Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa pasiva in Utah

Casa pasiva in Utah


Dave Brach, arhitectul primei casa pasive din Utah, si cei de la Benchmark Modern, constructorii aceastei case moderne detinatoare de certificat LEED, lucreaza la un nou proiect in Park City numit Zevon. Casa care este in constructie chiar acum, este construita - in cea mai mare parte dupa standardele Caselor Pasive si se va incerca obtinerea certificarii LEED Platinum cand va fi finalizata.

Mai precis Zevon trebuie sa intruneasca conditiile de a fi inchisa ermetic, dotata cu sistem de racire la cerere si trebuie sa se incadreze in normele de consum energetic al caselor pasive desi va fi cam la limita in ceea ce priveste cerintele de caldura potrivit Grassroots Moderne.

Am avut ocazia sa vorbesc cu Garth Hare de la Benchmark-Moderne despre proiect si am sentimentul ca Zevon este la limita. Casa Sungazing din Park City de asemenea urmareste obtinerea certificatului de Casa pasiva si certificarea LEED Platinum. Astfel, aceste doua case, Zevon si Sungazing, ar trebui sa starneasca discutii interesante in zona.


Pana in prezent stim ca Zevon va avea incalzire radianta Warmboard, un ventilator Zehnder pentru recuperarea caldurii si niste ferestre ultra-eficiente.

Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.jetsongreen.com

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva