Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Proiectata de echipa Tato Architects, locuinta din Yamasaki se remarca prin spatii simple, moderne si foarte luminoase. Partial ingropata, volumetria a fost conceputa pentru a fi eficienta energetic iar din punct de vedere al formelor aceasta trebuia sa fac trimitere la istoria locului ca importanta zona agrara. Avand o suprafata de 119mp, locuinta a fost construita intr-un nou cartier amplasat pe locul unor foste terenuri agricole. Zona respectiva are parte de multe zile innorate astfel ca arhitectii au dorit sa creeze volume care sa permita unui procent cat mai ridicat din lumina naturala sa ajunga in spatiile interioare. Beneficiarii sunt un cuplu tanar cu doi copii astfel ca zona de zi a fost amenajata la parter, urmand ca etajul sa fie impartit intre camerele fiecarui membru si terasele deschise destinate locului de joaca.

 

Volumetria se remarca prin cele trei structuri translucide pozitionate peste parter. Acesta au fost realizate pe structura usoara, din materiale precum placile de policarbonat, termoizolatii obtinute prin reciclarea PET-urilor si folii speciale impotriva vaporilor si condensului. Deschiderile practicate in acoperisul terasa asigura legatura cu spatiul de zi si permit luminarea suplimentara a acestuia. Ventilarea naturala este sustinuta prin deschiderea unor trape si ventilatoare pozitionate la nivelul superior, in peretii si acoperisul volumelor astfel ca se asigura un mediu placut in toate zonele locuintei. Pentru a mentine casa in parametrii de eficienta in zilele insorite sau in cele reci, structurile din policarbonat se acopera cu o panza speciala impiedicand pierderile de caldura. Sistemul geotermal de incalzire al casei este ajutat si prin ingroparea partiala a volumului de baza, reducand pierderile.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Cu ajutorul pigmenților Kreidezeit vă veți descoperi latura artistică, iar casa va fi veselă, caldă și primitoare.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Efectul de schimb valutar a devenit negativ în al doilea trimestru, totalizând -0,5% pentru prima jumătate a anului, în timp ce consolidarea pentru întreaga perioadă a activităţii companiei Wolf-Brink, achiziționată în ianuarie, a reprezentat un plus de 35,6%. Pentru o mai bună evaluare a tendințelor de bază ale pieței, merită menționat faptul că creșterea pro-forma (incluzând Wolf-Brink și în baza de comparație pentru primul semestru din 2022) s-a ridicat la +5,2%.

 

Rezultatul EBITDA a ajuns la 202,2 milioane de euro, în creștere cu 52,4% față de 132,7 milioane de euro în primul semestru din 2022, în timp ce EBIT s-a situat la 146,1 milioane de euro, în creștere cu 64,9% față de 88,6 milioane de euro în primul semestru din 2022.

 

Aceste marje sunt, de asemenea, prezentate într-o formă ajustată, care este mai potrivită pentru a evalua tendința operațiunilor comerciale regulate, prin excluderea costurilor sau veniturilor care nu sunt reprezentative pentru acestea. Principalele ajustări pentru această perioadă sunt legate de costurile directe suportate din cauza inundațiilor din septembrie 2022 (fără includerea despăgubirilor aferente din asigurări)[1] , și - doar la EBIT - amortizarea alocării prețului de cumpărare aferent achizițiilor anterioare.

 

EBITDA ajustat s-a ridicat la 206,7 milioane de euro, o creștere de 52,6% față de 135,5 milioane de euro înregistrate în prima jumătate a anului 2022, cu o creștere a marjei la veniturile nete de la 11,9% la 13,5%.

 

EBIT ajustat s-a ridicat la 153,3 milioane de euro, în creștere cu 61,9% față de 94,7 milioane de euro în primul semestru din 2022. Marja corespunzătoare veniturilor nete a crescut de la 8,3% la 10,1% datorită normalizării unor elemente de cost (logistică, energie, materii prime), mixului de piață favorabil și reportării prețurilor, alături de o performanță remarcabilă a Wolf-Brink.


Profitul net a ajuns la 101,9 milioane de euro în primele şase luni ale acestui an, o creștere de 53,7% față de cele 66,3 milioane de euro înregistrate în prima jumătate a anului 2022. Rata de impozitare a trecut de la 23% la 25%, ca urmare a consolidării Wolf-Brink.

 

Fluxul de numerar liber în perioada vizată s-a ridicat la -38,8 milioane de euro, față de -62,8 milioane de euro în primul semestru din 2022. Îmbunătățirea este asociată cu un EBITDA mai mare compensată parțial de o absorbție mai mare a capitalului circulant net, de cheltuieli de capital mai mari și de o normalizare a indicatorului „Alte modificări” care a inclus o creștere semnificativă a evaluării Mark-to-Market a unor active în prima jumătate a anului 2022.

 

Îndatorarea financiară netă la sfârșitul perioadei de raportare (calculată în conformitate cu recomandările ESMA 32-382-1138) a trecut de la 60,2 milioane de euro numerar net la începutul anului la 703,3 milioane de euro datorie netă, din cauza fluxului de numerar negativ, a plății dividendelor și, mai ales, a ieșirii de numerar legată de achiziția Wolf-Brink.

 

În scopuri comparative, aplicând metoda de calcul utilizată înainte de adoptarea recomandărilor ESMA, poziția financiară netă a trecut de la 98,9 milioane de euro numerar net la 658,2 milioane de euro datorie netă. Principalele diferențe constau în includerea de către ESMA în categoria pasivelor a opțiunilor de vânzare și de cumpărare legate de achiziții, și neutralizarea raportării pozitive la piață a instrumentelor derivate.

 

ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ ȘI NUMIREA DIRECTORULUI GENERAL

 

O adunare generală extraordinară a avut loc la Schiphol, Olanda, la 27 iulie 2023. Ordinea de zi a constat în următoarele puncte:

 

• Numirea lui Maurizio Brusadelli în funcția de director executiv

 

• Numirea lui Laurent Jacquemin în poziţia de director neexecutiv

 

Ambele puncte de pe lista de vot au fost aprobate. Procesul-verbal al reuniunii, inclusiv rezultatele votului, este disponibil în secțiunea „Guvernanță -> Adunare generală extraordinară” de pe site-ul corporativ www.aristongroup.com.

Consiliul de administrație, luând act de rezultatele Adunării generale extraordinare din 27 iulie, i-a mulțumit lui Laurent Jacquemin pentru serviciile sale în calitate de director general până la acea dată și a procedat la numirea lui Maurizio Brusadelli în funcția de director general, cu efect imediat.

 

* * * * *

 

În conformitate cu Instrucțiunile privind regulile piețelor organizate și administrate de Borsa Italiana (Titlul IA.2, Secțiunea IA.2.1), Ariston Holding NV comunică în mod oficial că luna mai a fost selectată - până la noi dispoziţii - pentru plata dividendelor aferente exercițiului financiar precedent.

Această declarație este emisă pentru a respecta obligațiile stabilite de Borsa Italiana S.p.A. și nu trebuie interpretată ca o confirmare sau o indicație privind dividendele viitoare. Orice decizie în acest sens este rezervată Adunărilor Generale Anuale ale acționarilor, convocate pentru a aproba rezultatele fiecărui exercițiu financiar.

 

* * * * *

 

Raportul semestrial este disponibil în format electronic la depozitarul autorizat www.1info.it și pe site-ul web al societății www.aristongroup.com, la secțiunea „Investitori și guvernanță”. Acesta a fost întocmit în conformitate cu Codul civil olandez și cu Standardele internaționale de raportare financiară (IFRS) aplicabile, nu face obiectul auditului și nu este publicat în format ESEF.

 

Prezentarea rezultatelor pentru prima jumătate a anului 2023, destinată analiștilor, care include perspectivele conducerii pentru restul anului, va fi disponibilă la depozitarul autorizat www.1info.it și pe site-ul www.aristongroup.com, în secțiunea „Investitori și guvernanță” („Investors & Governance”).

 

O teleconferință dedicată analiștilor financiari și profesioniștilor în domeniul investițiilor a avut loc pe 3 august, ora 15:00 CEST.

 

Despre Grupul Ariston

Grupul Ariston este lider mondial în domeniul soluțiilor durabile pentru încălzirea apei calde și a spațiilor, al componentelor și al arzătoarelor. În 2022, Grupul, cu includerea pro-forma a Wolf-Brink, a raportat venituri de aproape 3,1 miliarde de euro. În prezent, Grupul Ariston are peste 10.000 de angajați, birouri de reprezentare în 43 de țări, 28 de unități de producție și 30 de centre de cercetare și dezvoltare pe 5 continente. Grupul Ariston este listat pe Euronext Milano din noiembrie 2021.

 

Grupul Ariston își demonstrează angajamentul față de sustenabilitate prin dezvoltarea de soluții regenerabile și de înaltă eficiență, cum ar fi pompe de căldură, pompe de căldură pentru încălzirea apei, soluții hibride și sisteme solare termice. Grupul se remarcă, de asemenea, prin investiții continue în inovație tehnologică, digitalizare și sisteme avansate de conectivitate.

 

Grupul oferă o gamă completă de produse, soluții și servicii, în principal sub mărcile globale Ariston, ELCO și Wolf, și operează, de asemenea, sub mărci emblematice precum Calorex, NTI, HTP, Chaffoteaux, ATAG, Brink, Chromagen, Racold, precum și Thermowatt și Ecoflam în domeniul componentelor și al arzătoarelor.

 

PERSOANE DE CONTACT 

www.aristongroup.com

 

Comunicare corporate

Federica Bruschetta

corporate.communication@ariston.com

 

Relații cu investitorii

Luca Mirabelli

investor.relations@ariston.com

 

Relații cu mass-media

Barabino & Partners

barabino.ariston@barabino.it

 

 


 

Include o despăgubire de 4 milioane de euro (prima tranșă) pentru întreruperea activității ca urmare a inundațiilor la două fabrici în 2022

Calculat în conformitate cu indicaţiile ESMA 32-382-1138

3 Se aplică costurilor directe și rambursărilor acestora. În schimb, prima tranșă a despăgubirii pentru întreruperea activității în urma inundațiilor (4 milioane de euro, sau 26 de puncte procentuale din venitul net) a fost înregistrată în al doilea trimestru la rubrica „Alte venituri și sume încasate” și este inclusă în toate cifrele ajustate și neajustate

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Există plăci PLEXIGLAS® cum ar fi cele din gama Heatstop sau Solar, care au fost special concepute pentru a preveni acumularea de căldură sub acoperișurile transparente. Datorită suprafeței care reflectă căldura, aerul de sub acoperișul unei terase, de exemplu, se încălzește cu până la 75 % mai puțin decât sub un geam dublu transparent. În încăperile închise acest lucru economisește energie și bani, dar se observă și o nevoie scăzută pentru utilizarea aerului condiționat.

Plăcile acrilice PLEXIGLAS® de exterior sunt extrem de rezistente, pot fi de tip structurat sau profilat, nu se îngălbenesc în timp și își păstrează nivelul de transmisie a luminii în funcție de mai mulți factori de mediu, ajungând să își păstreze proprietățile chiar și după 30 de ani de utilizare. PLEXIGLAS® poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al geamurilor la închiderea teraselor sau a serelor.

Gama de culori cuprinde o diversitate de nuanțe și modele de la PLEXIGLAS® transparent, alb, colorat sau speciale cum ar fi nuanțe de fumuriu, oglindă, auriu sau satinate.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Policarbonatul este un material extrem de durabil și cu o rezistență la impact de până la 200 de ori mai mare decât sticla. Cu o greutate redusă, utilizarea policarbonatului reduce costurile de instalare și necesitatea unui sistem cu o structură de susținere complexă.

Policarbonatul compact blochează atât radiațiile de tip UV cât și pe cele de tip UVA și UVB. Materialul absoarbe radiațiile și nu permite pătrunderea acestora în spațiul acoperit.

Mai mult, plăcile din policarbonat oferă un nivel ridicat de transmisie a luminii naturale, gradul de transmisie a luminii fiind de până la 90% oferind claritate și performanță ridicată.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Plăcile de policarbonat Marlon ST din gama Solar Control de la Brett Martin sunt fabricate ajutorul unei tehnologii speciale de reflectare a căldurii și oferă o senzație de răcoare în spațiile interioare. Aceste plăci elimină peste 98% din radiațiile solare UV dăunătoare. lasă lumina naturală să pătrundă și reduc semnificativ acumularea de căldură asociată în mod normal în interiorul încăperilor cu suprafețe vitrate mari. Tehnologia avansată de reflectare și control al căldurii blochează în mod inteligent transmiterea căldurii energiei și poate reduce temperatura interioară cu până la 13°C.

Datorită proprietăților de protecție UV, de transmisie a luminii și rezistență în timp, policarbonatul este considerat soluția ideală pentru acoperișuri, terase, pergole, sere, solarii, balcoane, garduri etc.

Policarbonatul este un material care se adptează ușor, folosit atât la exterior, cât și la interior datorită proprietăților sale de: izolare fonică, tratament ESD pentru protecție antistatică, bun izolator termic și cu o performanță excelentă la foc.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Policarbonatul se regăsește într-o multitudine de formate și structuri de la compact, structurat, profilat sau cutat, ondulat, celular cu sistem modular, Nut-Feder sau Click Fix etc.

Paleta de culori vastă oferă posibilitatea de a alege policarbonat rezistent UV transparent sau incolor, alb sau opal, colorat, opac, fumuriu, sau cu diferite texturi antiabrazive sau antireflexive.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide
Pexels

O acoperire de calitate este de neconceput fără un strat suport adecvat, pregătit corespunzător. Atunci când avem o construcție nouă, lucrurile sunt mai simple, cunoscând exact stratificația: tencuială, (poate) tinci și, la final, glet – primul strat grosier, apoi glet pentru finisaj. Este foarte important ca acest strat final să fie neted și șlefuit uniform, pentru că altfel vom observa toate neregularitățile, mai ales când lumina incidentă din lateral creează mici umbre.

Chiar dacă acoperim cu lavabilă, se văd urmele de gletieră neuniformizate, diferențele de textură ale stratului suport, chiar diferențele de nuanță ale acestuia, când folosim o vopsea cu putere redusă de acoperire. Dacă în timpul amenajării au apărut pe stratul suport pete de vopsea pentru metal sau lemn, ori orice altă pată contrastantă, șlefuiți-le cu șmirghel, altfel vor fi necesare mai multe rectificări până sunt complet acoperite sub lavabilă.

Atunci când renovăm, lucrurile se pot complica. Iată câteva situații posibile:

• Finisajul existent este compus tot din vopsea lavabilă, care nu trebuie îndepărtată, și atunci se fac reparații (cu glet, mortar sau alt material, în funcție de situație), apoi se aplică o amorsă și se vopsește. Dacă există depuneri importante de grăsimi, fum sau praf, este recomandabilă o spălare înainte de reparații și amorsare.
• Există și situații în care se dorește îndepărtarea unor straturi vechi de lavabilă, care s-au acumulat în timp și, la adăugarea unui nou strat, riscă să cedeze; în acest caz, finisajul existent se poate îndepărta prin șlefuire (cu șlefuitorul electric), eventual după o umezire cu apă timp de 10 – 15 minute. Dacă nu cedează, se trece la o spălare efectivă cu apă din abundență (caldă, dacă se poate) în care se adaugă detergent și se freacă temeinic cu o cârpă aspră. Ne putem folosi și de o gletieră sau orice alt instrument util. Apoi se fac reparații sau se regletuiește, se șlefuiește în stare uscată și se amorsează în perspectiva vopsirii.
• Dacă avem un finisaj sensibil la apă (var, humă, calciu, tapet de hârtie), acesta se înmoaie cu apă, aventual apă și detergent, apoi se răzuiește și se spală până obținem un strat suport curat, stabil.

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide
Pexels

• Când finisajul existent este din vopsea de ulei (situația cea mai provocatoare), acesta trebuie îndepărtat; apelați la un arzător cu benzină sau suflantă cu aer cald, eventual un decapant sau șlefuitor – orice metodă este potrivită, atâta vreme cât funcționează și putem îndepărta vechiul finisaj, care nu este compatibil cu vopseaua acrilică.

Înainte de aplicarea vopselei, este necesară și o amorsare corectă. Mulți trec peste această etapă, considerând-o opțională, dar este riscant. Prin amorsare, calitatea lucrării se îmbunătățește sensibil, creându-se o suprafață uniformă ca textură, aderentă și sigilată, împiedicând migrația sărurilor din stratul suport. Stratul suport este optimizat și din perspectiva capacității de absorbție, mai ales când este vorba despre o primă vopsire. Un strat suport prea absorbant va determina uscarea rapidă a vopselei, creând în aceasta tensiuni care îi diminuează aderența și poate crăpa; mai mult decât atât, crește substanțial consumul de vopsea. Amorsa (denumită uneori și ”grund de amorsare” sau ”primer”), este un lichid cu conținut de rășini în dispersie care se aplică cu bidineaua sau trafaletul și trebuie să fie compatibil cu vopseaua lavabilă aplicată (de preferat produsul recomandat de producător). Acestea fiind realizate, urmează să aplicăm efectiv vopseaua, lucrare despre care vom vorbi într-un episod următor.

sursă foto: Băile Sărate Ocna Mureș
sursă foto: Băile Sărate Ocna Mureș
sursă foto: Băile Sărate Ocna Mureș
sursă foto: Băile Sărate Ocna Mureș

STUDIU DE CAZ: Complexul Balnear Ocna Mureș


În scopul de a asigura cele mai bune condiții de funcționare, echipa Soldec a livrat pentru complexul balnear din Ocna Mureș 5 centrale de tratare a aerului (CTA-uri) Danpoltherm cu capacități de 15.000 mc/h și 3.000 mc/h. Echipamentele montate sunt speciale pentru utilizare în mediu coroziv salin, cu pompe de căldură integrate, complet automatizate și care asigură un confort optim în incinta complexului: răcire, încălzire, dezumidificare, aer proaspăt și recuperare de căldură. Toate aceste funcțiuni fiind aproape invizibile beneficiarilor, la predarea lucrării. 

 

CONTACTEZĂ ECHIPA SOLDEC

Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide

Beneficii DUPLEX RS5


Unitățile sunt proiectate pentru zone în care este necesară și încălzirea aerului mai ales în spații în care nu se pot folosi metode tradiționale de încălzire (radiatoare, calorifere) din cauza design-ului și astfel apar pierderile de căldură (încălzirea prin pardoseală are un output limitat).

 

Sistemul de ventilare ATREA reacționează mai rapid în cazul creșteri/scăderii bruște a temperaturii exterioare - foarte util pentru spațiile unde este nevoie ca temperatura să rămână constantă indiferent de condițiile din afara clădirii.

 

Datorită sistemului performant ATREA, nu există cazuri de supra/sub ventilare - climatul din interior rămâne optim atât ca temperatură, cât și ca grad de umiditate.

  • Personalizare 100%: cele două dimensiuni ale carcasei permit până la 8 tipuri de configurare
Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide
  • Design elegant: proiectate cu un design foarte atractiv, unitățile oferă confort maxim echipelor de instalare.
  • Eficiență de recuperare a căldurii de până la 93%: reducerea costurilor.
Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide
  • Răcire și încălzire integrate: toate componentele sunt incluse în unitate și astfel instalare și service-ul se pot face rapid și eficient – reducerea costurilor asociate mentenanței.
Casa in Yamasaki compusa din trei volume translucide
  • Intefață web standard: unitățile au un server built-in care permite control remote prin Internet – această dotare este standard și elimină costuri ulterioare de upgrade.
  • Aplicație smartphone: compatibilă cu sistemele de operare Android și iOS, permite control parametrilor unității prin intermediul smartphone-ului.
  • Design igienic conform VDI 6022: unitatea îndeplinește toate cerințele standardului german VDI 6022. Unitățile sunt astfel ideale pentru proiecte în care este nevoie de o unitate ce susține un mediu curat și sănătos.
  • Design ECO: unitățile îndeplinesc cerințele Comisiei Europene Nr. 1253/2014 - Ecodesign.

 

Dimensiunile reduse ale unității nu au un impact negativ asupra spațiului alocat acesteia în camera de utilități.

 

Puncte tehnice pe scurt:

 

  • Eficiență de recuperare a căldurii de până la 93% datorită schimbătorului în contracurent
  • Izolație termică excelentă a carcasei – clasa T2
  • Supresia punților termice – clasa TB1
  • Instalare simplă ce include procesele de nivelare și stabilizare
  • Design compact care permite economiserea a 60% din spațiu comparativ cu unități modulare
  • Consum redus de curent datorită ventilatoarelor EC produse de Ziehl-Abegg și ebm-papst.
  • Carcasă izolată cu 50 mm de vată minerală – zgomot redus
  • Sisteme de control integrate în unitate + interfață web standard

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.