Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce probleme apar la casele supraizolate și cum le puteți elimina

In contextul in care piata materialelor de constructii este in plina dezvoltare, proiectantii si inginerii de cladiri rezidentiale noi apeleaza tot mai mult la diverse metode de izolatie care cresc eficienta energetica a cladirii.
Ce probleme apar la casele supraizolate și cum le puteți elimina

Materialele cele mai folosite pentru izolatie sunt:

 

  • Polistirenul expandat sau extrudat - cel mai folosit material pentru izolatie
  • Spuma de resina
  • Izolatie cu pluta - un produs 100% natural si ecologic, care are unul dintre cele mai buni coeficienti de izolare
  • Vata minerala bazaltica
  • Ferestre termopan

 

Toate aceste materiale te ajuta sa economisesti energie si caldura, dar iti pot crea si unele probleme, cum ar fi igrasia si mucegaiul, daca nu ti-ai asigurat casa cu un sistem de ventilatie care sa iti asigure un aport de aer proaspat.

 

In consecinta, vei avea o casa asemenea unui borcan inchis ermetic, fiind impiedicata astfel circulatia naturala a aerului. Adu-ti aminte de casele vechi, de geamurile vechi din lemn care permiteau patrunderea aerului in case, iar peretii puteau respire.

 

Ce inseamna asta? Materialele din care erau construite casele aveau capacitatea de a absorbi excesul de umiditate, puteau sa tina acea umiditate si sa o elibereze in aer. Iar materialele nu isi pierdeau proprietatile functionale.

 

Acum lucrurile s-au schimbat de aceea este necesara implementarea unui sistem de ventilatie mecanica care sa iti asigure un flux de aer proaspat si curat.

 

Hotele si canalele de ventilatie de la baie nu sunt o solutie, mai ales daca ai vecini care neglijeaza canalul de ventilatie in timpul reparatiilor. De aceea ar fi bine sa iti instalezi un sistem de ventilatie si sa fii independent de acel canal comun. In concluzie, trebuie sa va asigurati o cantitate de aer sanatos in locuinta care sa va mentina un microclimat corespunzator.

 

De o ventilatie eficienta depinde nivelul de umiditate si temperatura. Daca cea din urma este mentinuta datorita izolatiei, nu se poate spune acelasi lucru despre nivelul de umiditate, care este principala cauza a aparitie igrasiei si mucegaiului. Astfel a aparut sindrumul cladirii bolnave, care nu se trateaza la "doctorul de case", ci chiar la medicii specialisti. Pentru ca un aer viciat, o umiditate crescuta sau scazuta afecteaza in mod direct sanatatea.

 

Asadar, daca vrei sa ai o casa izolata din punct de vedere termic si fonic, insa nu vrei sa fii afectat de probleme din cauza lipsei de aer proaspat, ai nevoie de o ventilatie eficienta.

 

Sistemele de ventilatie cu dublu flux si recuperare de caldura PRANA te vor ajuta sa alimentezi casa cu aer proaspat si curat in permanenta fara costuri mari, mentinand un microclimat sanatos.

Ce probleme apar la casele supraizolate și cum le puteți elimina
Chiar daca locuiesti deja intr-o casa noua, nu trebuie sa te nelinistesti ca montajul unui sistem de ventilatie va face prea mult deranj, ba din contra montajul este foarte simplu, nu necesita alte reparatii si te poti bucura de aer proaspat imediat ce il fixezi in perete. Ce poate fi mai placut decat atat?

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert
Lucru în România