Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa Montblanc din Japonia

Casa Montblanc din Japonia

Autor: Yuka Yoneda

Complet diferita de vecinele ei traditionaliste, casa Montblanc realizata de Studio Velocity in 2009 este atat de aerisita si de delicata incat pare greu de crezut ca ocupa un teren mic si stramt dintr-o suburbie japoneza. Dupa cum se vede, beneficiarii se bucura de decupaje mari in acoperis ceea le ofera spatii flexibile, atat la exterior cat si la interior, luminate din plin de soare.

 

Casa este local denumita „Shiroi Yama no You ne le” adica cea care seamana cu un munte alb. Volumetria are trei niveluri si este flancata de case vecine pe trei dintre laturi, astfel ca arhitectii au trebuit sa se joace cu decupajele pentru a obtine spatii aerisite, cu vederi libere care sa nu conditioneze intimitatea spatiilor.

La parter se combina doua categorii de spatii, cel destinat magazinului cu acces direct din zona curtii pietruite si cel al locuintei, pozitionat spre partea din spate a terenului. La parter locuinta are o zona de zi cu bucatarie si baie, cat si o terasa semi-acoperita. Accesul la etaj se face printr-o scara deschisa ajungandu-se la zona dormitoarelor, o biblioteca-birou, un grup sanitar si o terasa. Al treilea nivel este in intregime dedicat terasei exterioare realizata in „mansarda” casei la care se ajunge printr-o scara ceva mai abrupta.

 

 

Prin tratarea intregului volum intr-o singura culoare, un alb stralucitor, arhitectii au reusit sa o faca sa para mai spatioasa, mai aerisita. Partile pe care arhitectii le-au decupat din acoperis nu au fost acoperite de sticla astfel ca spatiile au ramas deschise, oferindu-le proprietarilor o terasa in aer liber in care sa se bucure de soare si de privelistile inconjuratoare. Pe langa aceasta abordare a arhitectilor de a realiza spatii deschise acestia au propus insertii de vegetatie in mai toate camerele. La primul nivel exista o mica gradina si mai multe curti interioare cu bambusi, iar la parter desi de dimensiuni modeste a fost amenajata gradina din spatele casei.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Casa Montblanc din Japonia

Dacă vrei ca echipa noastră să te ajute cu renovarea apartamentului tău, îți stăm la dispoziție atât cu o echipă de meseriași calificată, cât și cu arhitecți profesioniști și designeri de interior.

Casa Montblanc din Japonia

Iată care sunt principalele tipuri de jaluzele exterioare ce pot fi folosite pentru birouri:

1. Rulouri exterioare din aluminiu aplicate

Reprezintă un tip de jaluzele exterioare ce poate fi montat direct pe tâmplăria din PVC. Există posibilitatea de a fi utilizate atât pentru ferestre, cât și pentru uși. Aluminiul fiind un material ușor și simplu de personalizat, care se comportă foarte bine la factorii externi și facil de întreținut, alegerea unor rulouri exterioare din acest material reprezintă o soluție arhitecturală, practică și estetică, economică și avantajoasă. La ora actuală există variante diversificate, în culori și nuanțe variate, ce pot fi acționate manual, dar și prin intermediul unui sistem controlat prin telecomandă sau prin aplicații instalate pe un dispozitiv mobil. Pot fi achiziționate și după montarea ferestrelor.

2. Rulouri exterioare din aluminiu suprapuse

Acest tip de rulouri pot fi instalate doar o dată cu montarea tâmplăriei, constituind un sistem de protecție și umbrire compact și unitar. Oferă aceleași avantaje ca și rulourile exterioare aplicate, cu un plus la capitolul securitate. Sunt moderne, estetice și extrem de practice. Ca și acestea pot fi achiziționate in culorile dorite, atât în varianta cu acționare manuală, cât și în asociere cu sisteme controlate de la distanță.

3. Rulouri exterioare antiefractie

Acolo unde este nevoie de măsuri suplimentare de protecție împotriva furturilor sau intrărilor prin efracție, cea mai potrivită variantă sunt rulourile exterioare de aluminiu antiefracție. Acesta pot fi prevăzute cu un sistem suplimentar de închidere cu yală cu cheie sau cu bolt automat. Sunt bune pentru toate nivelurile, dar mai ales pentru birourile amplasate la parter sau cu terase mari pe care se pot ajunge ușor.

Toate aceste tipuri de jaluzele exterioare din aluminiu pot fi confecționate la dimensiuni standard sau pe comandă, personalizat în funcție de particularitățile ferestrelor și locurilor în care vor fi montate. Există opțiuni pentru a realiza o mare varietate de culori și de nuanțe. Rulourile pot fi prevăzute cu site împotriva țânțarilor, încuietori suplimentare antiefracție, acționare electrică și automatizată, cu telecomandă sau de pe telefon.
Materialul utilizat și finisările oferite permite o întreținere și curățare ușoare, sunt rezistente în timp, solide, cu un comportament excelent la expunerea îndelungată la intemperii și radiații ultraviolete.

Cum sa alegi jaluzele exterioare pentru o clădire de birouri?

Fiind vorba despre clădiri unde securitatea și dimensiunile ferestrelor sunt mai speciale, alegerea rulourilor exterioare trebuie să fie făcută ținând cont de următoarele criterii:

● nevoile specifice clădirii si biroului
● gradul de eficiență dorit
● dimensiunile ferestrelor
● nivelul de securitate vizat
● bugetul aflat la dispoziție
● nivelul de evoluție a proiectului
● preexistența unor ferestre
● exigențe arhitecturale și estetice.

Casa Montblanc din Japonia

Pentru a putea face alegeri cât mai corecte este important să consultați o firmă de specialitate, care va poate oferi informații detaliate și recomandări avizate, atât în privința tuturor opțiunilor disponibile pe piață, cât și în privința celor mai noi și performante variante de rulouri exterioare pentru birouri.

Casa Montblanc din Japonia

Plăcile de fibrociment EQUITONE, obținute din ciment și nisip sau var, armate cu fibre de celuloză sau fibre sintetice, împreună cu structura metalică, garantează încă o serie de avantaje:

  • rezistență la intemperii – precipitații, vânt puternic, îngheț și căldură excesivă în plin soare, beneficiind de calități precum permeabilitate redusă la apă, comportament excelent la cicluri îngheț-dezgheț sau stabilitate dimensională.
  • rezistență în medii corozive – în atmosfera poluată a orașelor sau în mediul marin; multe dintre proiecte au fost realizate pe litoral, fiind apreciată nu doar rapiditatea execuției și posibilitatea de lucru în afara sezonului cald, ci și comportamentul excelent la aerul umed și sărat; la aceste performanțe participă atât plăcile din fibrociment, cât și substructura din oțel galvanizat, respectiv pop-niturile din aluminiu.
Plăcile EQUITONE respectă standardele de comportament la umiditate conform EN 12467
Plăcile EQUITONE respectă standardele de comportament la umiditate conform EN 12467
  • acustica performantă este asigurată, pe de o parte, de plăcile cu densitate mare (undele sonore sunt respinse), iar pe de alta de stratul de termoizolație care va absorbi eventualele zgomote aeriene sau de impact.
  • comportamentul excelent la incendiu, asigurat de plăcile din fibrociment care nu se aprind și nu transmit focul (clasa A2-s1, d0) și de structura metalică, dar și de bariera cavității împotriva focului, care permite ventilarea fațadei pe verticală, nu însă și răspândirea incendiului de la un etaj la altul; astfel, sistemele EQUITONE sunt recomandate inclusiv pentru clădiri înalte, unde intervenția pompierilor este problematică, iar reglementările sunt cele mai riguroase.
  • furnizarea în sistem complet este foarte importantă pentru a obține o fațadă bine calibrată, stabilă; astfel, EQUITONE poate oferi (și recomandă) toate elementele sistemului, inclusiv accesoriile, care sunt compatibile între ele și conlucrează pentru a beneficia integral de avantajele unei fațade ventilate de top;
  • versatilitatea - indiferent de gama aleasă, panourile EQUITONE sunt disponibile în dimensiuni de format mare, care pot fi debitate la dimensiunile dorite, fie în atelier, fie direct pe șantier, având grijă să fie respectate recomandările privind instrumentele folosite și protecția marginilor; astfel, posibilitățile de proiectare sunt nelimitate, iar arhitecții pot apela la modelele BIM oferite de producător, disponibile în cele mai folosite programe de proiectare.
Plăcile EQUITONE se pot debita la orice dimensiune în atelier sau pe șantier
Plăcile EQUITONE se pot debita la orice dimensiune în atelier sau pe șantier
  • întreținererea se poate realiza rapid, prin metode uzuale, cu apă și detergent, sau prin spălarea cu apă sub presiune, după câțiva ani de utilizare; în urma acestor operațiuni care îndepărtează urmele de poluare și pătare accidentală (inclusiv de graffiti), aspectul va redeveni cel original; dacă se dorește o protecție suplimentară împotriva pătării, se poate opta pentru una dintre variantele cu tratament de suprafață, un strat de acoperire cu întărire UV.
  • estetica, datorată cromaticii variate, texturii și dimensiunilor plăcilor, este una adaptată la tendințele actuale din arhitectură, orientate spre funcționalitate și aspect natural, autentic; se poate opta pentru diverse nuanțe de gri, dar și pentru alte culori care pot personaliza o fațadă, având texturi mate, periate sau în relief.
Cloud 9 Residence, București – Proiect de arhitectură: Arhis Design
Cloud 9 Residence, București – Proiect de arhitectură: Arhis Design
  • caracterul ecologic – este conferit de materiile prime naturale folosite la fabricarea plăcilor, ceea ce are drept consecință un impact minim asupra mediului și asupra sănătății celor care utilizează construcția.

În ultimii ani, EQUITONE a făcut eforturi pentru ca produsele și procesele de producție să devină mai ecologice, mai durabile: nu se mai folosesc combustibili solizi, materiile prime se achiziționează la nivel local sau sunt transportate prin metode cu consum redus de energie (pe apă), se folosește celuloză din resurse regenerabile, se reciclează deșeurile, s-a investit în instalații de co-generare a energiei și de recuperare a energiei primare utilizate; astfel, fabricile EQUITONE funcționează respectând Sistemul de Management al Mediului ISO 140001.

Casa Montblanc din Japonia

Când ai început colaborarea cu De-a Arhitectura? Şi de ce? La ce te aşteptai?

Am început colaborarea cu De-a Arhitectura după ce am terminat facultatea, când încercam să îmi găsesc un drum în carieră şi să fac mai mult din ceea ce vreau eu, fără proiecte impuse. În plus, un alt lucru care m-a condus către asociaţie a fost faptul că la proiectul de diplomă am făcut o gradiniţă, ceea ce m-a apropiat foarte mult de metodologia de predare unui copil, de cum acesta se dezvoltă prin învăţare.

Cred că mă aşteptam de la această colaborare cam la ceea ce este deşi, pot spune că la ore copiii mă suprind plăcut de fiecare dată. Entuziasmul lor pentru acest curs este molipsitor.

Casa Montblanc din Japonia

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Implicarea sinceră în educarea copiilor este aspectul care mă bucură cel mai mult la această colaborare şi sper să ne dezvoltăm cât mai mult şi de aici încolo.

Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Cred că cel mai dificil a fost jonglarea între job şi voluntariat. La începutul carierei trebuie să munceşti extra ca să te faci remarcat.

Ai fost marcat de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

Dupa cum povesteam şi mai sus, cred că cea mai marcată am fost de profesoara de desen din generală. Datorită ei mi-am dat seama de ceea ce îmi doresc să fac, de ceea ce îmi place. Nu am avut înclinaţii către pedagogie niciodată, însă îmi amintesc că atunci când eram mică, mătuşa mea, învăţătoare fiind, le pregătea mereu copiilor tot felul de desene ajutătoare, fapt care poate m-a influenţat la un anumit nivel.

Casa Montblanc din Japonia

Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

Momentan încerc să dobândesc cât mai multe cunoştinţe din „lumea reală” a arhitecturii şi de aceea mă implic în proiecte cu finalitate palpabilă.

**Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

Prin participarea la cât mai multe concursuri organizate la noi în ţară încercăm să creăm proiecte pentru comunitatea noastră. La unele din ele am luat şi premii şi sperăm să implementăm ideile într-un mod ce va fi apreciat de societate.

Casa Montblanc din Japonia

Care este motto-ul tău personal ?

Nu ştiu dacă poate fi considerat motto, dar în tot ceea ce fac încerc să mă gândesc la implicaţia pe care acţiunile mele o au asupra utilizatorului final, nu doar la o idee abstractă.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.