Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa prefabricata realizata din lemn de larice finlandeza

Casa prefabricata realizata din lemn de larice finlandeza

Ce se poate face in cazul in care regulamentele urbanistice locale sunt atat de drastice incat pot distruge creativitatea unui arhitect? Se pare ca totul tine de imaginatie si de comunicare, cel putin asa o demonstreaza solutia gasita de arhitectul Djuric Tardio pentru locuinta ecologica construita in Antony, langa Paris. Casa a fost construita din elemente prefabricate, integral realizate din lemn de larice finlandez crescut in paduri atent controlate.

 

Amplasata intr-o zona urbana densa, casa cu doua etaje a fost conceputa pentru a folosi la maxim spatiul exterior, printre care o mare terasa pe acoperis, un balcon in consola la etajul al doilea si o terasa unde se poate lua masa la primul nivel. Aspectul neterminat al acoperisului a fost creat intentionat de catre arhitect, urmarind obtinerea unor zone cu umbra pe terasa dar si colectarea apei de ploaie. Pe acoperis a fost amenajata si o gradina de legume si fructe din care copii pot sa isi culeaga struguri sau kiwi, in functie de preferinta. Aranjarea gradinii pe laturile scurte ale casei ofera un soclu de protectie astfel incat copii se pot juca in voie la inaltime.

 

 

Curtea din spate si fatada de sud au fost proiectate in mod intentionat supra-dimensionat pentru a ajuta pe tot parcursul anului la mentinerea unui climat interior placut. Suprafetele din lemn capteaza si radiaza caldura de la razele de soare incalzind casa pe timpul verii, in timp ce iarna raman acoperite pentru a asigura o izolare suplimentara a peretilor.

 

Locuinta se ramarca prin spatiile flexibile, care pot fi adaptate nevoilor familiei oricand pe parcursul unei zile dar si pe termen mai lung. Peretii care gliseaza ajung sa separe zonele de zi, obtinadu-se astfel o biblioteca cu un lo de lucru linistit, un living sau un spatiu pentru vizionat filme. In acelasi mod spatiile pot fi deschise si combinate pentru a avea zone de socializare, lucru sau de joaca prin toate camerele locuintei. Usile glisante din sticla permit amenajarea locului de luat masa pe terasa atunci cand vremea o permite.

 

Fatada principala a locuintei este unica, ferestrele sunt realizate din vitraje oglinda reflecta peisajul strazii, copacii si masinile, reusind sa integreze locuinta mai bine in contextul urban, actionad precum un camuflaj.

 

Un aspect imortant al casei este durabilitatea acesteia si grija acordata mediului inconjurator. Realizata integral din elemente prefabricate, acestea au fost montate rapid pe teren fara a produce deseuri si zgomot in exces. Lemnul de larice finlandeza este recunoscut pentru caracteristicile sale privind rezistenta in timp la uzura si la apa, fiind unul dintre cele mai cautate materiale pentru constructia yahturilor si a micilor ambacatiuni. Panourile prefabricate din lamele folosite pentru placarea fatadelor sunt izolate cu fibre lemnoase, iar exteriorul a fost lasat natural, fara nici un tratament, lac sau vopsea. Aceste panouri ajuta la mentinerea unei temperaturi confortabile la interior pe tot parcursul anului si ofera exteriorului o imagine unica, odata ce lemnul imbatraneste si isi schimba culoarea sub actiunea mediului.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Casa prefabricata realizata din lemn de larice finlandeza

Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Este dificilă perioada prin care trecem cu toții, cea a pandemiei, în care nu putem face planuri pe termen lung. Noi am fi vrut să terminăm proiectul până la începerea vacanței de vară, pentru că au fost implicați atât copii de clasa a VI-a, cât și a VIII-a, și am fi vrut să se bucure și aceștia din urmă, chiar dacă pentru scurt timp, de rezultatul muncii lor. Dar uite că este octombrie acum (n.r. interviul a fost publicat iniţial pe 21 octombrie 2020) și, deși este gata 90% proiectul, încă nu l-am terminat. În momentul de față toate cursurile de la școala din Gornești se desfășoară online și nu mai putem înainta. Însă, în același timp, am început deja colaborarea cu Colegiul Silvic din Gurghiu, comună de care aparține și satul meu. Am avut deja prima întâlnire și copiilor de aici li s-a părut foarte interesant acest program. Anul acesta voi lucra cu clasa a XI-a și abia aștept să văd cum va fi.

Ai fost marcată de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

Da, m-a marcat profesoara de engleza din liceu, Magdalena Luca. Cu toții aveam cele mai mici note la engleză pentru că era exigentă cu noi, însă, în același timp, tot de dânsa ne plăcea cel mai mult. Mi-a plăcut cum reușea să fie în același timp și prietena noastră, dar și profesorul pe care îl respectam cel mai tare. Să știi să menții echilibrul foarte bine între aceste două sentimente pe care le trezești în copii este foarte dificil, dar, cred eu, cel mai important la meseria de dascăl.

Ramă cu Ranunculus acris
Ramă cu Ranunculus acris

Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

Mie îmi place foarte mult să creez. Îmi place să construiesc cu mâinile mele lucruri și să nu mă limitez la un singur domeniu. Am făcut, pe lângă amenajări interioare, și design de obiect, grafică, iar în momentul de față studiez flora sălbatică de pe dealurile din spatele casei, care este impresionantă. Și pentru a întregi acest lucru și a-i da un cadru de expunere, am început să înrămez florile studiate și presate și să învăț să fac acest lucru în stilul în care sunt realizate lămpile Tiffany. Proiectul se numește Loe’s garden.

Grădiniță Cașva
Grădiniță Cașva

Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

Nu pot spune că este un proiect de design propriu-zis, însă este unul dintre cele care a avut un mare impact în viața beneficiarilor. În ultimul an, cu sprijinul mai multor prieteni și asociații, am reușit să strâng fonduri pentru a amenaja grădinița din sat, pentru care am cumpărat sau am primit mobilier, covoare, cărți și o mulțime de jucării. Atmosfera s-a schimbat de la cer la pământ. În locul mobilierului vechi și decojit a venit un mobilier nou, din lemn natur sau colorat, covoare de calitate, moi, viu colorate (deși, din cauza regulilor actuale, într-un colț și așteaptă să fie folosite), mobilier de depozitare bine organizat și multe multe cărți și jucării. Acestea din urmă ne-au fost donate de mămici și copii darnici. Am primit atât de multe că am mai dat din ele și grădiniței din satul vecin.

Dealurile din spatele casei, sat Cașva, județul Mureș
Dealurile din spatele casei, sat Cașva, județul Mureș

Care este motto-ul tău personal ?

Nu am un motto cu ghilimele, însă cred că în viață este foarte important să menții un echilibru și o moderație în tot ceea ce faci. Cel puțin în viața mea, așa este. Pentru că îmi place să fac multe lucruri și am zile destul de aglomerate cu activități din cele mai diverse: job de acasă, doi copii mici care vor să mă ajute în tot ceea ce fac și curtea de legume, îmi place să jonglez cu ele și să mențin un echilibru care mă liniștește și mă mulțumește în același timp.

Penetron.jpg
Penetron.jpg
hyperdesmo_lv_big-550x550w.jpg
hyperdesmo_lv_big-550x550w.jpg
capac-carosabil-rectangular-boma-prefabricate-1.jpg
capac-carosabil-rectangular-boma-prefabricate-1.jpg
gratar-carosabil-boma-prefabricate.jpg
gratar-carosabil-boma-prefabricate.jpg
Capac-carosabil-circular-boma-prefabricate-1.jpg
Capac-carosabil-circular-boma-prefabricate-1.jpg
Casa prefabricata realizata din lemn de larice finlandeza

Parchetul dublu sau triplu stratificat este compus din mai multe straturi de lemn natural de esențe diferite, are o stabilitate dimensională foarte bună și un aspect deosebit. Iar un alt aspect important este acela că prețul acestuia este mult mai mic în comparație cu parchetul din lemn masiv. Rezistența la transfer termic pentru parchetul dublu stratificat variază între 0,05 m2k/w și 0,078 m2k/w, pe când parchetul triplustratificat are un coeficient de transfer termic de aproximativ 0,10 m2k/w.

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când alegi parchetul potrivit este ca grosimea acestuia să nu fie una mare. Cu cât pardoseală este mai groasă cu atât transferul termic se realizează mai dificil. Așadar, pentru a putea face față solicitării este recomandat să alegi un parchet care să aibă o grosime optimă pentru ca toată căldură să se poată dispersa eficient în încăpere.

Calitatea parchetului dublu stratificat

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este ca parchetul dublu stratificat să fie unul de calitate pentru a te putea servi eficient chiar și zeci de ani. Dacă mobila, electrocasnicele, culoarea pereților și nu numai, pot să fie schimbate cu ușurință, nu același lucru îl putem spune despre parchet. Acesta trebuie să răspundă la toate cerințele de calitate, rezistență și durabilitate deoarece vorbim despre lucrări ample de reamenajare și o investiție care nu este întotdeauna la îndemână a fi realizată.

Așadar, un sfat important pe care ți-l oferim este acela că dacă vrei să instalezi un sistem de încălzire în pardoseală atunci trebuie să te asiguri că sunt îndeplinite toate aspectele de mai sus pentru a avea certitudinea că se potrivește cu un astfel de sistem. Analizează toate caracteristicile produsului înainte de a-l cumpără și ghidează-te mai mult pe calitatea și avantajele pe care le oferă pe termen lung. O pardoseală bună te va putea servi excelent și te va putea ajuta să-ți pui în aplicare toate planurile de amenajări interioare astfel încât să îți reflecte personalitatea și să îți întrunească toate așteptările.

Dacă ai nevoie de un parchet bun ține cont de aceste câteva recomandări și te asigurăm că nu va fi dificil să determini care este opțiunea potrivită pentru tine chiar dacă pe piață există atât de multe modele.

rezervor-apa-tub-fantana-boma-prefabricate-1.jpg
rezervor-apa-tub-fantana-boma-prefabricate-1.jpg
placaj_hpl_pentru_interior_trespa_athlon_1099.jpg
placaj_hpl_pentru_interior_trespa_athlon_1099.jpg
placaj_hpl_pentru_interior_trespa_virtuon_1100.jpg
placaj_hpl_pentru_interior_trespa_virtuon_1100.jpg
placaje_hpl_pentru_exterior_trespa_meteon_1098.jpg
placaje_hpl_pentru_exterior_trespa_meteon_1098.jpg
placaje_hpl_pentru_mobilier_de_laborator_si_camere_curate_toplab_plus_1101.jpg
placaje_hpl_pentru_mobilier_de_laborator_si_camere_curate_toplab_plus_1101.jpg
Trespa_Virtuon_StellaMaris2_591px
Trespa_Virtuon_StellaMaris2_591px
placi_ceramice_teracota_pentru_fatade_alphaton_1102
placi_ceramice_teracota_pentru_fatade_alphaton_1102
Andreea Drăgan, Managing Partner BusinessMark
Andreea Drăgan, Managing Partner BusinessMark

„Noua identitate vizuală vine ca o continuare a evoluției noastre, ca o întărire a dorinței de a ne pune amprenta asupra mediului de business. Acum aproape zece ani am pornit la drum pentru a oferi mediului de afaceri proiecte cu impact, de a crea contexte relevante pentru organizații, de schimb de experiență, învățare și dezvoltare a business-ului. Reziliența și digitalizarea ne-au susținut activitatea în ultimii ani, dorința și energia de a crea experiențe valoroase și de a progresa sunt încă acolo”, a menționat Daniel Drăgan, Managing Partner BusinessMark.

Daniel Drăgan, Managing Partner BusinessMark
Daniel Drăgan, Managing Partner BusinessMark

„Nu există secrete pentru succes, însă există schimbări care îți pot aduce succesul! După nouă ani în care «cravata BusinessMark» și-a pus amprenta asupra evenimentelor noastre, am decis că a venit timpul schimbării. Seriozitatea, creativitatea, responsabilitatea și calitatatea evenimentelor rămân în continuare atuurile noastre”, a transmis, la rândul său, Dan Popescu, Managing Partner BusinessMark, cu acest prilej.

Dan Popescu, Managing Partner BusinessMark
Dan Popescu, Managing Partner BusinessMark

Evenimente „concept propriu”. La BusinessMark, punem în continuare accentul pe experiența clienților noștri și venim în întâmpinarea nevoii acestora de a evolua, de a inova, de a fi informați, aducând în fața publicului, de fiecare dată, cei mai bine pregătiți specialiști din companii de top românești și internaționale. Astfel, ne dorim să ne punem „amprenta” în viețile profesionale ale participanților, să producem un impact concret, dar și să creăm contexte pentru schimb de experiență și creare de idei, contexte pentru dezvoltare, pentru a fi inspirat și a găsi partenerii potriviți.

Servicii de Event Management. Venim în întâmpinarea acelor organizații ce au nevoie de expertiza avizată a unor specialiști în event management, de suport în crearea și implementarea conceptului de eveniment, în managementul evenimentului de la creație, logistică, producție și până la optimizarea eficientă a bugetului. Organizăm evenimente construite pentru partenerii noștri, evenimente gândite împreună cu aceștia și adaptate obiectivelor lor. În acest sens, experiența celor 20 de sezoane de evenimente și clienții de top cu care am colaborat în trecut ne recomandă.

Ce urmează? Pandemia ne-a arătat că digitalizarea este un element esențial în dezvoltarea unui brand și care asigură o evoluție naturală a acestuia. Timpul este tot mai prețios, viețile noastre curg într-un ritm tot mai accelerat și, de aceea, lucrăm la dezvoltarea de produse digitale care să răspundă acestor nevoi, cât și nevoii oricărui profesionist în domeniu de a se dezvolta și perfecționa tot timpul. Rămâneți cu ochii pe toate platformele noastre pentru a afla primii ce v-am pregătit!

Mai aproape de comunitatea BusinessMark

Totodată, ne dorim să fim mai aproape de our BusinessMark people și, de aceea, dorim să vă anunțăm lansarea oficială a grupurilor noastre de Facebook și de LinkedIn, unde profesioniștii din comunitate vor afla primii toate noutățile, vor avea acces la oferte exclusive și vor avea oportunitatea să facă schimb de impresii cu alți profesioniști din domeniul în care activează.

Evenimentele din toamna lui 2022

Cu acest prilej, avem totodată plăcerea să vă informăm că am definitivat calendarul evenimentelor BusinessMark din această toamnă, ce se vor desfășura pentru al doilea an consecutiv în format hibrid, atât în București, cât și în principalele orașe din România. Puteți afla mai multe detalii aici, urmând ca în scurt timp să dăm drumul înscrierilor.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată în toți acești ani și sperăm să ne fiți alături și în următorii zece ani. Together we can make an impact!

Casa prefabricata realizata din lemn de larice finlandeza
www.itotem.ro

Unde dorim să amplasăm display-urille? Sus, jos, în zona vitrinelor, pe culoar, într-o zonă cu trafic? Dacă, de exemplu, locul amplasării este unul expus, prin care oamenii trec, sunt necesare luarea unor soluții care să protejeze produsul. De asemenea, dacă este pe perete, va fi nevoie de un sistem de prindere. Mai mult, se poate alege, în funcție de fluxul de trecători, între display-urile cu touch sau display-urile fără touch. Fiecare amănunt contează și contribuie la reușita implementării soluțiilor de digital signage, la satisfacția clientului și la feedback-urile pozitive din partea utilizatorilor.

Garanția – de ce să ne gândim și la ea?

De ce să ne gândim și la garanție? Pentru că display-urile achiziționate din interiorul țării au garanția și service-ul aici, prin urmare, eventualele probleme care apar se rezolvă mult mai repede, pe când cele achiziționate, cel mai adesea din China, au garanția în țara respectivă, în consecință soluționarea problemelor va suferi o întârziere. Ideal este achiziționarea unor produse extra pentru a acoperi posibilele disconforturi.

Acum, că știm mai multe despre display-urile personalizate, vom ști cum să apreciem procesul integrării lor într-un spațiu comercial și vom face alegerea potrivită tipului de afacere.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.