Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Câteva informații despre firmele din județul Suceava

Numărul înmatriculărilor de firme din județul Suceava s-a situat în ultimii zece ani între 2.000 și puțin peste 3.000 pe an, în timp ce numărul societăților care au intrat în insolvență s-a redus la 100, de la un maxim de 517 intrări în incapacitate de plată în 2012, potrivit statisticilor Termene.ro pe baza datelor colectate de la Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Câteva informații despre firmele din județul Suceava
Pixabay

În județ Suceava există circa 30.000 de firme în funcțiune, dintre care aproape 100 sunt de dimensiuni mijlocii și mari.

Sectoarele de activitate preponderente pentru firmele din Suceava sunt comerţul cu amănuntul, exploatarea şi prelucrarea lemnului, construcţii și producția de lactate și brânzeturi.

De altfel, potrivit celor mai recente date financiare oficiale, primele trei firme din Suceava după cifra de afaceri înregistrată în 2017 activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de hârtie și carton.

Cea mai mare firmă din județul Suceava a avut în 2017 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde lei și un număr de peste 700 de angajați.


La o analiză regională, Suceava reprezintă al doilea județ din cele opt care alcătuiesc zona Moldovei în funcție de numărul de firme înregistrate, cu 36.496 societăți, fiind depășit doar de județul Iași, unde sunt înmatriculate aproape 57.000 de firme. În top 5 al companiilor din regiunea Moldovei, județul Suceava deține locul cinci cu o firmă din domeniul prelucrării lemnului, cu capital străin.

În acest clasament, primul și al patrulea loc sunt ocupate însă de antreprenori români din domeniul comerțului cu materiale de construcții și bricolaj, din Bacău și respectiv Galați.

Toate aceste date sunt extrase dintr-o analiză regională la nivelul listei de firme din Suceava pusă la dispoziție de platforma de instrumente de business Termene.ro, prin care poți să afli în timp record informații care te pot ajuta în dezvoltarea afacerilor.

Prin integrarea într-un singur loc a tuturor surselor oficiale (Monitorul Oficial, Recom, Buletinul Procedurilor de Insolvență, Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, Recom, Instanțele de judecată etc.), platforma nu îți generează doar lista cu firmele din Suceava, ci îți oferă și posibilitatea să le selectezi după domeniile care te interesează, să faci o analiză sectorială pe baza cifrei de afaceri, a profitului, a cash flow-ului, a numărului de angajați, a riscului de insolvență. De asemenea, pentru cazuri particulare, sunt indicate structura acționariatului, conexiunile cu alte firme, contracte cu statul și litigiile cu terți.

Toate aceste date, precum și modificările pe care le operează partenerii tăi de afaceri, îți pot fi trimise zilnic, prin email sau sms. Pe baza acestor informații poți să iei cele mai corecte decizii și să stabilești relații de business pe termen lung.

Lucru în România