Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Căsuța pe care și-a construit-o un arhitect japonez, inspirată de vilele romane

Inghesuita intre doua cladiri cu etaj din Tokyo, aceasta casuta cu aspect de coliba a fost construita de arhitectul Takeshi Hosaka pentru el insusi.

Dispusa pe un singur nivel, Love2 House are doar 19 metri patrati, dar Hosaka si sotia lui spun ca nici nu le trebuie mai mult. Cei doi au locuit anterior in Yokohama, intr-o casa cu o suprafata ceva mai generoasa de 38 de metri patrati, careia ii spuneau Love House. Cand, in 2015, Hosaka a inceput sa predea la Universitatea Waseda din capitala, cuplul a decis sa se mute aici pentru a scurta distanta parcursa zilnic pana la serviciu si inapoi, dar nu si-a putut permite decat terenul de 31 de metri patrati pe care este construita casa.

Hosaka spune ca, atunci cand a proiectat casa, s-a inspirat din principiile caracteristice vechilor vile romane, reusind sa integreze in interiorul compact spatii pentru hobbyurile lui si ale sotiei sale, precum gastronomia, lectura, imbaiatul si muzica.

"In fiecare zi ma imbaiez in aer liber, ma bucur de 300 de discuri la un volum satisfacator, mananc orez intr-un vas de ceramica si citesc o carte care imi place", spune Hosaka.

Deoarece pe timpul iernii casa nu primeste direct lumina de la soare timp de trei luni, arhitectul japonez a conceput un acoperis conic in varful caruia a prevazut doua luminatoare, rezolvand astfel chestiunea luminii naturale. Vara, intreaga casa se scalda in lumina stralucitoare, rezultand o atmosfera pe care Hosaka o compara cu cea dintr-o tara tropicala.


Exteriorul acoperisului este realizat din panouri din aluminiu galvanizat, in timp ce la interior structura din beton armat a fost lasata ca atare pentru a crea un spatiu unitar si uniform, care, atunci cand usa de la intrare este deschisa, se prelungeste in peisajul stradal.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva