Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa Sungazing consuma zero energie

Casa Sungazing  consuma zero energie


Weekend-ul trecut, am avut ocazia de a vedea aceasta locuinta nou construita care consuma zero energie in Park City, Utah. Casa Sungazing, construita de Tall Pines Construction si proiectata de Jean Yves Lacroix, este casa familiei O'Meara si are vederi impresionante ale zonei inconjuratoare. Poate mai impresionant, insa, este faptul ca se urmareste obtinerea mai multor certificate: casa pasiva, LEED Platinum, si certificari NAHB Smarald.
Casa Sungazing a fost proiectata si construita pentru a minimiza nevoia de energie. Ea face acest lucru cu orientare site-ului, quad-panoul Serious Windows, izolatie pentru pereti de 12 " si 16" pentru plafon, constructia este inchisa ermetic, un HRV, aparate Energy Star, iluminatul este numai cu LED, un acoperis reflectorizant, si console rezistente.

De fapt, casa ultra-eficienta, nu este un utilizator net de energie electrica din reteaua electrica. In plus, potrivit constructorului, Casa Sungazing nu are nevoie de gaz pentru incalzirea apei sau a interiorului pentru ca este ultra-eficienta si se bazeaza pe panouri solare pentru apa calda si rezervoare subterane de stocare a apei.

O parte a casei are fatada groasa de beton captusita cu o ceara care isi schimba calitatile si astfel absoarbe caldura in timpul zilei si o elibereaza pe timpul noaptii. Acest zid va ajuta cu siguranta la reducerea facturilor la incalzire peste cateva luni cand va ninge destul de mult.

Casa familiei O'Meara este in desert iar conservarea apei este la fel de mult o prioritate precum este si eficienta energetice. Produsele utilizate includ toalete dual-flush, robinete low-flux si dusuri, si un sistem de irigare prin picurare pentru plantele native rezistente la seceta.

Casa Sungazing pune aspiratia in practica, si incorporeaza un design solar pasiv si are aproape toate sistemele ecologice de certificare a constructiei de pe piata. Casa care are 350 mp are patru dormitoare si trei bai si jumatate. Daca sunteti in zona, este una din cele noua case in cadrul Targului de Case City Park care continua pentru inca doua weekenduri.Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.jetsongreen.com

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva