Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa M-M, o locuinta pentru mai multe generatii

Casa M-M, o locuinta pentru mai multe generatii

 

Pe masura ce generatia baby-boom din Finlanda imbatraneste si avand in vedere lipsa infrastructurii destinate batranilor, devine din ce in ce mai atractiva ideea realizarii unor locuinte adaptate pentru mai multe generatii. In acest fel persoanele in varsta beneficiaza de atentia si grija copiilor in timp ce nepotii ajung sa fie lasati in grija bunicilor decat in centrele de tip „after-school”. La final toata lumea are de castigat.

 

Construita pe un teren in panta, in gradina din spatele casei parintilor, noua cladire gazduieste doua apartamente separate - unul pentru familia copiilor compusa din patru persoane si altul pentru bunica acestora. La nivelul parterului arhitectul a amenjat spatiul destinat bunicii, in timp ce cele doua etaje au revenit ca spatiu nepotilor. „Tema cerea crearea unei case deosebite, care sa respecte mediul inconjurator, care sa includa un apartament separat pentru bunica si care ulterior sa poata fi folosit de unul dintre copii” declara arhitectul.

La exterior sipcile din lemn de larice acopera in intregime volumul. Odata cu trecerea timpului acestea vor prinde patina, colorandu-se in nuante de gri astfel ca noua constructie isi va pierde din masivitate, estompandu-se printre trunchiurile copacilor.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva