Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa realizata cu pereti din lut nears

Casa realizata cu pereti din lut nears

 

Impunerea din partea beneficiarilor a unui buget maxim in care trebuiau sa se incadreze cu constructia a determinat-o pe Tatiana sa caute solutii inspirate, sa foloseasca materiale si forta de lucru locala. Gasind ca in zona se aflau suficiente surse din care se putea extrage lut, ea a decis sa creeze o cladire a carei pereti sa fie integral realizati dintr-o combinatie de lut nears, bine compactat.

 

Pe langa aspectul economic aceasta solutie oferea casei un control sporit al climatului interior datorita masei termice a peretilor si un plus la estetica intregii volumetrii datorita tonurilor pamantii si a straturilor in cadrul fiecarui bloc. 

 

Tatiana declara urmatoarele: „Am proiectat aceasta cladire ca raspuns la caracteristicile structurale ale materialului. In acest fel, am reusit sa ne incadram in buget pentru ca nu a fost nevoie de o structura suplimentara, nici finisaje sau straturi de termoizolatie in plus.”

Volumele au fost asezate pe o placa si fundatii din beton armat iar acoperisurile inclinate au fost la randul lor realizate din acelasi material. Aceasta alegere i-a permis Tatianei sa obtina stresini evazate si posibilitatea de a proteja terasele sprijinind acoperisul cu ajutorul a unu-doi stalpi din metal.

 

La interior pardoselile au fost facute cu placi din lemn de pin mexican instalate de un tamplar local. Acelasi lemn accesibil ca pret a fost utilizat peste tot in camere, pentru a obtine un design unitar si pentru a eficientiza costurile.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva