alegi ventilatorul

 

Dimensiunea totala a baii iti ofera si raspunsul in ceea ce priveste capacitatea de ventilare de care ai nevoie. Este evident faptul ca daca ai o baie mica atunci un ventilator cu o capacitate mica este potrivit. Un ventilator cu o capacitate mare intr-o baie mica va fi suprasolicitat, va consuma mai multa energie decat este cazul si este predispus sa se strice si mai repede.

 

Si dimensiunea gurii de aerisire este un factor important in alegerea ventilatorului. Este normal sa alegi un ventilator care sa se potriveasca cu dimensiunile deja din baie. Sunt modele pe piata de ventilatoare care au o legatura directa cu coloana de evacuare.

 

Trebuie sa iei in calcul si faptul ca exista ventilatoare de perete, ventilatoare care se pot monta pe ferestre, ventilatoare axiale si centrifugale, modele care sunt concepute pentru operatiuni mai complexe.

 

Cu siguranta nu iti doresti un ventilator in baie care sa fie incredibil de zgomotos, acest lucru poate fi deranjant ori de cate ori mergi in baie.  Nivelul de zgomot se verifica pe specificatiile tehnice ale fiecarui ventilator in parte.  Specialistii spun ca de preferat este sa alegi un ventilator care sa nu depaseasca un nivel mai mare de 40 de decibeli, insa daca vrei, sunt variante si mai mici de atat, de 20 de decibeli.

 

Fii atent sa aiba si clapeta antiretur. Aceasta este de folos atunci cand nu iti doresti sa intre in interior mirosuri din exterior, mai ales ca vorbim despre un ventilator montat pe coloana de evacuare a blocului. Cu siguranta nu iti doresti sa iti intre in casa mirosuri neplacute de afara.

 

Poti alege un ventilator cu senzori. Acestea sunt utile si functioneaza in momentul in care umiditatea depaseste un anumit nivel setat de tine cu ajutorul unul senzor de umiditate. Ori poti alege un ventilator cu senzor de prezenta ce va functiona doar atunci cand depisteaza o persoana in interior.

 

Chiar daca ai un ventilator cu senzori nu uita nici de temporizator. Chiar daca ai parasit baia ventilatorul trebuie sa mai functioneze o anumita perioada de timp pentru a fi eficient. In cazul acesta, un ventilator cu temporizator va mai functiona doar o perioada dupa care va declansa, nu esti nevoit sa mergi tu sa il opresti.

 

Pentru ca traim in secolul in care tehnologia avanseaza rapid, bineinteles ca exista si ventilatoare care au telecomanda si care pot fi oprite sau pornite de la orice distanta. Ai grija insa sa nu pierzi telecomanda daca doar ea este singura cale prin care poti porni aparatul.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România